אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ביטחון עצמי ירוד ✔להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה - פרומו ✔ איך להצליח יותר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
ביטחון עצמי אמיתי, להיות בטוח בעצמך, דימוי עצמי + הערכה עצמית, אמונה עצמית + אהבה עצמית, פחד קהל / חרדת במה / חרדת קהל, ביטחון עצמי ירוד, טיפול אישי, שיקום הדימוי העצמי, ביטחון אומץ להתחתן, איך לחזק את הביטחון העצמי, איך להצליח במרכז הערכה, איך מחזקים את הביטחון העצמי יותר, איך אפשר שיהיה לי ביטחון עצמי, להעלות ביטחון עצמי, איך להיות עם הערכה עצמית גבוה וביטחון, הערכה עצמית ומשמעות בעבודה, איך לשדר ביטחון עצמי גבוה, חוסר ביטחון עצמי אצל ילדים, ביישנות יתר, חסר ביטחון, חיפוש אהבה, חוסר ביטחון עצמי תסמינים, לשפר הערכה עצמית, העלאת בטחון עצמי, דרכים להעלאת ביטחון עצמי, חוסר בטחון ואמונה, איך להגביר ביטחון עצמי, חיזוק הדימוי העצמי, העלאת ביטחון עצמי, אמונה עצמית, איך מחזקים בטחון עצמי, איך להיות עם בטחון עצמי, אהבה עצמית, דימוי עצמי נמוך אצל ילדים, איך להיות בביטחון עצמי מלא, העלאת ביטחון עצמי לילדים, שנאה עצמית, חוסר הערכה עצמית, דרכים לבדיקת דימוי עצמי, איך לתת לילד ביטחון עצמי, איך היופי קשור לבטחון עצמי, הערכה עצמית ומקצוע בזוי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
איך להצליח יותר בעבודה ולהתגבר על לחץ ופחד מכישלון?

אליעד כהן מסביר שהדרך להצליח יותר בעבודה מתחילה בשחרור מהלחץ. הוא מדגיש כי יש שני סוגי לחץ: לחץ מוצדק ולחץ לא מוצדק. לחץ מוצדק הוא כמו פחד מפני אריה אמיתי, שאז יש הצדקה אמיתית להיות לחוצים. אבל במקרה של עבודה, אם הלחץ לא מוצדק, כדאי מאוד להשתחרר ממנו.

הצעד הראשון הוא לבדוק מה גורם ללחץ. אם הסיבה היא פחד מכישלון, לדוגמה פחד לאכזב את הסובבים, פחד להיראות רע, או חוסר הצלחה בעבודה קודמת, יש להבין לעומק מה משמעות הפחד הזה. אליעד מסביר כי בעצם אין כאן פחד אמיתי מכישלון, אלא פחד להרגיש רע עם עצמך. כי אם היית בטוחה שאת הכי טובה ומוצלחת בעולם, לא היה אכפת לך מכישלונות, מכיוון שהערך העצמי שלך לא היה נפגע מכך.

מה הקשר בין דימוי עצמי ללחץ בעבודה?

אליעד כהן מדגיש כי השורש העמוק של הלחץ בעבודה קשור לדימוי עצמי נמוך ולכך שהאדם לא אוהב את עצמו ללא תנאים. הוא מציע להסתכל על ילדים קטנים כדוגמה. ילד קטן לא מפחד להיכשל ולא חושש ממה יגידו או יחשבו עליו, כי הוא לא מתנה את האהבה העצמית שלו בהצלחות או בכישלונות. ילד פשוט עושה מה שהוא רוצה ולא סובל מפחד או חרדה מהדימוי שלו בעיני אחרים.

כשהסביבה מתחילה להחמיא לילד על הצלחותיו, כמו גננת שמוחאת כפיים כשהוא מצליח, הילד מתחיל להבין שיש משמעות להצלחה וכישלון, וכך מתחילים הסבל והפחד להיכשל. אליעד מסביר שהמבוגרים חושבים שהם עושים לילד טוב, אבל בפועל הם יוצרים אצלו תפיסה שרק הצלחה מזכה אותו באהבה ואישור.

איך להגיע לאהבה עצמית ללא תנאים?

כדי להגיע לאהבה עצמית ללא תנאים, אליעד מסביר שהדרך היא על ידי ביטול הסיבות שבגללן האדם לא אוהב את עצמו. במקום לחשוב שאת חכמה או מוצלחת ולהיאחז בסיבות חיוביות שאפשר לאבד אותן, יש לבדוק דווקא את הדברים השליליים שהאדם חושב על עצמו. כאשר מטפלים בסיבות השליליות, האדם מגיע למצב שבו אין לו סיבות לא לאהוב את עצמו, ואז האהבה העצמית מתרחשת מאליה.

אליעד מדגים זאת בכך שאם מישהו אומר לך שאת "רחפנית" וזה מפריע לך, את צריכה לבדוק למה זה מפריע. ילד קטן לא נעלב כשאומרים עליו שהוא רחפן, כי הוא לא שופט את עצמו לרעה. הבעיה מתחילה כשהאדם מתחיל לשפוט את עצמו ואומר: "אני לא בסדר כי אני רחפן." כאשר האדם מפסיק לשפוט את עצמו ומקבל את עצמו כמו שהוא, כבר אין בעיה של אהבה עצמית נמוכה.

האם הצלחה חיצונית מבטיחה אושר פנימי?

אליעד כהן מסביר כי גם אם תצליחי בכל התחומים בעולם, תמיד תרגישי כישלון אם לא תאהבי את עצמך ללא תנאי. אין סוף להצלחות, ותמיד יהיה מישהו מוצלח יותר ממך. הוא נותן דוגמה של אנשים רבים על כסף רב, אך עדיין מרגישים כישלון כי יכלו להשיג יותר. לכן האושר והתחושה הטובה אינם קשורים להצלחה החיצונית, אלא להרגשה הפנימית שלך עם עצמך.

הוא ממליץ להבין כי הצלחה אמיתית זה רק להיות שלם עם עצמך ללא תלות בתוצאות חיצוניות. אם טוב לך ואת אוהבת את עצמך כמו שאת, אז מבחינה הסתברותית, תצליחי גם יותר בעולם החיצוני, כי לא תפחדי מכישלון ולא תהיי לחוצה.

איך משתחררים מההפרדה בין טוב לרע כדי להגיע לשקט נפשי?

אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית לסבל האנושי ולחוסר אהבה עצמית היא ההפרדה בין טוב ורע. כאשר האדם חושב שזה טוב להצליח ורע להיכשל, הוא מתחיל לסבול. אם האדם היה רואה את הכל כרע או הכל כטוב, הוא היה בשקט נפשי מוחלט. האדם סובל כי יש דברים שהוא רוצה ודברים שהוא לא רוצה...
אליעד: נתחיל מהגדרת המטרה, היעד הכללי להצליח יותר בעבודה, והבנו שהדרך להצליח בעבודה זה על ידי שחרור מהלחץ. עכשיו השאלה היא למה את לחוצה? והבנו שיש שתי אפשרויות לגבי הלחץ, האם הוא מוצדק או לא מוצדק.

אם את רואה אריה, הלחץ מוצדק. אם הלחץ שלך בעבודה מוצדק, אז זה טוב שאת לחוצה, ואז אני לא רוצה לשכנע אותך לא להיות לחוצה, אבל אם הלחץ שלך בעבודה לא מוצדק, אז רצוי מאוד שלא תהיי לחוצה. ולכן מה שעליך לעשות עכשיו זה לשאול את עצמך מדוע אני לחוצה? את חייבת למצוא, מה גורם לך להיות לחוצה, ואחרי שתמצאי מה גורם לך להיות לחוצה, תשאלי האם זה מוצדק להיות לחוצה בגלל הגורם שמצאת. אז בואי נשאל עכשיו.

שאלה: יש כאן פחד מכישלון, וכן פחד לאכזב את הסובבים שלי.

אליעד: זה אותו דבר, כי אם תכשלי תאכזבי אותם.

שאלה: יש גם פחד לראות רע.

אליעד: זה כלול, למה? כי להיכשל זה אומר לאכזב את הסובבים ולראות רע. אם לא תכשלי האם את יכולה לאכזב את הסובבים ולראות רע? לא. את מפחדת להיכשל כדי שלא תאכזבי את הסובבים אותך ולא תרגישי רע. אז האם את סגורה שזה פחד להיכשל?

שאלה: יש גם העניין שלא הסתדר לי בעבודה בקודמת.

אליעד: אז מה אכפת לך שלא הסתדר לך בעבודה הקודמת? זה קודמת, את אולי מפחדת שכמו שהקודם לא הסתדר גם זה לא הסתדר, כן, אז זה שוב פחד להיכשל. אז בסוף בסוף בסוף את מפחדת להיכשל.

עכשיו מה זה להיכשל? שלא תעמדי ביעדים, שיפטרו אותך, ואז מה בעלך יחשוב, מה החברים יחשבו וכו'. ובגלל שאת לחוצה זה משפיע על הריכוז ועל האפקטיביות וכו'.

אז השאלה המתבקשת עכשיו היא למה את מפחדה להיכשל? אמרת שאת מפחדת לאכזב וגם אמרת אני מפחדת להראות רע. עכשיו אני אנסה לקדם אותך לשכל שאני מדבר על באתר. את לא מפחדת להיכשל, את מפחדת להרגיש רע עם עצמך. את מפחדת להסתכל במראה ולהגיד אני לא מספיק טובה. האם זה נכון? תנסי לחשוב על זה רגע אחד. אני רוצה לקחת אותך לשורש של העניין.

שאלה: כן, אני מפחדת להרגיש רע עם עצמי.

אליעד: אם היית בטוחה שאת הכי מושלמת בעולם, האם היית מפחדת להיכשל? לא, היית אומרת אפילו שנכשלתי זה סתם, כי אני יודעת שאני מוצלחת. אז לא היה אכפת לך שנכשלת. את טובה בכל מקרה. זה סימן שהסיפור הזה, זה עניין של דימוי עצמי. אז מה זה אומר, היכן קבור הכלב?

שאלה: בדימוי העצמי שלי.

שאלה: בדימוי העצמי שלך מול עצמך. מה זה אומר לנו פרקטית? שאם את תצליחי להביא את עצמך למצב, שבו את אומרת לעצמך, אני אוהבת את עצמי איך שאני בכל מקרה. למשל כשהיית ילדה בת שלוש, אהבת את עצמך בכל מקרה, נכון? לא פחדת לאכזב אף אחד, לא פחדת מה יגידו, ומה יחשבו, עשית מה שבא לך בראש, נכון? אז אם תצליחי לחזור לתודעה הזאת, שבה את מסוגלת להסתכל במראה כמו שאת, ולהגיד אני אוהבת את זה.

אני אגלה לך סוד, שאפילו אם תצליחי בחיים את עדיין כישלון, למה? כי תמיד יש יותר גדול ממך, יותר טוב ממך. את כישלון ביחס למשהו יותר ממך. ואם תהיי יותר טובה תהיי כישלון ביחס למשהו אחר שיותר ממך, אין לזה סוף. אין לזה סוף. או שאת מחליטה שאת אוהבת את עצמך תמיד, או שאת תמיד תחשבי שאת כישלון. אין דרך מילוט מזה.

כמו אלו שרבים על הגז, כמה המדינה תקבל, ונאמר שהוא הצליח לקבל 10% שזה עשרה מיליארד דולר, אבל הוא מרגיש כישלון למה? כי הוא יחשוב למה הוא קיבל רק עשרה מיליארד דולר ולא עשרים מיליארד דולר? כל אחד מרגיש כישלון, הוא חושב אולי הייתי עושה אחרת ומרוויח יותר. אין סוף לטופ ולכן תמיד תרגיש כישלון.

עכשיו או שאת כאדם בגישה שלך בחיים, אומרת לעצמך, אני אוהבת את עצמי כמו שאני כבן אדם, עם היתרונות והחסרונות, או שאת תמיד תסבלי ממה שיגידו עליך ותפחדי להיכשל. זה הקו הכללי. לכן אם בתוכך יהיה שקט נפשי, אז לא תפחדי אם תכשלי או לא ואז ממילא תצליחי יותר.

את לא מפחדת להיכשל, את מפחדת שיקרה משהו שיזכיר לך את מה שאת לא מרוצה מעצמך. את מפחדת שיגיע מצב שבו את או אנשים אחרים יזכרו את החסרונות שלך ואז יראו החסרונות שלך שאת לא אוהבת בעצמך. אבל אם היית אומרת לעצמך, אני יודעת שאני לא מושלמת, כי אין מושלם, אנחנו ישות מצומצמת שתמיד יש משהו שאנחנו לא. אם אתה מבינה שאלו חוקי המשחק, ותמיד יש עליך מגבלה כל שהיא, ואת שלמה עם זה באמת כי את מקבלת את זה, אז את לא תפחדי להיכשל, כי את יודעת שתמיד את כישלון ביחס למה שיותר, ואת תמיד הצלחה ביחס למה שפחות.

שאלה: האם אני תמיד כישלון?

אליעד: ביחס למה שיותר ממך. אז או שתמיד טוב לך או שאת תמיד סובלת. זה הסיפור כולו. מה הבנת?

שאלה: הבנתי שאני למעשה מפחדת מכל הדברים שהדחקתי.

אליעד: יש משהו שאת טובה בו? למשל אמרת שהזוגיות שלך טובה. אז את למעשה לא מפחדת ללכת ברחוב ושיגידו עליך שהזוגיות שלך לא טובה, כי את יודעת שהיא טובה, ואפילו אם יגידו, לא יהיה אכפת לך כי את יודעת שהיא טובה. אבל את כן מפחדת שיגידו לך משהו שאת לא רוצה לחשוב על עצמך. את מפחדת שיגידו לך שלא עשית מספיק, את תמיד כישלון, כל מיני חארטות כאלה. למעשה את מפחדת רק מהמחשבות שלך שאת לא מסוגלת להכיל על עצמך. תסבירי?

שאלה: קשה לי לקבל שאני נלחצת, וקשה לי לקבל שיגידו לי שאני נלחצת, ולכן אני לחוצה ואז עוד יותר מפחדת.

אליעד: ומה השכל שלך מבין, מה הפיתרון בעצם?

שאלה: שיהיה לי דימוי עצמי יותר טוב. ואני צריכה לאהוב את עצמי כמו שאני.

אליעד: כמו ילד קטן שעד שלא מכניסים לו לראש פחדים, את יכולה לראות זאת בגני הילדים, ילד קטן עושה מה שהוא רוצה, הוא לא מפחד להיכשל, מה זה להיכשל? למשל ניסיתי ולא הצלחתי, הוא לא חושב שזה כישלון. הילד מנסה, ואם הוא מצליח טוב ואם לא גם טוב, יש אחד שמצליח ואחד שלא מצליח. אין לו עדיין את התפיסה שהוא נכשל, ולמה נכשל.

ברגע שילד מצליח וכולם מוחאים לו כפיים, אז הם עושים אותו אומלל, למה? זה כאילו הם אומרים לו, אתה יודע למה אנחנו מוחאים לך כפיים? כי הצלחת. אבל אם לא תצליח לא נמחא לך כף. הגננת חושבת שהיא עשתה אותו מאושר, אבל היא לא קולטת שהיא עשתה אותו אומלל, למעשה הוא היה מאושר עוד לפני כן, אבל המבוגר לא מקובל עליו שהילד סתם יהיה שמח, אני צריך לעשות אותו מאושר במירכאות, ואז הוא מתחיל לשבח אותו ולפרגן לו, הוא מכניס לו בראש את התבנית שאומרת, שרק אם תצליח אז אתה מוצלח. או שאומרים לו, תראו איך הוא הצליח, מה זה אומר? האם האחרים לא הצליחו? כל אחד עושה את מה שהוא יכול, אין בזה הצלחה או לא הצלחה.

מה שאני רוצה להגיד, שתנסי להתחבר למקום שבו אין לך את השיפוטיות על עצמך. המקום שבו שני הדברים שווים אצלך.

זה למעשה התכלית הסופית, שאפילו שמקודם אמרת לי שאת רוצה להצליח, למעשה את לא רוצה להצליח, את רוצה להרגיש מוצלחת, את רוצה להרגיש שאת מצליחה. אין דבר כזה להצליח, כל דבר יכול להיות כישלון או הצלחה. את רוצה שאני אביא אותך למצב שתהיה מרוצה ממנו. את לא באמת רוצה את ההצלחה בחוץ, לא אכפת לך מה קורה בחוץ, אכפת לך שאת תהיי מרוצה ממה שקורה שם בחוץ. אכפת לך שאת תחשבי שאת מוצלחת. את רוצה בסופו של תהליך להרגיש טוב עם מה שקורה לך. הצלחת, הצלחת, לא הצלחת, לא הצלחת, את לא רוצה כל הזמן לחשוב על ההצלחה.

שאלה: כן, אני באמת רוצה להרגיש טוב, לא אכפת לי מההצלחה.

אליעד: שזה נקרא איש מצליח. תמיד יש הצלחות וכישלונות. כמו האדם שהרוויח עשרה מיליארד דולר והוא רוצה עשרים מיליארד, הרי זה שיגעון, מה אכפת לך הרי בשניהם אתה לא משתמש. השאלה היא, האם אתה מרגיש מוצלח או שלא? ילד קטן מרגיש שהוא מוצלח, הלוואי והיית מרגישה כמו ילד קטן.

עכשיו הדרך להגיע לזה, היא על ידי זה שאת רוצה להגיע לזה. כי אם את מגדירה לעצמך יעדים חיצוניים, כמו אני רוצה לשנות או לעשות, אז את עוד יותר מפחדת להיכשל. אני לא אומר שאת תציבי יעדים חיצוניים, אבל אני אומר שהיעד המרכזי שלך הוא, אני רוצה להביא את עצמי למצב שבו תמיד אני יאהב את עצמי. וכשיהיה לך את היעד הזה מבחינה הסתברותית את תצליחי יותר. תסבירי?

שאלה: המטרה היא לא להצליח ברמה החיצונית, זאת כבר תוצאה.

אליעד: זה ממילא יקרה או לא יקרה. אם את מוכשרת זה יקרה ואם לא אז לא, אנחנו יכולים לעשות אלף שיחות, אבל אם את מסוגלת תעשי זאת, למעשה עליך לא למנוע את זה.

קודם כל תהיה לך את ההצלחה הגדולה שאת אוהבת את עצמך, זה שיא ההצלחה, אם טוב לך מה את צריכה מעבר. ואם טוב לך אז מבחינה הסתברותית תצליחי יותר.

שאלה: נגיד שמכאן יגיעו הרבה תוצאות טובות.

אליעד: עכשיו איך את יכולה לאהוב את עצמך יותר? איך אפשר לשפר את האהבה העצמית?

שאלה: לא יודעת.

אליעד: מה היה התהליך שעשינו לגבי הלחץ? מה שאלנו שאלה ראשונה? למה אני לחוצה והאם זה מוצדק. עכשיו נעשה את התהליך לגבי האהבה העצמית.

שאלה: אז אני צריכה לשאול למה אני לא אוהבת את עצמי מספיק? או במילים אחרות, במה תלויה האהבה העצמית שלי לעצמי, כפי מה שאני רוצה לאהוב את עצמי?

אליעד: למעשה יש גם כאן שתי אפשרויות, האם זה מוצדק שאת לא אוהבת את עצמך או שזה לא מוצדק? אז בואי נבדוק. מה גורם לך לא לאהוב את עצמך? עכשיו תשבי ותכתבי אלו דברים את לא אוהבת בעצמך. עדיף לרשום את הרעים, לבדוק אותם אחד אחד ולטפל בהם, ואז כאשר לא יישארו רעים לא תצטרכי להתאמץ לאהוב את עצמך, כי לא תהיה סיבה למה לא לאהוב את עצמך.

שאלה: אני קראתי באתר שלך שהאדם אוהב את עצמו, לא בגלל סיבות, אלא למעשה אין לו סיבה למה לא לאהוב את עצמו. זה נראה לי הגיוני, למשל אם אתה אוהב את עצמך בגלל סיבות, וסיבה אחת נופלת אז אתה תפסיק לאהוב את עצמך.

אליעד: במקום להגיד אני חכמה, אני מוצלחת שזה בולשיט, בואי נבדוק למה את לא אוהבת את עצמך, ולבדוק האם זה מוצדק שאני לא יאהב את עצמי בגלל השטות הזאת.

המטרה שלנו היא שבסוף את תאהבי את עצמך. מה לעשות? תרשמי את הדברים שאת לא אוהבת בעצמך. אם תרשמי על עצמך דברים חיוביים, אז אם תאהבי את עצמך זה יהיה עם תנאים, ואז תמשיכי לסבול.

בואי נדבר ספציפי לעבודה, מה הם הדברים שהכי מפריעים לך ומפחידים אותך בקשר לעבודה? מה הדבר שהכי פוגע בך? בדרך כלל אנשים מפחדים להתעמת עם מה שהם מפחדים ממנו, אבל אז הם לא יוכלו לחסל את הדבר הזה. אם אנו רוצים לחסל את הפחד עלינו להגדיר אותו.

שאלה: שיגידו עלי שאני מרחפת

אליעד: את לא שלמה עם זה שאת רחפנית במירכאות. אם את מסתכלת במראה ורואה עצמך כרחפנית זה גורם לך לזעזוע? כן. לדוגמה, ילד קטן גם מרחף, אבל לא אכפת לו שהוא מרחף, אפילו יותר כיף לו כשהוא מרחף.

למשל עכשיו ישימו אותך ליד הקיר וירו בך מילים, מה הדבר שהכי יהרוג אותך? מה הדבר שהכי יפגע לך באגו?

שאלה: את כישלון.

אליעד: אם סתם יגידו לך, את כישלון, זה לא ילחיץ אותך. מה מיצג עבורך כישלון? למה את מפחדת להיכשל? למה זה מלחיץ אותך? את מבינה מה אני שואל?

זה נכון שמגיל א' לימדו אותך להצליח וכישלון זה ההפך ממה שלמדו אותך, למשל כל החמורים אמרו שצריך ללכת שמאלה, אז אם לא תלכי שמאלה האם זה כישלון? השאלה היא מה האמת? האם אלוהים עושה דברים מוצלחים? תראי מה הוא יצר. יש הרבה אנשים שחושבים שזה כישלון מאוד רציני. אז מה, אכפת לו? הוא ממשיך לעשות את זה עוד פעם.

אני מדבר ברצינות, המציאות עושה את מה שהיא רוצה, וכל יום אנשים מקטרים שרע להם, שזה כאילו כישלון, אבל המציאות ממשיכה לעשות את מה שהיא רוצה ולא אכפת לה מאף אחד. מה את מבינה? תראי זה משנה את כל התפיסה. זה כמו או הכל או לא כלום. אני יודע שמהגן לימדו אותך שצריך להצליח וכשתמותי יהיה רשום על המצבה כאן נקברה האישה המוצלחת. אבל את כאינדיבידואל מה אכפת לך מהדימויים האלה. לך יש חיים, את עושה את מה שאת יכולה וזהו. מה זה נקרא בכלל כישלון? כישלון זה אם את חושבת שאת כישלון, אז זה כישלון. זה כישלון אמיתי. אדם שהוא חושב שהוא לא מוצלח ורוצה תמיד להצליח, הוא כישלון, כי הוא נכשל להיות שמח.

למשל חתול קם בבוקר, מחפש אוכל, הצליח, הצליח, לא הצליח מחפש מקום אחר, הוא לא בקטע של כישלון. אתה עושה את העניינים שלך לפי הנסיבות, אם אתה לא מרוכז, אז אתה לא מרוכז, אין לך מה לעשות בנידון, תמיד יהיה משהו שיוציא אותך מהריכוז. את עושה את מה שאת יכולה וזהו. ואם מישהו חושב שזה כישלון זאת בעיה שלו.

למעשה היום הכוח שלך נתון בידי זרים, זה אומר שהם יחליטו לך אם את טובה או לא, הם יחליטו לך אם את כישלון או לא, הם יחליטו לך איך את תרגישי. אבל זה לא הגיוני, מה פתאום שהוא יחליט לי מה אני ארגיש? אבל למעשה לא מחליטים לך איך להרגיש, זה את שמחליטה להקשיב להם, ולדפוק את עצמך. שזוהי אומללות. זה כמו אדם שאומר אני מוכן להתנדב להיכנס לכלא.

אם את נמצאת בעבודה והראש שלך הולך למקום אחר, האם את חושבת שאת כישלון? לא, אני רחפנית וזה הטבע שלי, ככה אני. להגיד שאת כישלון? זה כמו להגיד למישהו נמוך שהוא כישלון בגלל שהוא נמוך. זה הטבע שלו, יש אדם שהוא נמוך ויש אדם שהמחשבות שלו בורחות שמאלה, מה הוא יכול לעשות. ואפילו שאולי את יכולה לשלוט בזה, ולא שלטת על זה, אז מה קרה? מי החליט שזה כישלון וזה לא כישלון?

זה נכון שאנשים מוגבלים אומרים, את כישלון, אבל האם הם יותר מוצלחים? כאילו שכול כך טוב להם שרק נשאר להם להסביר לך שאת כישלון. תראי לי אחד מכל אלה שאומרים לך שאת כישלון שהוא לא חושב עצמו לכישלון במשהו.

שאלה: אף אחד לא אמר לי שאני כישלון.

אליעד: תראי לי אחד בעולם שאומר על מישהו אחר שהוא כישלון, והוא עצמו לא כישלון בשום דבר. אין דבר כזה, כל אחד הוא כישלון ביחס למישהו אחר. הכישלון זה מי שחושב שהוא כישלון, למה? כי הוא נכשל בלהינות מהחיים. למשל אדם זכה בלוטו, אבל הוא כל היום לחוץ, איך להשקיע את הכסף ואולי הוא משקיע את הכסף לא נכון, אז הוא כישלון, כי הוא נכשל בליהנות מהחיים, הוא חי פה, בסוף הוא מת, והוא לא מצליח ליהנות.

האם את מסכימה איתי שאדם חי פה שבעים שנה וכל הזמן חושב, אם אני יעשה את זה אני אצליח, והוא לא קולט שבסוף הוא מת. מה תצליח? איפה תצליח? בסוף אתה מת, מה אתה רוצה להשיג? ולפי זה, מה זה נקרא הצלחה?

שאלה: לאהוב את עצמי בלי תנאי.

אליעד: למה זה הצלחה?

שאלה: וגם שכאני נכשלת וגם כשאני מצליחה טוב לי.

אליעד: זה כמו משחק.

אבל אני רוצה להוסיף לך, למשל כשאת רואה טלוויזיה או קוראת עיתונים, את צריכה להבין שיש שם שקר, שעושה לך שטיפת מוח רצינית. מה זה אומר, כל הרעיון של התקשורת והעיתונים זה ללמד אותך, שהצלחה זה אם אתה משיג משהו מסוים, זה כל הרעיון של העולם. הם שוטפים לך את המוח 24 שעות ביממה, גם אני רואה טלוויזיה, אבל זוכר שזוהי הצלחה חיצונית, אבל ההצלחה הפנימית זה להבין שאתה לא צריך שום דבר. אני לא אומר לך אל תראי, אני אומר לך רק תזכרי שאם מוחאים לך כפיים זה לא נקרא להצליח, הוא סתם עשה משהו. למשל הציפור עפה באוויר האם זה אומר שהיא מוצלחת? זה הטבע שלה.

הצלחה אי אפשר למדוד, זה בתוך האדם, רק את יכולה לדעת אם את מרוצה או לא. תביני כל העולם עובד הפוך ממה שהסברתי לך.

עכשיו השאלה איך אפשר ליישם את זה? הרי כל העולם בנוי על טוב ורע, אז איך אני מגיעה למצב שבו אני לא מפרידה. איך אני מסתדרת עם העולם? כשאני עובדת אני כן צריכה להצליח, אז איך אני אצליח בעבודה בצורה חיצונית? מה הבנת?

שאלה: עכשיו כשאני יעבוד, זה יבוא ממקום אחר.

אליעד: תזכרי, פנימי וחיצוני. אני אתן לך דוגמה, למשל יש כאן שני משקאות, ברמה החיצונית כל משקה הוא אחר, אבל ברמה הפנימית את שניהם אפשר לשתות. כך גם בחיים, ברמה החיצונית של החיים, יש רצונות, מטרות, טוב ורע, יעדים וכו' אבל בתוכך צריך להיות שקט כאילו את נמצאת מחוץ למשחק. בלי שכל, לא אכפת לי משום דבר, הצלחתי או נכשלתי לא מעניין. הבנת?

שאלה: אני מבינה את זה אבל השאלה איך לחוות את זה? אני רוצה להבין איך הגעת לזה.

אליעד: הלוגיקה היא מאוד פשוטה, בהתחלה צריך לתפוס משהו מוגדר, צריך יעד מוגדר, אחר שאלנו את השאלה למה?

שאלה: איך אדע שאני פועלת נכון?

אליעד: כאשר תרגישי טוב, תדעי שפעלת נכון. הדרך היחידה לדעת אם את פועלת נכון, זה אם את מרגישה טוב. אם את מרגישה טוב מה אכפת לך שאת לא עושה טוב, נכון? אז זה סימן שאת עושה טוב. ואם את לא מרגישה טוב, אז זה סימן שאת לא עושה טוב.

בהתחלה באת ואמרת שאת רוצה להצליח בעבודה, ואז הבנו שאת לא רוצה להיות לחוצה בעבודה, ולמה את לא רוצה להיות לחוצה, כי את פוחדת שיגידו שאת כישלון, למעשה את מפחדת שאת תרגישי שאת כישלון. ולמה אני מפחדת מכישלון, כי אני אוהבת את עצמי עם תנאים. ומה המסקנה, אני צריכה לאהוב את עצמי ללא תנאים. ואיך לאהוב את עצמך ללא תנאים, על ידי...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
ביטחון עצמי ושקט נפשי אמיתי - הספר על: ביטחון עצמי ירוד, דימוי עצמי, אהבה עצמית, להיות בטוח בעצמך, להעריך את עצמך, לאהוב את עצמך, ביטחון עצמי, הערכה עצמית, דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: הערכה עצמית, ביטחון עצמי ירוד, איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אהבה עצמית, בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
אי אפשר לחיות בלי שום חרדה חברתית למה אני רוצה לאהוב את עצמי? טיפול בביישנות ביטחון עצמי בדייטים חרדה חברתית או סנוביות להאמין בעצמי בדרך הנכונה למה קשה לאהוב את עצמי בלי תנאים? לחיות בלי שום חרדה חברתית איך לשפר ביטחון עצמי? לאהוב את עצמי ללא תנאים אני לא בטוח בעצמי אמונה עצמית משפיעה על היכולת שלך פחד קהל מה זה ביטחון עצמי? מה רע בביטחון עצמי? שיטות לביטחון עצמי אני לא מאמין בעצמי הגדרות של אהבה עצמית חרדה חברתית היא רעה להתמודד עם שנאה עצמית לאהוב את עצמי כמו שאני להאמין בעצמי אחרי טעות להרגיש טוב באמצעות שנאה עצמית ביטחון עצמי להתחיל עם בחורות אהבה עצמית משפיעה על האמונה שאוהבים אותך ביטחון עצמי בראיון עבודה למה לא להאמין בעצמך? לאהוב את עצמי בלי תנאים האם אפשר להאמין בעצמי אחרי כישלון? מה לעשות כדי לאהוב את עצמי? למה יש חרדה חברתית? להגיע לאמונה עצמית טיפול בחוסר ביטחון עצמי אין לי ביטחון עצמי למרות שאני טוב איך לא לשנוא את עצמך? אהבה עצמית ושנאה עצמית למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? חוסר אהבה עצמית ואהבה זוגית ביטחון עצמי מוחלט ממה נובעת חרדה חברתית? איך לא להאמין בעצמך? שחצנות או ביישנות לשפר דימוי עצמי נמוך ביישנות ביטחון עצמי בזוגיות ביטחון עצמי גדול למה לא טוב להעריך את עצמך? למה אני לא בטוח בעצמי? להתמודד עם חרדה חברתית הערכה עצמית זה רע חרדה חברתית היא טובה רוצה ביטחון עצמי אני משדר ביטחון עצמי דימוי עצמי ופחד גישה למה יש לי חרדה חברתית? מי שלא מאמין בעצמו? דימוי עצמי והערכה עצמית לטפל בחוסר ביטחון עצמי אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית שיפור דימוי עצמי מה זה ביטחון עצמי מופרז? רע לאהוב את עצמך להתגבר על חרדה חברתית קבלה עצמית בלי תנאים לאהוב את עצמי ביישנות יתר לפתח ביטחון עצמי איך לאהוב את עצמך? יותר מידי ביטחון עצמי בראיון עבודה איך לגרום לילד לאהוב את עצמו? רע להיות בטוח בעצמך ביטחון עצמי זה רע לטפל בבניית ביטחון עצמי צריך חוסר ביטחון עצמי אימון לאהבה עצמית אהבה עצמית היא שנאה עצמית רגשות אשמה בגלל הערכה עצמית למה אני לא בטוח בעצמי למרות היכולות שלי? אהבה עצמית שלילית שידור ביטחון עצמי מול מישהי חיזוק ביטחון עצמי ביטחון עצמי ללא תנאים איך למכור בלי ביטחון עצמי? לגרום למישהו לפתח ביטחון עצמי להעריך את עצמי ביטחון עצמי מול בחורה ליצור לעצמך ביטחון עצמי שקרי אהבה עצמית ואהבה חיצונית ביטחון עצמי של מטפל לאהוב את עצמך עם תנאים טיפול בחרדת קהל למה לאהוב את עצמך? למה לא להיות בטוח בעצמך? להתמודד עם חרדה חברתית קשה אהבה עצמית היא הבסיס לזוגיות טובה טיפול בהערכה עצמית להשיג ביטחון עצמי טריקים לביטחון עצמי לא מעריך את עצמי בגלל מחלת נפש סוגים של ביטחון עצמי עוד נושאים ...
האתר Self-Confidence.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הערכה עצמית, אהבה עצמית, ביטחון עצמי בנושא ביטחון עצמי ירוד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Self-Confidence.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6875 שניות - עכשיו 29_12_2025 השעה 04:00:13 - wesi11