אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הערכה עצמית שלילית ✔לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
ביטחון עצמי אמיתי, להיות בטוח בעצמך, דימוי עצמי + הערכה עצמית, אמונה עצמית + אהבה עצמית, פחד קהל / חרדת במה / חרדת קהל, הערכה עצמית שלילית, ביטחון עצמי גבוה, איך לעבור מרכז הערכה ניהול, מאמן אישי, דימוי עצמי נמוך הגדרה, כיצד משיגים ביטחון עצמי, כעס עצמי, סדנא לביטחון עצמי, סדנה לביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, שיפור הביטחון העצמי, משפטי הערכה עצמית, הערכה עצמית בעבודה, איך היופי קשור לבטחון עצמי, פסיכולוגיה של ביטחון עצמי, איך לירכוש ביטחון, הערכה עצמית גבוהה, חוסר הערכה עצמית, איך לעבור מרכז הערכה למנהל צוות, שיפור דימוי עצמי, לאהוב את עצמך, דימוי עצמי נמוך השפעתו על שידוכים, מתביישת להופיע על במה, הדימוי העצמי, שיפור דימוי עצמי מיידי, ביטחון עצמי בעבודה חדשה, דימוי עצמי מנצח, דימוי גוף, איך לבנות ביטחון עצמי גבוה, טיפול רגשי לביטחון עצמי, דימוי עצמי נמוך טיפול, איך להיות במרכז הערכה לתפקיד מנהל, העלאת דימוי עצמי בקרב מכורים, דימיון מודרך, הגברת ביטחון עצמי, איך עובדים על בטחון עצמי, איך עובדים על ביטחון עצמי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:39לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
למה אנשים אוהבים לקבל לייקים בפייסבוק?

אחת השאלות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו היא: מדוע אנשים אוהבים לקבל לייקים בפייסבוק? באופן טבעי, התשובה הראשונית היא שזה גורם להם להרגיש טוב. אבל למה בדיוק זה עושה להם טוב? הלייק נתפס בעיני אנשים כהסכמה, כאישור, כמעין תמיכה חברתית. אם אדם מעלה פוסט ומקבל לייקים, הוא מתחיל לחשוב שהסביבה מסכימה איתו, או רואה אותו כחכם, מוצלח, או מעניין. עצם המחשבה הזו מייצרת אצל האדם תחושה חיובית.

לדוגמה, אם אדם מעלה תמונה שלו צונח ממטוס ומקבל לייקים רבים, הוא מתחיל לחשוב מחשבות חיוביות על עצמו כמו "אני אמיץ", "אני מיוחד", "אני מעניין". לעומת זאת, אדם שמעלה פוסט עם דעה או מחשבה מסוימת, ומקבל לייקים, מתחיל לחשוב "אני חכם", "הדעות שלי נכונות". בשני המקרים, המנגנון זהה - הלייק משמש כאישור לכך שהאדם ראוי להערכה.

איך לייקים ממלאים חסרונות אצל האדם?

אליעד מסביר כי הסיבה המרכזית לתחושה החיובית בעקבות לייקים היא שהלייקים ממלאים חיסרון של האדם. האדם לא בטוח בעצמו וביכולותיו, ולכן מחפש אישור חיצוני כדי להרגיש טוב עם עצמו. כשעושים לו לייק, הוא חושב באופן בלתי מודע משהו כמו "הנה, מישהו מאשר את מה שאני חושב על עצמי, סימן שזה נכון". ברגע שהוא מאמין במה שהוא חושב שהאחרים חושבים עליו, הוא מתחיל להרגיש טוב יותר.

למשל, אם מישהו כותב תגובה לפוסט ומקבל לייקים, הלייקים נותנים לו הרגשה שמה שהוא כתב נכון וחכם. לפני כן, הוא לא היה לגמרי בטוח בעצמו ובאיכות התגובה שלו. אבל אחרי שקיבל לייקים, הוא מאמין יותר בעצמו, והחיסרון של חוסר הביטחון מצטמצם.

למה הלייק עוזר למישהו להרגיש טוב עם עצמו?

הסיבה שלייק עוזר לאדם להרגיש טוב קשורה למנגנון האמונה. האדם מאמין שאם אחרים אומרים משהו חיובי עליו, כנראה שזה נכון. אליעד מדגיש שהמילה החשובה היא "מאמין". כלומר, האדם מאמין באופן אוטומטי שהדעה של האחרים נכונה, וזה מה שגורם לו להרגיש טוב.

לדוגמה, אם אדם חושב שהוא מוצלח, אבל לא לגמרי בטוח בכך, ברגע שהוא מקבל לייקים, הוא מפרש את הלייקים כהוכחה נוספת לכך שהוא אכן מוצלח. זהו מנגנון שבו האדם משתמש בדעות חיצוניות על מנת לאשר לעצמו את מה שהוא רוצה להאמין עליו.

האם לייקים משפיעים על כולם באותה מידה?

לא. אליעד כהן מסביר כי ההשפעה של הלייקים תלויה במידת הביטחון העצמי של האדם. אם אדם בטוח לחלוטין בעצמו ובמה שהוא חושב, אז לייקים לא ישפיעו עליו לטובה או לרעה. אם מישהו יודע בוודאות שהוא חכם, אמיץ או מוכשר, לייקים לא יתרמו לו דבר, כי אין שום ספק או חוסר שהוא צריך למלא.

מצד שני, אם האדם חושב בצורה שלילית על עצמו ולא מאמין ביכולותיו, גם לייקים רבים לא יוכלו לשנות זאת. הוא פשוט לא מאמין ללייקים, ולכן הם לא יכולים לשפר את תחושתו. הלייק יעזור רק למי שנמצא במקום לא בטוח - מי שלא לגמרי משוכנע בערך שלו, ולכן נעזר באישור חיצוני כדי לחזק את האמונה שלו בעצמו.

כיצד תגובות שליליות משפיעות על האדם?

אליעד מדגיש כי בדיוק כפי שלייקים יכולים לעזור לאדם להאמין שהוא מוצלח וחכם, כך גם תגובות שליליות או חוסר בלייקים עלולים לגרום לאדם להרגיש רע יותר. אותו מנגנון של אמונה שמשמש לקבלת תחושה חיובית מהסביבה, פועל גם בכיוון ההפוך - אם הסביבה מגיבה בצורה שלילית, האדם עלול לחשוב דברים שליליים על עצמו ולהרגיש רע יותר.

כיצד האמונה משפיעה על הרגשות שלנו?

המנגנון המרכזי שאליעד כהן מתאר הוא אמונה. כאשר אדם מקבל תגובה חיובית, כמו לייק או מילה טובה, הוא בוחר להאמין במה שנאמר עליו. האמונה הזאת מחברת בין המחשבות של הסביבה לבין המחשבות של האדם על עצמו. לדוגמה, אם מאה אנשים יגידו לאדם שיש לו יתוש על האוזן, והאדם לא בטוח אם זה נכון או לא, יש סיכוי שהוא יאמין לכך ויחפש את היתוש. באופן דומה, כאשר אדם מקבל לייקים, הוא חושב "כנראה שאני באמת מוצלח", ולכן הוא מרגיש טוב.

האמונה היא הגורם המחבר בין הסביבה לבין האדם עצמו. אם האדם לא היה מאמין באופן אוטומטי למה שאחרים חושבים עליו, הלייקים או חוסר הלייקים לא היו משפיעים על הרגש שלו. אבל בגלל שהוא מאמין שמה שאחרים אומרים נכון, דעת הסביבה הופכת להיות חלק ממה שהוא חושב על עצמו, ומשפיעה על תחושת הערך והביטחון שלו.

האם אפשר להיות אדישים ללייקים?

לפי אליעד, אפשר להיות אדיש ללייקים, אבל רק בתנאי שהאדם בטוח במאה אחוז בעצמו. במצב כזה, האדם יודע בדיוק מי הוא ומה הוא שווה, ולכן הוא לא זקוק לאישור חיצוני. אבל רוב האנשים אינם במצב כזה של ביטחון מוחלט, ולכן הם מחפשים חיזוקים מבחוץ. הם מאמינים שלייקים ותגובות חיוביות אכן משקפים את ערכם העצמי.

אליעד מדגיש שהמטרה האמיתית היא להגיע למצב שבו הערך העצמי אינו תלוי בדעתם של אחרים, ואז לא יהיה צורך באישורים חיצוניים כמו לייקים, כדי להרגיש טוב עם עצמנו.
למה אנשים אוהבים כשעושים להם לייקים בפייסבוק?

בשאלה הזאת עולה הסברה שאנשים מרגישים טוב כשהם מקבלים לייקים בפייסבוק. ההנחה היא שאם הם אוהבים את זה, כנראה שזה ממלא אצלם צורך כלשהו. נשאלת השאלה: למה בן אדם שעשו לו לייק בפייסבוק מרגיש יותר טוב? בתשובות שהועלו, נאמר שלייק מחזק את התחושה שמסכימים איתו, או שהוא חכם, או שמשהו שהוא העלה (כמו תמונה או פוסט) נתפס בעיני אחרים כמעניין או ראוי להערכה.

כיצד הלייק ממלא את החיסרון של האדם?

עולה הטענה שלבן אדם יש חיסרון מסוים בביטחון העצמי. הוא לא לגמרי בטוח בעצמו, ולכן חוות דעת חיצונית חיובית (למשל לייק) ממלאת אצלו את החיסרון. כשאדם מקבל לייק, הוא חושב לעצמו: "כנראה שמה שכתבתי נכון", או "כנראה שאני מעניין", או "כנראה שאני מוצלח". ברגע שהוא מאמין שזו האמת על עצמו, הוא מרגיש טוב יותר, כי התחושה הזאת פוגשת את חוסר הביטחון שלו ומקטינה אותו.

יש גם הבדל בין מצב שבו מישהו מעלה תמונה שלו צונח ממטוס וזוכה ללייקים, לבין מצב שבו מישהו כותב רעיון או דעה ומקבל לייקים. בשני המקרים, עצם הלייק גורם לו להאמין שיש הסכמה או הערכה מהסביבה, וכך הוא מתחיל לחשוב על עצמו מחשבות חיוביות יותר.

האם תמיד לייק יגרום להרגשה טובה?

אם האדם בטוח במאה אחוז שהוא צודק או מצליח, אז לייקים לא ממש מעלים או מורידים. אם כל העולם יאמר לו "אתה צודק", אבל הוא כבר משוכנע לגמרי בזה, לא ייווצר אצלו שינוי. הוא לא היה בספק, ולכן אין פה חידוש שיוצר תחושה חיובית או שלילית. מנגד, אם אדם בטוח לגמרי שהוא טועה או לא ראוי, אז גם אם יעשו לו המון לייקים, זה לא ישנה לו, כי הוא עדיין לא מאמין ללייקים הללו.

איך אמונה משפיעה על תגובת האדם ללייקים?

הסיבה שלפעמים לייק יוצר תחושת ביטחון היא שאדם נוטה להאמין ש"אם אחרים אמרו לי משהו חיובי, כנראה זה נכון". האמונה הזאת מחברת בין מה שאומרים עליו מבחוץ לבין מה שהוא חושב על עצמו מבפנים. דוגמה קיצונית שממחישה זאת היא: אם מאה אנשים יגידו לך "יש לך יתוש על האוזן" כאשר בפועל אין לך יתוש, זה לא באמת מחייב אותך להאמין להם, אבל אם אתה לא בטוח, יכול להיות שתתחיל לחשוב "אולי באמת יש שם יתוש?". באופן דומה, כשמישהו מקבל לייקים, הוא עשוי לחשוב "כנראה שאני מוצלח", וכך האמונה מאפשרת ללייק למלא את החיסרון.

מה קורה לאדם שאינו בטוח בעצמו?

כאשר אדם לא לגמרי בטוח בעצמו, הוא מחפש אישור חיצוני. לייקים בפייסבוק יכולים לשמש מעין הוכחה לכך שהוא "טוב", "מעניין" או "ראוי להערכה". ברגע שהוא מאמין ללייקים האלה, הוא מתחיל לייחס לעצמו תכונות חיוביות ומרגיש טוב יותר. באותה מידה, אם יקבל תגובות שליליות או אם לא יהיו לייקים, הוא עלול להרגיש רע יותר, כי האמונה שהוא מייחס לדעתם של אחרים פועלת גם בכיוון השלילי.

האם אפשר להישאר אדיש ללייקים?

מי שבטוח בעמדתו ובדימוי העצמי שלו, לא נוטה להתלהב מלייקים או להיפגע מחוסר לייקים. אם האדם חושב "אני יודע מה אני שווה" בלי קשר לדעתם של אחרים, הוא לא יישען על הלייק כדי לאשר לעצמו שהוא ראוי. אבל רוב האנשים אינם במצב של ביטחון מוחלט, ולכן הם נוטים להסתכל על הלייק כמעין חיזוק חיצוני לראייתם העצמית.
עכשיו השאלה היא כזאת למה אנשים אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק בהנחה שהם אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אוקי מדברים על זה עוד פעם, למה אנשים אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק תשובה?

ש: זה גורם להם להרגיש טוב.

אליעד: נכון אז אם הם אוהבים את זה כנראה שזה עושה להם טוב, למה זה עושה להם טוב מה ההיגיון בזה, למה בן אדם שעושים לו לייק בפייסבוק.

ש: שמסכימים איתם שהם חכמים.

אליעד: מה זאת אומרת איך זה שעשו להם לייק בפייסבוק זה גורם להם לחשוב שהם חכמים או שהם מסכימים איתם, בא נגיד נלך על אני נגיד רציתי לתת דוגמה נגיד שמישהו מעלה תמונה ועושים לו לייק אוקי, עכשיו מה זה אומר נגיד שחושבים שהוא חכם? לא, שמסכימים איתו? לא. אבל בא נניח נלך על דוגמה שלך מישהו כתב תגובה ונגיד עשו לו לייק אז מה זה אומר, איך זה עשה לו יותר טוב שעשו לו לייק איך מה קרה לבן אדם?

ש: זה מילא לו חיסרון.

אליעד: איך איזה חיסרון זה מילא?

ש: חיסרון שהוא לא היה בטוח שמה שהוא כותב זה נכון חכם יפה והוא לא בטוח בעצמו יש לו חיסרון עם עצמו, הוא לא שלם עם עצמו ואז כשעושים לו לייק אז הוא מדמיין.

אליעד: כן זאת השאלה זה שיש לו חיסרון זה הגיוני זה שכשעשו לו לייק זה מילא לו את החיסרון זה גם הגיוני כי זה עשה לו טוב, השאלה איך זה מילא לו את החיסרון הלייק מה קרה במוח כשהוא ראה לייק ופתאום נהיה לו יותר טוב מה קרה?

ש: החוסר ביטחון שלו הצטמצם.

אליעד: יפה איך?

ש: זה גם תלוי מי עושה לו לייק נכון?

אליעד: ברור נכון.

ש: זה כמו כל דבר הוא לא בטוח בעצמו.

אליעד: כן, השאלה היא אבל למה הלייק עזר לו איך הלייק עזר לו?

ש: זה כמו מילה טובה שמישהו נותן לך לדוגמה.

אליעד: יפה איך, למה מילה טובה שמישהו נותן לך זה יגרום לך נגיד להרגיש יותר טוב בהנחה שזה גורם לך להרגיש יותר טוב?

ש: כי האנשים האלה מייצגים חלקים שלך.

אליעד: אז למה זה גרם לך להרגיש יותר טוב החלקים האלה כבר היו קיימים בתוכך קודם.

ש: הם מייצגים את החסרונות בדיוק.

אליעד: את החסרונות?

ש: כן את חוסר השלמות של הבן אדם מול עצמו.

אליעד: איזה חלקים, בן אדם העלה תמונה לפייסבוק שהוא צונח ממטוס בסדר עשו לו לייק, זה עשה לו מאוד טוב למה?

ש: הוא יתחיל לחשוב על עצמו מחשבות טובות.

אליעד: למה?

ש: אני טוב ואני מדהים.

אליעד: איך?

ש: מה איך?

אליעד: למה כשעשו לו לייק הוא חשב על עצמו מחשבות טובות?

ש: הוא חשב שהם גם חושבים את זה.

אליעד: אז מה, למה כשהוא חושב שהם חושבים עליו מחשבות טובות זה גורם לו לחשוב על עצמו מחשבות טובות או כי הוא חושב שהם חושבים מחשבות טובות, למה זה גורם לו לחשוב על עצמו מחשבות טובות, יש לי שאלה אם מישהו חושב עליך מחשבות רעות זה מחייב אותך לחשוב על עצמך מחשבות רעות? אוקי, אם מישהו חושב שהרגל שלך מלוכלכת זה מחייב אותך לחשוב שהרגל שלך מלוכלכת? לא, אם מישהו חושב שהרגל שלך כואבת זה מחייב אותך לחשוב שהרגל שלך כואבת? לא. נכון אז למה אז מה זה משנה כאילו אז הם חושבים, אז הם חושבים מחשבות טובות מה זה אומר למה.

ש: אז גם אתה חושב על עצמך את המחשבות האלה.

אליעד: כן למה, אם מישהו חושב עכשיו יעמדו מאה אנשים ויגידו לך אנחנו חושבים שהרגל שלך כואבת הם חושבים שהאוזן שלך כואבת, הם חושבים שיש לך יתוש על האוזן אבל אין לך יתוש על האוזן.

ש: היא לא בטוחה בזה אבל.

אליעד: מה הקשר מה קשור זה שחושבים עליך משהו לזה שאתה חושב אותו על עצמך מה הקשר?

ש: כי זה דברים שאתה בכל אופן מנסה לבדוק אצלך ואתה בספק לגביהם אז כשחושבים על זה אז זה מטעה את המשקל, אם משהו שאתה יודע וזה לא מזיז לך.

אליעד: איך זה מטעה את המשקל?

ש: כי אתה חושב שזה סימן אתה רואה את זה כסימן, כמו עוד הוכחה כזאת שאני כזה.

אליעד: אז קודם כל התשובה היא נכונה אבל אני חיפשתי את המילה מאמין כי אתה פשוט מאמין לזה, זה כל הסיפור כולו כי אם אנשים עשו לבן אדם לייק אז הוא אומר "רגע אוקי למה הם עשו לי לייק כי הם חושבים ככה וככה, אוקי מאמין לזה נשמע מגניב בוא נאמין לזה, אם אני מאמין לזה אני חושב את זה אם אני חושב את זה זה עושה לי טוב, מעלה אתה הערך". נגיד לדוגמה מישהו עושים לו מלא לייקים אז הוא חושב אם הם עושים לייק כנראה שהם חושבים שמה שכתבתי זה נכון אז אני מאמין לזה שזה נכון.

עכשיו אם הוא היה בטוח שמה שהוא כתב זה לא נכון או שהוא היה בטוח שמה שהוא כתב זה כן נכון ממילא הוא לא היה יכול לקבל תועלת או נזק אם עושים לה לייק או דיסלייק לצורך העניין. אם בן אדם בטוח במשהו אז אם כל העולם יגיד לו שונה או יגיד לו אותו דבר זה לא מעלה ולא מוריד, אם בן אדם בטוח במשהו כל העולם יגיד לו אתה צודק כאילו "אני יודע את זה מה זה אומר זה לא אומר כלום לא היה לי ספק שאני צודק או טועה לכן זה לא הוסיף לי כלום".

או אם בן אדם בטוח במשהו וכל העולם אומרים לו הפוך אבל הוא בטוח בזה שזה ככה מה זה משנה מה העולם אומרים, הבעיה שאנשים אומרים משהו ובן אדם פתוח אליהם במקום לשאול את עצמו מה האמת הוא שואל את עצמו "אוקי מה נראה לי מה נדמה לי או מה אני רוצה לחשוב" אז בעצם הוא מעלה את התמונה כדי שיעשו לו לייק כי אז הוא מאמין למה שאמרו עליו וכשהוא מאמין למה שאמרו עליו אז ממילא זה לפעמים יוצא לו לטובה כשהוא מאמין שחושבים עליו דברים טובים ולפעמים זה יוצא לו לרעה כשהוא חושב שאומרים עליו דברים רעים זה הכל.

אבל ההתניה במוח היא אמונה "אם אומרים עלי כנראה שזה נכון" האמונה הזאת האמונה היא מדביקה את מה שחושבים עליך למה שאתה חושב על עצמך ואחרי שאתה כבר חושב את זה על עצמך ממילא זה עושה לך טוב עושה לך רע וכו'. הבנו את הסיפור?
מלכודת של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה
מלכודת של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה
... מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה מדוע מוטיבציה יכולה להפוך למלכודת שלילית? ישנה אמונה נפוצה בחברה שכדי להתקדם בחיים, האדם חייב להרגיש שחסר ... שמאפשרת לאדם לצמוח, להתקדם ולהשיג מטרות, בלי ליצור תופעות לוואי שליליות בדמות חרדות, פחדים, או דימוי עצמי שלילי . איך להימנע ממוטיבציה שלילית? מהי מלכודת המוטיבציה? איך לפתח מוטיבציה בריאה? מדוע הערכה עצמית שלילית מזיקה? איך לרדוף אחרי מטרות בלי לחץ? כיצד לא לחשוב מחשבות שליליות? ...
אהבה עצמית שלילית, ביטחון עצמי שלילי, הערכה עצמית שלילית, דימוי עצמי שלילי, למה לא לאהוב את עצמך? למה לא להיות בטוח בעצמך? למה לא להעריך את עצמך? טוני רובינס, איך לזהות פוליטיקאי שקרן? אהבה עצמית זה רע, ביטחון עצמי זה רע
אהבה עצמית שלילית, ביטחון עצמי שלילי, הערכה עצמית שלילית, דימוי עצמי שלילי, למה לא לאהוב את עצמך? למה לא להיות בטוח בעצמך? למה לא להעריך את עצמך? טוני רובינס, איך לזהות פוליטיקאי שקרן? אהבה עצמית זה רע, ביטחון עצמי זה רע
... עצמית שלילית, ביטחון עצמי שלילי, הערכה עצמית שלילית, דימוי עצמי שלילי, למה לא לאהוב את עצמך? למה לא להיות בטוח בעצמך? למה לא להעריך את עצמך? טוני רובינס, איך לזהות פוליטיקאי שקרן? אהבה עצמית זה ... אליעד כהן מסביר שהמושגים הפופולריים כגון אהבה עצמית, ביטחון עצמי, דימוי עצמי והערכה עצמית, שנחשבים לרוב לדבר חיובי, הם למעשה הגורם המרכזי לסבל ... לאדם בחייו. כיצד ביטחון עצמי גורם לכאב ולסבל? כאשר אדם אוהב את עצמו ומעריך את עצמו, כל אירוע שלילי או אפילו קטן שפוגע בדימוי העצמי שלו עלול להפוך למשבר גדול. אליעד מביא ... אדם שיורקים עליו ברחוב, אם אותו אדם מחשיב את עצמו לאדם מכובד ובעל ערך עצמי גבוה, הפגיעה בו תהיה גדולה יותר לעומת מי שאין לו דימוי עצמי גבוה ואינו מייחס משמעות מיוחדת לאירוע. כלומר, ככל שהדימוי העצמי והאהבה העצמית של האדם גדולים יותר, כך ... בביטוי כבוד מלכים לעומת כבוד אלוהים כדי להדגיש את ההבדל בין מי שמחפש הערכה מבחוץ, לבין מי שמבין שהערכה עצמית מוחלטת וחסרת תנאים אינה מושפעת מתגובות חיצוניות. ... כדי להימנע מסבל? אליעד ממליץ לאדם להשפיל את עצמו במובן הרוחני, לא לחפש הערכה עצמית או כבוד מאחרים ולא לייחס לעצמו חשיבות יתר. הדרך שלו ... פנימי. אליעד מסביר שמנטורים אלו מעודדים אנשים להאמין בעצמם, לחזק את הדימוי העצמי, אך לטענתו גישה זו תמיד מובילה את האדם ... תחתיו, למה לא טוב לאהוב את עצמך? למה זה רע לאהוב את עצמך? למה לא טוב להעריך את עצמך? למה זה רע להעריך את עצמך? למה זה רע להיות בטוח בעצמך? אהבה עצמית ללא תנאים, ביטחון עצמי ללא תנאים, הערכה עצמית ללא תנאים ...
קבלה עצמית / קבלת העצמי / אהבה עצמית - מהי קבלה עצמית? איך לקבל את עצמך?
... והלקאה עצמית. הבנה עצמית יוצרת קבלה עצמית. קבלה עצמית יוצרת אהבה עצמית. לסיכום: ככל שתבין את עצמך יותר, כך תאהב ותקבל את עצמך יותר. חפש לדעת את האמת ורק את האמת לגבי עצמך. כאשר תדע את האמת לגבי עצמך, תגיע על ידי זה להערכה עצמית אמיתית, קבלה עצמית, אהבה עצמית אמיתית ותחייה טוב באמת. ...
כבוד עצמי / הערכה עצמית - איך לא להיפגע מאנשים? איך לשפר דימוי עצמי?
... עצמי הערכה עצמית - איך לא להיפגע מאנשים? איך לשפר דימוי עצמי? כבוד עצמי = הערכה עצמית. פגיעה בכבודו של האדם = פגיעה בהערכה של האדם. פגיעה בהערכה של האדם = האדם עצמו מרגיש פגוע, ההערכה העצמית שלו נפגעה בעיני עצמו. פגיעה בכבודו של האדם מתרחשת, רק כאשר הערך העצמי של האדם השתנה בעקבות האירוע. שינוי של הערך העצמי של האדם, יכול להתרחש רק כאשר האדם אינו יודע באמת את ערכו האמיתי. כאשר ההערכה העצמית של האדם מבוססת על סמך מה שחושבים עליו אנשים אחרים, הרי שהוא עצמו אינו יודע באמת את הערך העצמי שלו. לדעת את הערך של עצמך = לדעת ולהבין את הערך העצמי האמיתי שלך מצד האמת. כל זמן שהאדם אינו יודע את הערך העצמי האמיתי שלו מצד האמת, הרי שניתן לפגוע לו בערך העצמי. כאשר האדם מעריך את עצמו באמת = מודע לערך האמיתי של עצמו, במקרה כזה הוא בלתי פגיע ולא ניתן לפגוע בו בשום צורה. לסיכום: חפש את הערך האמיתי של עצמך. נסה להבין ממה בדיוק נובעת ההערכה העצמית שלך לעצמך. נסה להבין מהי האמת ומהו הערך האמיתי שלך. כאשר האדם מעריך את עצמו באמת, הוא הופך לבלתי פגיע ואוהב את עצמו באמת באהבה עצמית שאינה תלויה בדבר. חפש את הערך העצמי האמיתי שלך מצד האמת, ותחייה טוב תמיד באמת. ...
ביטחון עצמי / אמונה עצמית - איך לרכוש ביטחון עצמי? איך להיות בטוח בעצמך?
... העלאת ביטחון עצמי, שיפור ביטחון עצמי, הערכה עצמית, דימוי עצמי, אמונה עצמית - איך משיגים אותם? איך לשפר ביטחון עצמי? איך ליצור ביטחון עצמי גבוה? איך להתמודד עם ביטחון עצמי נמוך ועם חוסר ביטחון עצמי? איך לפתח ... על ידי זה שהאדם נצמד אל האמת. כאשר ההערכה העצמית של האדם נובעת מדברים אמיתיים ולא ממה שחושבים עליו, הרי שאדם כזה יש לו ביטחון עצמי אמיתי. על האדם לחפש את האמת, ולהעריך ולאהוב את עצמו בגלל האמת. על האדם למצוא ...
מה חושבים עליך? הערכה עצמית / דימוי עצמי - מי חושב עליך ומה חושב עליך?
... חושבים עליך? הערכה עצמית דימוי עצמי - מי חושב עליך ומה חושב עליך? מה חושבים עליך. הערכה עצמית. כבוד. אהבה עצמית. מהי המהות של המה חושבים עליך? מה חושבים עליך = מידת ההערכה של הסביבה לאדם. כאשר ההערכה העצמית של האדם תלויה במה שחושבים עליו אחרים, הרי שהוא בעצם עבד של הסביבה. האדם מחניף לסביבה כדי שיעריכו אותו כרצונו. האדם לא יכול להיות הוא עצמו אלא צריך להיאבק בעצמו כדי לקבל הערכה מהסביבה. מנין מגיע הכוח הגדול של המה חושבים עליך? תשובה: מהכוח שהאדם עצמו נותן לזה. מה חושבים עליך = מה אתה חושב שחושבים עליך + איך אתה מתייחס למה שחושבים עליך. הכל מתחיל ונגמר ... שמעניין את האדם, זה מה האמת חושבת עליו, על ידי זה הערך של מה שאחרים חושבים עליו נעלם לחלוטין. על האדם לבחון תמיד את הדברים שלפיהם הוא מעריך את עצמו. על האדם לשאול את עצמו תמיד, האם זו אכן האמת?! האם באמת מצד המציאות אני פחות יותר טוב ממישהו אחר?! האם בכלל יש ערך אמיתי כלשהו לדבר שלפיו אני מבין את הערך שלי?! על האדם לוודא שהוא מעריך את עצמו אך ורק לפי קנה המידה של האמת. על האדם לראות ולבדוק תמיד האם מה שחושבים עליו אנשים אחרים, האם זו אכן האמת. על האדם להיצמד תמיד אל האמת. אין טוב יותר מאשר להיצמד ולהיות תלוי באמת האובייקטיבית של המציאות. במקום הערכה עצמית סובייקטיבית של מה חושבים עליך אנשים, במקום זה חפש את האמת. מה האמת חושבת עליך. כאשר האדם דבר אך ורק באמת, בסופו של דבר הוא מעריך את עצמו כפי מה שהוא באמת. הסיבה היחידה שאכפת לאדם מה חושבים עליו, היא אך ורק משום שהוא רחוק מהאמת ואינו יודע את הערך האמיתי של עצמו. כדי להשתחרר ממה שחושבים עליך, על האדם להיצמד לאמת ... ערך לאותם הערכים שנמצאים על קנה המידה? האם זה באמת משנה אם האדם הוא X או Y? האם למציאות עצמה זה באמת משנה מה שאחרים חושבים עליך? כאשר ההערכה העצמית של האדם היא אמיתית לחלוטין, היא גוררת אחריה קבלה ואהבה עצמית אמיתית. ...
אמונה עצמית / ביטחון עצמי - כיצד להשיג אמונה עצמית? איך להאמין בעצמך?
... בעצמך? אמונה עצמית. הערכה עצמית - כיצד להשיג אותם? העלאת ... פירוש: כאשר האדם מעריך את עצמו בצורה לא נכונה, על ידי זה אין לו אמונה עצמית. כאשר האדם מעריך את עצמו לפי מה שחושבים עליו אנשים, בלי ... עצמית אמיתית. כל זמן שההערכה העצמית של האדם שגויה, גם הביטחון ... לחפש את האמת ולראות האם ההערכה העצמית שלו לעצמו אמיתית. על האדם ...
דימוי עצמי / הערכה עצמית - איך לשפר דימוי עצמי? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך?
דימוי עצמי הערכה עצמית - איך לשפר דימוי עצמי? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך? ובו יתבאר, העניין של הערכה עצמית ושל דימוי עצמי. ויתבאר, כיצד האדם מושפע ממה שחושבים עליו ומהדימוי החברתי שלו. ויתבאר, כיצד להעריך את עצמך? וכיצד לשפר את הדימוי העצמי? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי האדם כיצור חברתי, מושפע גם ממה שחושבים עליו. וגם הרצונות של האדם, גם הם בין השאר תוצאה ... הטובה ביותר לקבל פטור, להיות מוטרד ממה שחושבים עליך, היא על ידי זה שהאדם משתדל להיצמד אל האמת. כאשר ההערכה העצמית והדימוי העצמי של האדם, נובעים ממה שחושבים עליו, הרי שבמקרה כזה, אם בני האדם שסביבו יתחילו לחשוב עליו דברים לא חיוביים, הרי שהדבר הזה עלול לגרום לו, לאבד את ההערכה העצמית שלו לעצמו, ולהיפגע. אך אם ההערכה העצמית והדימוי העצמי של האדם, לא נובעים מתוך מה שאנשים חושבים עליו, אלא מתוך מה שלדעתו של האדם זאת האמת, הרי שבמצב כזה, זה כבר לא ככ משנה לאדם מה שחושבים עליו. כאשר ההערכה העצמית של האדם תלויה באמת, דהיינו, שהאדם כל הזמן מנסה להבין את האמת, האם באמת ראוי לנהוג כך או לא. והאם מצד האמת, הערך שלו הוא כך או אחרת, על ידי זה ההערכה העצמית שלו, לא נשענת על מה שחושבים עליו, אלא רק על האמת. וממילא, הוא לא יפגע מאחרים. האדם צריך להשתדל להגיע למצב, שבו, ההערכה העצמית שלו לעצמו, תנבע מכך שהוא יודע את ערכו האמיתי לפי האמת, ובלי קשר למה שחושבים עליו. וברגע שזה קורה, ממילא האדם לא יפגע ממה שחושבים ... טובה, בחברה שבתוכה הוא חי. אך יחד עם זאת, צריך גם לנסות לזכור, לקחת את הכל בפרופורציה הנכונה, ושההערכה העצמית של האדם כלפי עצמו, תהיה אך ורק לפי האמת, ובלי קשר למה שחושבים עליו. ונשאל: ומה יעשה אדם, שאם הוא ינסה להעריך את עצמו לפי האמת, אז לא רק שההערכה העצמית שלו לא תעלה, אלא אדרבה היא תרד. כגון לדוגמה, אם נדמה לאדם שמצד האמת הוא לא ראוי להערכה. ומה עושים במקרה כזה? והתשובה היא, כי הסיבה היחידה שנדמה לאדם, שאם הוא יסתכל על האמת, הערך העצמי שלו ירד, היא רק בגלל שבטעות הוא מבלבל את האמת האמיתית, עם מה שהוא רגיל לחשוב שזאת האמת. לדוגמה: אם מקובל לחשוב שאדם עשיר הוא טוב יותר, והאדם משדר כלפי חוץ שהוא עשיר, ומקבל הערכה על כך שהוא עשיר, אך בתוכו הוא יודע שהוא לא עשיר. במקרה כזה, לכאורה, אם יסתכל האדם על האמת, הרי שההערכה העצמית שלו כלפי עצמו, אמורה לרדת. אלא, שיש כאן ערבוב של האמת האמיתית, עם האמת שמקובלת חברתית. כי מצד האמת, הרי שאין שום קשר, בין הערך ... איך שהוא, ושהערך של האדם, לא נקבע לפי מה שיש לו. וכיוב לגבי כל מקרה שבו נדמה לאדם, שאם הוא יסתכל על הערך העצמי שלו לפי האמת, אז הערך שלו ירד. ועל האדם להבין, כי אם הוא יבחר להסתכל על הערך של עצמו, רק לפי האמת בלבד, הרי שלא תהיה לו שום בעיה. והבעיה נוצרת, רק כאשר האדם מסתכל על עצמו, לפי מה שהוא התרגל לחשוב. ועל האדם להשתדל ... על ידי זה, האמת עושה לאדם סוג של ניקוי ראש, וסולם הערכים של האדם, הופך להיות הגיוני יותר. וכאשר ההערכה העצמית של האדם, נובעת מהאמת, ממילא הוא כבר לא יפגע מאחרים. ונמשיך לשאול: ומה אם גם לפי סולם הערכים של האמת, נדמה לאדם שהוא לא ראוי להערכה. כגון לדוגמה, אם האדם עשה מעשים רעים וכיוב. הרי גם מצד האמת, האדם לא ראוי להערכה? ומה עושים אז? והתשובה היא, כי גם אם נדמה לאדם שהוא לא ראוי להערכה, גם אז, אם הוא ייצמד רק אל האמת בלבד, על ידי זה ההערכה העצמית שלו לעצמו תהיה נכונה, בצורה כזו שהוא לא יפגע. מדוע? כי גם אם האדם עשה טעויות אמיתיות, הרי שעל האדם לנסות לדון את עצמו לכף זכות. ...
דימוי עצמי / מה חושבים עליך - מדוע חשוב לאדם מה שחושבים עליו?
דימוי עצמי מה חושבים עליך - מדוע חשוב לאדם מה שחושבים עליו? מי שיתבונן בעניין יראה, כי בדכ כל אדם מושפע ממה שחושבים עליו. והדימוי וההערכה העצמית של האדם לעצמו, מושפעים בין השאר, גם ממה שחושבים עליו. וסולם הערכים של ...
שנאת זרים / קבלת השונה / קבלה עצמית / לקבל את עצמך - מה הקשר שיש בין הדברים?
... להכיל בתוכו את האחר ששונה ממנו, ואם האדם לא אוהב באמת את מי ששונה ממנו, הרי שבוודאות, האדם גם לא אוהב את עצמו בשלמות. והאדם יכול לטעון כמה שהוא רוצה, שהוא אוהב את עצמו, ושהוא מעריך את עצמו וכולי. אבל, כל זמן שיש אפילו מישהו ... אנשים אחרים ששונים ממנו, גם כאן יש המון דרגות שונות של שנאה. כי יש מי שהוא רק לא מעריך את חברו. ויש מי שהוא מעריך את חברו, אבל מעריך אותו בעוצמה כלשהי. ויש מי שהוא מרגיש בוז וחוסר הערכה כלפי חברו. וכיוב יש לאדם עוצמות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
ביטחון עצמי ושקט נפשי אמיתי - הספר על: הערכה עצמית שלילית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, אהבה עצמית, להיות בטוח בעצמך, להעריך את עצמך, ביטחון עצמי, לאהוב את עצמך, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: להיות בטוח בעצמך, הערכה עצמית שלילית, איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אהבה עצמית, האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Self-Confidence.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אהבה עצמית, ביטחון עצמי, הערכה עצמית בתחום הערכה עצמית שלילית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Self-Confidence.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1602 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 13:27:02 - wesi11