אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ביטחון עצמי ✔להיות בטוח בעצמך, רק אני צודק, גם אני צודק, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, להאמין בעצמך, רק צודק, גם צודק, כולם צודקים ✔ מה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
ביטחון עצמי אמיתי, להיות בטוח בעצמך, דימוי עצמי + הערכה עצמית, אמונה עצמית + אהבה עצמית, פחד קהל / חרדת במה / חרדת קהל, ביטחון עצמי, אימון אישי, ביטחון עצמי נמוך בעבודה, פסיכולוגיה של ביטחון עצמי, פיתוח ביטחון עצמי, איך לשפר דימוי עצמי, הגברת ביטחון עצמי, איך לשדר ביטחון עצמי, איך להיות במרכז הערכה לתפקיד מנהל, שיפור ביטחון עצמי בעבודה, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, דימוי עצמי הגדרה, שנאה עצמית, איך לשפר דימוי גוף, מהי הערכה עצמית, הערכה עצמית הגדרה, בחור ביישן, גירושים הערכה עצמית, חוסר בטחון ואמונה, לעלות ביטחון עצמי, איך להיות בעל בטחון עצמי, ביטחון כלכלי, לאהוב את עצמי, ביטחון עצמי שפת גוף, הקניית ביטחון עצמי לילדים, לאהוב את עצמך, איך מקבלים ביטחון עצמי, מה עושים להעלאת הביטחון העצמי, איך לאהוב את עצמי, כיצד משיגים ביטחון עצמי, שיפור בטחון עצמי, איך להיות עם ביטחון עצמי, הערכה עצמית בעבודה, ביישנות יתר, איך מתמודדים עם חוסר בטחון עצמי, במה נמדד דימוי עצמי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:16להיות בטוח בעצמך, רק אני צודק, גם אני צודק, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, להאמין בעצמך, רק צודק, גם צודק, כולם צודקים
מה גורם לאדם להרגיש חוסר ביטחון עצמי?

ההרצאה עוסקת בהבנת תחושת חוסר הביטחון העצמי ומנתחת לעומק מדוע האדם מגיע למצב שבו הוא כבר לא בטוח במה שהוא אומר. האדם מתאר כיצד הוא מכיר ומתרגל באופן יומיומי את התהליך של החקירה הפנימית, אך אליעד כהן מדגיש שזה לא מספיק ושיש לבצע את התהליך הזה כל שעה באופן מתמיד. האדם חווה תקופה שבה חשב שאולי הוא לא הבין את הדברים לעומק וצפה שוב בהרצאות, אפילו באלו שכבר ראה בעבר. אליעד מציע שבכל צפייה נוספת, האדם ינסה לשים לב לפרטים חדשים, למשל לסדר המילים והסיבות לניסוח משפטים בצורה מסוימת, מה שיכול להוביל להבנות עמוקות יותר.

האדם משתף שלמרות שהוא מרגיש שהוא מבין, הוא עדיין לא בטוח בעצמו, והדבר יוצר בו תחושת בלבול. אליעד מבהיר שיש להפריד בין השאלה אם האדם הבין או לא הבין את התוכן, לבין השאלה של חוסר הביטחון העצמי. במקרה זה האדם מזהה שחוסר הביטחון שלו במה שהוא אומר מטריד אותו יותר.

איך מתבטא חוסר הביטחון ומה הקשר שלו לתפיסת הצדק?

אליעד מסביר את תחושת חוסר הביטחון באמצעות התהליך של מעבר מהחוויה "רק אני צודק" לחוויה "גם אני צודק". במצב הראשון, האדם בטוח בצדקתו המוחלטת, אבל כשהוא מתחיל להטיל ספק בעצמו, הוא עובר למצב של "גם אני צודק", שמאפשר לו לראות נקודות מבט שונות. ככל שהוא מתרגל לראות את ההפך, הוא עשוי להרגיש שהוא מאבד את הוודאות שלו ואפילו להתחיל לחשוב "אולי רק האחרים צודקים".

אליעד מדגיש שכאשר אדם מעוניין להישאר בתוך האגו המצומצם שלו ולשמור על תחושת הביטחון המדומה, הוא לא יחקור ולא יטיל ספק. אך אם הוא מחפש להתפתח ולהבין לעומק, עליו לחקור, גם במחיר איבוד הביטחון המוחלט. החקירה יכולה להוביל לתגליות יקרות, אך גם עלולה לגרום לבלבול או אפילו "לפיצוץ" רגשי ואינטלקטואלי אם היא נעשית בצורה לא נכונה.

מהם הסיכונים והיתרונות של החקירה העצמית?

אליעד משווה את תהליך החקירה העצמית לחפירה באדמה:
  • לעיתים האדם חופר ומגלה אוצרות יקרי ערך.
  • לעיתים החפירה מובילה להתמוטטות, והאדם מרגיש שהוא קובר את עצמו.
  • לעיתים החפירה יכולה להוביל לפיצוץ, שיכול להרעיד את כל עולמו הפנימי.
כך גם כאשר האדם מבצע חקירה עצמית עמוקה, הוא יכול להגיע לתובנות חשובות על עצמו, אבל גם יכול לחוש בלבול ואובדן אחיזה במציאות, אם אינו יודע למה בדיוק הוא מכוון את עצמו.

מה הקשר בין ביטחון עצמי לפחד לטעות?

אליעד מדגים את הקשר בין ביטחון עצמי לבין הפחד לטעות באמצעות דוגמה כלכלית ברורה:
  • אדם שיש לו את כל הכסף בעולם אינו חושש לאבד אותו.
  • אדם שאין לו כסף כלל, גם הוא אינו חושש כי אין לו מה להפסיד.
  • הבעיה נוצרת במצב הביניים - כאשר יש מעט כסף, ואז החשש לאבד את מה שיש הופך לבעיה ממשית.
באותו אופן, אם אדם בטוח בעצמו ב - 100%, אין לו פחד לטעות כי הוא משוכנע לחלוטין בצדקתו. אם הוא אינו בטוח כלל, גם אז הוא לא חושש לטעות כי אין לו בכלל תפיסת "אני צודק". הבעיה מתרחשת במצב ביניים - כשהאדם גם בטוח וגם לא בטוח בו זמנית. במצב כזה, הצד הבטוח מפחד לאבד את ביטחונו, והצד הלא בטוח מערער על הוודאות שלו ומונע ממנו שלווה.

איך אפשר להתמודד עם חוסר הביטחון ולהגיע לוודאות פנימית?

אליעד מסביר שעל האדם לבחור לאיזה כיוון הוא רוצה למשוך את עצמו. אם הוא רוצה להיות במצב של "רק אני צודק", עליו לבדוק כל דבר לעומק, לחזק את הוודאות שלו ולהיות משוכנע לגמרי. מצד שני, אם הוא רוצה להגיע לתפיסה של "כולם צודקים", הוא חייב להרפות מהצורך להגן על דעותיו ולהסכים לראות את האמת בכל נקודות המבט.

אליעד מבהיר שאם האדם לא בוחר כיוון ברור, הוא ימצא את עצמו תקוע במצב של סבל מתמיד, כי הוא ירגיש קרוע בין הרצון שלו להיות בטוח לבין ההכרה בכך שגם נקודות מבט אחרות נכונות.

כאשר האדם שואל האם ניתן להיות בשני המצבים בו זמנית ("גם וגם"), אליעד מציין שזה אפשרי, אבל אז האדם חש כמו במיטת עינויים - כאשר צד אחד מושך אותו להיות בטוח והצד השני מושך אותו לוותר על האחיזה ולהיפתח לשאר האפשרויות.

מה המסקנה לגבי חוסר ביטחון ובחירה בין ודאות לספק?

אליעד מסכם שהדרך להתמודד עם חוסר ביטחון עצמי היא להחליט מה האדם באמת רוצה להשיג:
  • אם הוא רוצה שקט נפשי מוחלט דרך ודאות מוחלטת, עליו לחזק את הביטחון שלו ולהיות משוכנע בצדקת דרכו ללא פשרות.
  • אם הוא מוכן לחיות עם ספק ולראות אותו ככוח שמאפשר גדילה, עליו לקבל את חוסר הוודאות ולראות את האמת בכל נקודת מבט.
  • אם הוא לא מחליט, הוא נשאר במתח מתמיד.
ההכרה בשני הצדדים בו זמנית דורשת מהאדם להכיל מורכבות, אך עלולה ליצור אצלו קושי רגשי אם הוא אינו מוכן להתמודד עם הקונפליקט הזה באופן מלא.
ניתוח תחושת חוסר הביטחון והבנת התהליך

האדם מציין שהוא מכיר ומתרגל את צורת החשיבה הזו באופן יומיומי. אליעד מגיב שזה לא מספיק, אלא יש צורך לעסוק בכך כל שעה, להפוך זאת לתהליך מתמשך וקבוע.

האדם מתאר שחווה תקופה שבה הרגיש שאולי לא הבין את הדברים עד הסוף, ולכן צפה מחדש בהרצאות, כולל אלו שכבר ראה, מתוך רצון לבדוק אם פספס משהו. אליעד שואל האם כשהוא צפה שוב הוא שם לב להבדלים, כגון הוספת מילים מסוימות או שינוי בסדר המשפטים.

האדם משיב שלאו דווקא שם לב למילים נוספות, אלא הרגיש שהוא מבין, אך עדיין חש בלבול מסוים. אליעד ממליץ לו לצפות שוב בהרצאות ולשים לב לסדר המילים ולהיגיון מאחורי ניסוח המשפטים - מדוע הם נאמרו באופן מסוים ולא אחרת.

האדם מספר כי החל להרגיש חוסר ביטחון במה שהוא אומר, וכי הדבר יצר אצלו תחושת בלבול, אותה הוא קישר לחוסר הבנה כלשהי. אליעד מציע להת במה שמציק לו יותר - האם הוא באמת הבין את מה שנאמר, או שהוא פשוט לא בטוח בעצמו. האדם מזהה שהבעיה המרכזית היא חוסר הביטחון שלו.

הבנת מושג חוסר הביטחון

אליעד מבקש מהאדם להמחיש את תחושת חוסר הביטחון עם דוגמאות קונקרטיות, אך האדם נמנע מכך. אליעד מציין כי חוסר הביטחון מתבטא בכך שהוא לא בטוח האם הוא צודק, והתחושה הזו נובעת מהיכולת לראות את ההיפוך של הדברים. כלומר, הוא כבר לא מרגיש "רק אני צודק" אלא מתחיל להרגיש שגם אחרים צודקים, עד כדי כך שהוא עלול לשאול את עצמו אם הוא בכלל טועה.

בנקודה זו אליעד מתאר את הדינמיקה של הביטחון והספק. אם אדם מחפש להיצמד לאגו קטן ומוגבל, עליו להימנע משאלות ולהמשיך להאמין שהוא צודק. אך אם הוא מחפש לצמוח, לפתח תובנות חדשות ולגלות דברים על עצמו, אז עליו לשאול ולחקור.

השפעות של חקירה עצמית

אליעד מדמה את תהליך החקירה לדימוי של חפירה:

- לפעמים כשחופרים מוצאים אוצרות.

- לפעמים חפירה גורמת להתמוטטות ולכיסוי עצמי.

- לעיתים, כשחופרים עמוק מדי, אפשר לגרום לפיצוץ.

כך גם בחקירה עצמית: כאשר אדם מעמיק בהבנה שלו, הוא עלול להגיע לתובנות גבוהות מאוד, אך גם עלול למצוא עצמו מבולבל אם אין לו אחיזה במהות הבסיסית שלו.

הקשר בין ביטחון, פחד והאחזות

אליעד מסביר כי תחושת חוסר הביטחון קשורה לפחד לטעות.

- אם אדם בטוח במאה אחוז שהוא צודק - אין לו פחד לטעות.

- אם אדם אינו בטוח כלל - גם אז אין לו פחד לטעות, כי אין לו על מה להגן.

- הבעיה היא במצב הביניים, כאשר האדם גם בטוח וגם לא בטוח. הצד שבו הוא בטוח גורם לו לרצות לשמר את עמדתו, בעוד הצד הלא בטוח מפריע לו להאמין לחלוטין בצדקתו.

כדי להסביר זאת, אליעד נותן דימוי כלכלי:

- אם יש לך את כל הכסף בעולם, אינך חושש לאבד אותו.

- אם אין לך כלל כסף, אין לך מה להפסיד.

- אבל אם יש לך קצת, אתה חושש לאבד אותו.

כך גם בביטחון עצמי: אם אדם מחפש להיות "רק צודק", עליו לבדוק כל דבר עד הסוף כדי לוודא את צדקתו. אך אם הוא מחפש להגיע למקום שבו "כולם צודקים", עליו לשחרר את ההאחזות בעמדותיו.

הצורך לבחור כיוון

אליעד מסכם כי על האדם לבחור - האם הוא רוצה להיאחז בעמדה מסוימת ולוודא את צדקתו, או שהוא רוצה לשחרר את הצורך להיות צודק ולראות שכל נקודות המבט נכונות. אם הוא לא בוחר, הוא ימצא עצמו קרוע בין שתי הגישות - מה שיגרום לו לתחושת סבל ובלבול.

האדם שואל האם אפשר להיות "גם וגם". אליעד מסביר שאפשר, אבל זה דורש להתמודד עם משיכה לשני הכיוונים - מצד אחד הרצון להיות בטוח בעצמו, ומצד שני הרצון לשחרר ולהכיל את כל האפשרויות.

סיכום

השיחה עוסקת בהתמודדות עם חוסר ביטחון ובחקירה עצמית. אליעד מסביר שחוסר ביטחון נובע מהיכולת לראות נקודות מבט שונות, מה שמפרק את הוודאות הקודמת של האדם. עם זאת, היכולת לחיות עם ספק מאפשרת התפתחות, כל עוד האדם מודע למטרה שלו - האם הוא מחפש להיות רק צודק, או שהוא מוכן לראות שכל האפשרויות נכונות.

האדם צריך להחליט האם הוא רוצה להתחזק בכיוון של וודאות מוחלטת, או ללמוד לקבל את חוסר הוודאות ולראות בה כוח ולא חולשה.
ש: אני מכיר את הדרך חשיבה הזאת מההרצאות ואני מכיר את זה ומתרגל את זה.

אליעד: אוקי באופן יומיומי?

ש: כן.

אליעד: אוקי זה לא מספיק צריך כל שעה, צריך מדי שעה סע נו אוקי.

ש: זהו ואז בעצם היו, הייתה איזה תקופה היו רגעים כאלו שאמרתי ואללה אולי לא הבנתי פה משהו אולי לא הבנתי עד הסוף לא בטוח שהבנתי עד הסוף אולי פספסתי משהו ואז כאילו ראיתי עוד פעם הרצאות גם אותן הרצאות שכבר ראיתי וסתם בשביל לחזור אולי.

אליעד: ואז ראית שוואלה פתאום הוא מוסיף איזה מילה בדיוק שמעת עוד מילה לא?

ש: לא, ראיתי שאני כבר מבין אבל משהו עדיין לא, אני מבין אבל.

אליעד: עכשיו תשמע את ההרצאה עוד פעם תראה שיש עוד מילה, לדוגמה אתה שומע את המילים אבל אתה לא שם לב לסדר שלהן מה משמעות הסדר של המילים, למה הוא אמר את המשפט הזה ככה כשהוא יכל להגיד את אותו משפט גם אחרת, למה הוא אמר את זה דווקא ככה למה הוא לא אמר את זה הפוך. אוקי בא נמשיך אז מה אתה רוצה לשאול?

ש: אני אמשיך לספר פשוט הרגשתי שאני כבר לא בטוח במה שאני אומר, אני לא בטוח כל כך מה אני מתכוון ובכללי מן בלבול כזה שאני קישרתי אותו לחוסר הבנה של איזה עניין של משהו שפספסתי פה.

אליעד: אוקי.

ש: ומה השאלה.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: השאלה היא שמה כאילו אולי ננתח מה בדיוק מה בעצם קרה שם כאילו כי אמרתי לעצמי לא הבנתי משהו ואז ראיתי שכן הבנתי כאילו שכמו שאני חושב ככה זה.

אליעד: יש פה שניים, יש פה "האם הבנת או לא הבנת את מה שאמרתי בוידאו" זה אחד, שתיים שאתה לא בטוח מה שאתה אומר. מה מרכז השאלה איפה מרכז השאלה איפה מרכז הדבר שמציק לך?

ש: אולי אני לא בטוח במה שאני אומר.

אליעד: יפה לכן בוא נתמקד בזה לא אם הבנת או לא הבנת תתמקד במה מציק לך יותר אז מה מציק לך יותר שאתה הגעת למצב שבו?

ש: שבו אני לא בטוח בעצמי.

אליעד: אוקי מה מציק לך בזה, בא ננסה להבין מה זה "לא בטוח בעצמי" תן דוגמה.

ש: נגיד אני.

אליעד: רק תשים לב שאתה עכשיו מעלה את ההתנגדות של אותה בחורה שהייתה מדריכה, מה היא אמרה צריך בטוח לא דעות מנוגדות נכון ומה אתה אומר ומה אני אמרתי לך דעות מנוגדות "לא אני אביא לך את שני הצדדים, רגע אני כבר לא יודע מה לעשות אני לא בטוח בעצמי". אוקי אתה שם לב לזה?

ש: כן.

אליעד: שזה בדיוק אותו דבר.

ש: אני יודע שגם במצב של הלא בטוח בעצמי היה לי בסך הכל בסופו של דבר בסדר עם זה לוקח לי זמן.

אליעד: אבל לא מספיק בסדר כי אם זה היה מספיק בסדר לא היית אומר שזה לא בסדר.

ש: טוב אף פעם לא.

אליעד: אוקי אז בא ננסה להבין אתה, בא ננסה לדבר על משהו קונקרטי אתה כרגע אומר משפטים ואתה לא בטוח בהם, בא נדבר על משהו מההווה אז בא נדבר על זה דבר.

ש: בוא לא עכשיו אין משהו שאני.

אליעד: לא, אוקי באופן כללי לפעמים בן אדם נגיד מדבר אתה ממילא אתה מרגיש שאתה לא בטוח בעצמך מה זה אומר, "לא בטוח בעצמי" פירושו שאתה מתחיל לצאת מהחוויה שאומרת "רק אני צודק" לחוויה שאומרת "גם אני צודק" זה משמעות הדבר ואתה כל כך מצליח לראות שאולי ההפך נכון עד כדי כך שאתה אומר "אולי אני בכלל טועה" שזה כבר בלבול אתה אומר "אולי רק הוא צודק" מה האמת ששניכם צודקים, בסדר עכשיו השאלה מה אתה מחפש אם אתה מחפש את הדאווין תגיד "מה פתאום רק אני צודק מה פתאום שאני אשאל שאלות", אם אתה מחפש דאווין אחר נגיד "אני אלוהים" עכשיו אולי הוא צודק ואולי הוא צודק ואז תרגיש שאתה אלוהים "כי אני מבין את כולם".

ש: שוב.

אליעד: אני אומר השאלה מה אתה מחפש אם אתה מחפש להישאר באגו קטן אל תשאל שאלות אל תבדוק שום דבר אתה צודק תזרום, תקשיב לשיר תהנה ממנו סע הלאה אבל אם אתה מחפש לפתח לבנות ליצור, להביא דברים מלמטה לגלות תוצאות או אולי בסוף תחפור כל כך עמוק שתגרום לפיצוץ כדור הארץ גם זה יכול להיות מה שאתה צריך לעשות, כי לקחתי את אותו תהליך והראיתי את ההיפוך אם אתה חופר אתה לא תמיד מוצא אוצרות אם אתה חופר לפעמים זה קובר אותך, לפעמים אתה עושה פיצוץ לפעמים יוצא משהו ושוטף אותו לפעמים אתה גורם לרעידת אדמה, בכל מקרה מה שאני אומר זה שאם אתה חופר כדי לגלות דברים על עצמך בסוף אתה מגיע לנקודת מבט שאתה רואה את כל נקודות המבט באופן שווה ואז אתה סוג של אלוהים כי כל דבר אתה רואה את ההיפוך, טוב לך תמיד אתה כאילו בכל הזוויות אתה מתחבר.

ש: למה סוג של?

אליעד: סוג של כי מה זה אלוהים כשאומרים אלוהים זה גם סוג של אלוהים לא. כשאתה אומר "אני לא בטוח בעצמי" פירושו "אני פחות מפחד", "לא בטוח בעצמי" זה יותר מפחד מצד שני זה פחות "מפחד להיות טועה". תסתכל מה אמרנו על הבחורה קודם שהיא אומרת "רק אני צודקת" אתה ישר אמרת "זה נותן לה ביטחון עצמי", מה אמרתי לך זה גורם לכך שהיא תפחד יותר שאולי היא לא צודקת כי אתה צריך לשמור על משהו יותר מוגדר כי אם זה יותר מוגדר יש יותר סיכוי שתטעה. כשאתה אומר "אני לא בטוח בעצמי" פירוש "אני מפחד שאולי אני טועה אבל מצד שני אני פחות מפחד לטעות כי אם אני לא בטוח בעצמי אז מהצד שאני לא בטוח בעצמי אני כבר לא יכול לטעות כי אני לא חושב שאני צודק, מהצד שאני בטוח בעצמי אני מפחד לטעות ומהצד שאני לא בטוח בעצמי".

תסתכל עוד פעם תדמיין כאילו בתוכך נגיד שאתה חמישים אחוז בטוח וחמישים אחוז לא בטוח עכשיו ונגיד שאתה רוצה להגן על הדעה שלך להגן אז מי מפריע לך להגן על העמדה חמישים אחוז שאתה לא בטוח אבל מהצד שאתה לא בטוח אין לך גם על מה להגן אז מי גורם לך לחשוב אולי אני אטעה הצד שאתה בטוח, הצד שאתה בטוח "אולי אני אטעה אולי אני לא צודק" אוקי אז מי מפריע לך לחשוב שאתה צודק יותר הצד שאתה לא בטוח אבל מהצד שאתה לא בטוח אתה גם לא מפחד לטעות אתה אומר "אני בכלל לא חושב שאני צודק", אז מי מפריע לך לישון בלילה בשקט ולהגיד "לא אכפת לי לטעות" הצד שבטוח בדיוק. זאת אומרת כשאתה פחות בטוח בעצמך מצד אחד זה מפריע לך להגן על "הרק אני צודק" מצד שני זה מקרב אותך למקום של "אני לא צריך להיות רק צודק גם השני צודק, בשביל מה אין לי בכלל פחד". אתה הבנת את זה?

ש: כן.

אליעד: תסביר.

ש: שאם אני כאילו קודם כל אם אני לא בטוח בעצמי אז כאילו.

אליעד: נגיד שאתה לא בטוח בעצמך, תראה אם אתה בטוח בעצמך במאה אחוז יש לך מאה אחוז ביטחון אתה לא מפחד לטעות כי אתה בטוח במאה אחוז, אם אתה מאה אחוז לא בטוח בעצמך אתה גם לא מפחד לטעות אתה לא יכול לטעות "אני לא בטוח בעצמי בכלל", איפה מתחילה הבעיה כשאתה חמישים אחוז בטוח וחמישים אחוז לא בטוח בדיוק ואז מה הבעיה שמהצד שאתה בטוח בעצמך אתה רוצה להיות צודק ואז מי מפריע לך לחשוב שאתה צודק הצד שאתה לא בטוח ומהצד שאתה לא בטוח אתה רוצה לישון בלילה בשקט ומי מפריע לך הצד שאתה חושב שרק אתה צודק, תסביר.

ש: שכשאני בטוח בעצמי מערער אותי "הלא בטוח".

אליעד: נכון כי הוא מפריע לך לחשוב שרק אתה צודק, אוקי.

ש: זאת אומרת אם הייתי מבין שאני גם צודק גם בטוח וגם לא בטוח אז.

אליעד: מהצד שאתה בטוח, לא אם היית פעם אחת מגיע או בטוח במאה אחוז או לא בטוח בשום דבר השתחררת, אם אתה בטוח במאה אחוז שאתה צודק אין שאלה אם אתה מאה אחוז לא בטוח בשום דבר אז אתה לא יכול לטעות כי אני לא אומר "ששום דבר רק אני צודק אז איך אני אטעה, אני לא יודע כלום מי שלא יודע כלום איך יכול לטעות" אבל הבעיה היא שהבן אדם הוא מעורבב שהוא גם בטוח וגם לא בטוח עכשיו מהצד שהוא בטוח והוא רוצה להיות יותר בטוח זה שהוא לא בטוח זה דופק אותו אבל מהצד שהוא לא בטוח הוא מנסה לשחרר אחיזה כדי שהוא יצטרך פחות לשמור על הדברים שלו, כאילו אם כל הכסף שבעולם שלך אתה לא יכול לאבד אותו ואם אין לך בכלל כסף אתה גם לא יכול לאבד אותו, איפה הבעיה שחלק יש ולחלק אין.

עכשיו אם אתה רוצה למשוך למקום של "אני לא צריך לשמור על שום דבר" אז הכסף שיש לך מונע ממך ואם אתה רוצה למשוך למקום של "אני רוצה שכל הכסף יהיה שלי" אז הכסף שאין לך מונע ממך את הצד השני, השאלה היא לאיפה אתה רוצה למשוך אתה רוצה למשוך למקום של "רק אני צודק" אתה צריך להיות יותר וודאי בעצמך, אתה רוצה למשוך למקום של "כולם צודקים" אתה צריך להיות פחות וודאי בעצמך. אם אתה רוצה להגיע למצד של "רק אני צודק" כל דבר שאתה לא בטוח תבדוק אותו עד הסוף כדי שתהיה בטוח שרק אתה צודק, אם אתה אומר "לא אני לא רוצה להגיע למצב שרק אני צודק, אני רוצה להגיע לכיוון השני אני רוצה להגיע למצב שכולם צודקים" ואז אם כולם צודקים גם כן אין שקט נפשי, אתה צריך לעשות תהליך הפוך כל פעם שאתה חושב שרק אתה צודק תן לזה מקום עד שכולם יהיו צודקים ואם אתה לא יודע מה אתה רוצה איזה צד אז אתה סובל באמצע.

ש: אתה יכול גם וגם.

אליעד: אתה יכול אבל זה מושך אותך אחד לפה ואחד לפה, אתה מיטת עינויים אחד צד ימין אחד צד שמאל אתה יכול בסדר, תלוי מה אתה רוצה אם בא לך שימתחו לך את הגב אתה אומר "תמשוך פה הנה התמתחות" אבל אם אתה אומר "חברים אתם יותר מדי מושכים אותי תעצרו" אז אתה צריך להחליט ללכת ימינה או ללכת שמאלה מה אתה רוצה תחליט. אנחנו הבנו, נמשיך בפעם הבאה.

ש: רגע יש לי שאלה.

אליעד: כן על זה?

ש: לא.
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להיות בטוח בעצמך, רק אני צודק, גם אני צודק, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, להאמין בעצמך, רק צודק, גם צודק, כולם צודקים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
ביטחון עצמי ושקט נפשי אמיתי - הספר על: ביטחון עצמי, לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, ביטחון עצמי, הערכה עצמית, להעריך את עצמך, דימוי עצמי, להיות בטוח בעצמך, איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: להעריך את עצמך, ביטחון עצמי, איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ביטחון עצמי, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
לחזק ביטחון עצמי ביטחון עצמי שלילי שידור ביטחון עצמי מול אישה האם ביטחון עצמי משפיע? רוצה ביטחון עצמי אמונה עצמית רעה אני לא מצליח לאהוב את עצמי כמו שאני שנאה עצמית בגלל בגידה איך לאהוב את עצמך ללא תנאים? למה אני לא בטוח בעצמי למרות היכולות שלי? לאהוב את עצמך כמו שאתה... להתמודד עם חרדה חברתית קשה חרדה חברתית זה לא רק רע דימוי עצמי גבוה מידי דימוי עצמי רוחני דימוי עצמי חיובי למה אני לא בטוח בעצמי? להיות בטוח בעצמי אהבה עצמית עושה לך רע להתמודד עם דימוי עצמי לשכנע ילד להאמין בעצמו לפתח אהבה עצמית מי שלא מאמין בעצמו? לפתח ביטחון עצמי בזוגיות מה היתרונות בחוסר אהבה עצמית? למה אתה חייב לאהוב את עצמך כדי שיאהבו אותך? שנאה עצמית טובה ביטחון עצמי לא הגיוני הערכה עצמית זה רע למה ביטחון עצמי לילדים זה רע? להתמודד עם ביטחון עצמי חוסר אמונה עצמית להיות חסר ביטחון עצמי תחושה של כעס עצמי סוגים של ביטחון עצמי מה רע באהבה עצמית? חוסר אהבה עצמית והישרדות לאהוב את עצמי למה כדאי לך לשנוא את עצמך? חרדה חברתית זה משהו טבעי חסר ביטחון עצמי להתחיל עם בחורה שיפור עצמית מתוך אהבה עצמית לשנוא את עצמי למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים? מוטיבציה לביטחון עצמי אמונה עצמית דימוי עצמי נמוך למה לא להעריך את עצמי? לפתח ביטחון עצמי לילדים תאמין בעצמך חוסר ביטחון עצמי ביטחון עצמי מלא ביטחון עצמי בדייטים לגרום לאנשים לאהוב את עצמם סובל משנאה עצמית חסר ביטחון עצמי למכור את עצמי להגיע לאמונה עצמית לא מאמין בעצמי ביטחון עצמי זה רע גבר עם חרדה חברתית רע להעריך את עצמך חוסר הערכה עצמית שידור ביטחון עצמי מול בחורות ביישנות וחוסר ביטחון לשדר ביטחון עצמי בראיון עבודה למה לא להאמין בעצמך? טיפול בפחד במה הערכה עצמית שלילית ממה נובעת חרדה חברתית? לאהוב את עצמי בלי תנאים להאמין בעצמך אחרי כישלון נוסחאות לאהבה עצמית שנאה עצמית והאשמה עצמית חוסר ביטחון עצמי לא הגיוני מנטור לביטחון עצמי שטיפת מוח חברתית לחוסר אהבה עצמית לא מעריך את עצמי האם עדיף לאהוב את עצמי? ביטחון עצמי בראיון איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? שנאה עצמית ולקיחת אחריות ביטחון עצמי אצל ילדים הערכה עצמית לא תלויה לשדר ביטחון עצמי ביטחון עצמי משתנה פיתוח אהבה עצמית אנשים מלאי ביטחון עצמי למה אין לי ביטחון עצמי? להאמין בעצמי סובל מדימוי עצמי לשנוא את עצמך לטפל בבניית ביטחון עצמי קבלה עצמית אמונה עצמית שלילית ביטחון עצמי להתחיל עם בחורה לגרום למישהו להאמין בעצמו לרכוש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי יציב לבנות ביטחון עצמי לילדים מה רע בלהאמין בעצמך? עוד נושאים ...
האתר Self-Confidence.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אהבה עצמית, דימוי עצמי, ביטחון עצמי בתחום ביטחון עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Self-Confidence.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 14_12_2025 השעה 14:33:52 - wesi11