אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא לשנוא את עצמי ✔איך לא לעשות את מה שצריך לעשות? אני לא עושה את מה שאני צריך לעשות, איך להיות שלם עם עצמך? לאהוב את עצמך כמו שאתה, להרגיש טוב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
ביטחון עצמי אמיתי, להיות בטוח בעצמך, דימוי עצמי + הערכה עצמית, אמונה עצמית + אהבה עצמית, פחד קהל / חרדת במה / חרדת קהל, לא לשנוא את עצמי, איך לא להתבייש על במה, איך לשפר את הבטחון העצמי, הערכה עצמית נמוכה בזוגיות, ביטחון אומץ להתחתן, איך לשפר ביטחון עצמי נמוך, כיצד ניתן לשפר הערכה עצמית, צבירת הערכה עצמית, חיזוק ביטחון עצמי אצל ילדים, דרכים להעלאת ביטחון עצמי, הערכה עצמית נמוכה, איך ליצור ביטחון אחרי הגירושין, שיפור ביטחון עצמי בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה חדשה, כעס עצמי, איך להגביר ביטחון עצמי, אימון לביטחון עצמי לילדים, איך משיגים ביטחון עצמי, העלאת דימוי עצמי בקרב מכורים, דימוי גוף, שיפור ביטחון עצמי, פתרון ביישנות, מטפל אישי, איך לרכוש ביטחון ולהתחיל עם נערה, איך בונים ביטחון עצמי, איך עובדים על ביטחון עצמי, בטחון עצמי אחרי בגידה, אין לי ביטחון עצמי, להעלות ביטחון עצמי, רכישת ביטחון עצמי, לחזק את הביטחון העצמי, חסר ביטחון עצמי, איך היופי קשור לבטחון עצמי, טיפים לשיפור ביטחון עצמי, פחד ממרכז הערכה, תרגילי דמיון מודרך, משפטי הערכה עצמית,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא לעשות את מה שצריך לעשות? אני לא עושה את מה שאני צריך לעשות, איך להיות שלם עם עצמך? לאהוב את עצמך כמו שאתה, להרגיש טוב עם עצמך כמו שאתה, איך לקבל את עצמך כמו שאתה? לקבל את זה שאתה עצלן, לקבל את זה שאתה בטלן, חוסר חשק לעשות דברים, איך לא לשנוא את עצמך על טעויות? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, לא מצליח להשיג מטרות, לא מתקדם בחיים, לא מצליח בחיים, אני לא מספיק בסדר, עצלנות כרונית, בטלנות כרונית, לא רוצה להתקדם בחיים, לא רוצה להצליח בחיים
וכאן נסביר, איך לא להרגיש רע מכך שאתה לא רוצה לעשות משהו, שאתה חושב שאתה צריך לעשות אותו? לדוגמה, נניח שאתה צריך להגיע לעבודה בזמן, אבל אין לך כוח ואין לך חשק להגיע לעבודה בזמן. ואז אתה מתחיל להרגיש מכך רע, שאתה לא מספיק בסדר. אז איך באפשרותך לקבל את עצמך כמו שאתה ולא להרגיש רע מכך שאתה לא עושה את מה שאתה צריך לעשות? איך לקבל את זה שאתה לא עושה את מה שצריך לעשות? איך לקבל את זה שלא בא לך לעשות את מה שחייב לעשות? איך לקבל חוסר חשק לעשות דברים שצריך לעשות? איך לקבל את זה שבא לך לישון כל היום ולא בא לך להתקדם בחיים ולעשות דברים? וכולי.

והתשובה לכך היא, שברגע שהאדם חושב שהוא לא עושה את מה שהוא צריך לעשות, הוא יכול לחשוב לעצמו שהוא בכוונה ובאופן מודע לא עושה את מה שהוא צריך לעשות, דווקא מתוך מטרה להזכיר לעצמו שהוא לא באמת צריך ולא באמת רוצה להשיג את המטרה שלו, שביחס אליה הוא צריך לעשות את הפעולה.

לדוגמה: המוח שלך אומר לך, שאתה צריך לעשות פעולה מסוימת, כדי שיהיה לך עוד כסף. עכשיו, נניח שלא בא לך לעשות את הפעולה הזאת מכל סיבה שהיא. לדוגמה עצלנות, פחד, חוסר חשק וכיו"ב. ואז אתה מרגיש רע מכך שאתה לא מספיק בסדר ושאתה לא עושה את מה שאתה צריך לעשות.

אז באפשרותך לזכור שבחיים יש 2 מטרות. מטרה 1 - להשיג את הרצונות שלך. מטרה 2 - לזכור שאתה לא חייב להשיג את הרצונות שלך. שבהשגת 2 המטרות האלו, אתה בעצם נהנה לשחק את משחק החיים. כי מי שכל הזמן רודף אחרי השגת מטרות, הוא גם סובל.

כי רצון זה גם רע. דהיינו, הרצון שיש לאדם להשיג את המטרות שלו, הוא גם רע. כי הרצון עושה לאדם רע, מכך שהוא גורם לאדם להרגיש שהמציאות לא מושלמת כמו שהיא ושהמציאות חייבת להיות דווקא כך ולא אחרת. ובלי שיש לאדם רצון, הוא לא יכול להרגיש רע והרצון שיש לאדם, אחראי לכך שטוב לאדם אבל גם לכך שרע לאדם. ופחד זה גם רע, כי הוא משרת את הרצון. וכל זה כמובן עניין אחר שכבר הסברתי אותו בהרחבה, רצון זה רע וגם רצון זה טוב או רע ובעוד מקומות.

והמחשבה שאומרת שאתה צריך לעשות משהו ושאתה לא בסדר שאתה לא עושה אותו, השורש שלה הוא, שאתה צריך להשיג את הרצון שלך ושהמציאות צריכה להיות כך או אחרת. ומי שרודף אחרי מילוי הרצון שלו, הוא בעצם מתרחק מהמחשבה שהמציאות מושלמת כמו שהיא, גם בלי לשנות אותה בשום דבר.

ולכן יש לאדם 2 מטרות. 1 - להציב מטרות ולהשיג מטרות, כי בלי זה אין חיים. וכל המשחק של החיים, הוא בזכות הרצון שיש לאדם. ובלי שום רצון, אם הכל מושלם, אין כלום ושום דבר. וזה כמובן נושא בפני עצמו (משחק החיים וגם למה יש רצון). 2 - האדם צריך לזכור שהוא לא באמת חייב להשיג את הרצונות שלו, כדי שהוא לא ישכח שהמציאות גם מושלמת כמו שהיא וכדי שהוא יוכל להתייחס לחיים כאל משחק והכל צריך להיות ברצוא ושוב לסירוגין וכולי.

ולכן יש היגיון לומר, שהאדם צריך לעשות דווקא במכוון, פעולות שנוגדות את השגת המטרות שלו. לדוגמה, נניח שהמוח שלך אומר לך שאתה צריך לעשות משהו, כדי למלא את הרצון שלך שיהיה לך יותר כסף. אז נניח שלא בא לך לעשות את זה. אז באפשרותך להזדהות עם המקום בתוכך שרוצה לזכור שהרצון הוא רק משחק. ואת זה אפשרי לעשות, גם באמצעות זה שעושים הפוך ממה שהשכל אומר שצריכים לעשות כדי למלא את הרצון.

לדוגמה: אתה צריך לחסוך כסף כדי שיהיה לך כמה שיותר כסף. אבל אתה צריך לא לחסוך כסף, כדי לזכור שאתה לא באמת חייב שיהיה לך כסף. אתה צריך להיות נחמד לאנשים, כדי למלא את הרצון למצוא חן בעיני אנשים. אבל אתה צריך גם לא להיות נחמד לאנשים, כדי לזכור שאתה לא באמת צריך למצוא חן בעיני אנשים.

כי מי שרוצה ליהנות יותר מהחיים, צריך לזכור שהחיים הם גם משחק. ושהרצון הוא גם משחק. ושזה לא באמת מחויב להרגיש טוב ולא רע. ואפשרי לחזק את המחשבה הזאת שהחיים הם גם משחק, גם באמצעות זה שהאדם עושה דווקא ההפך ממה שכאילו הגיוני שהוא יעשה עבור מילוי הרצון שלו. כי מאחר שהרצון למלא את הרצון מחייב לעשות דווקא פעולה X, הרי שהמחשבה שאומרת שלא חייב לעשות X, למרות שזה ירחיק את האדם ממילוי הרצון, הרי שהיא כפירה במחשבה שחייב למלא את הרצון.

ולכן, כאשר האדם מרגיש שהוא לא מספיק טוב בגלל שהוא לא עושה את מה שהוא צריך לעשות ואת מה שהוא חייב לעשות, אז האדם יכול להתחבר בתוכו אל המקום שבו הוא דווקא רוצה לא לעשות את מה שהוא צריך, דווקא כדי לחזק את המחשבה, שהמציאות מושלמת כמו שהיא, ושהאדם לא באמת חייב שהמציאות תהיה כך או אחרת.

ואיך האדם יכול להחליש את הרצון שלו? ואיך האדם יכול לא לפחד להרגיש רע? ואיך האדם יכול לראות את החיים כמו משחק? כמובן שאלו עוד נושאים בפני עצמם. אבל ברמת העיקרון, יש יתרון גם לכך שאתה לא עושה את מה שאתה חושב שאתה חייב לעשות, כדי למלא את הרצון שלך. דווקא מתוך הרצון למלא את הרצון שלך, לזכור שהחיים הם רק משחק וכולי.

לסיכום: באפשרותך גם לא לעשות את מה שצריך לעשות ובאפשרותך גם לא לעשות את מה שאתה חייב לעשות. אם אתה סובל מעצלנות כרונית ומבטלנות כרונית, אתה לא חייב להרגיש מזה רע. באפשרותך לקבל את זה שאתה לא מתקדם בחיים ולא לכעוס על עצמך על טעויות שעשית. באפשרותך לקבל את זה שאתה עצלן ולקבל את זה שאתה בטלן ושיש לך גם חוסר חשק לעשות דברים. ואיך? על ידי זה שתזכור, ששיש גם מטרה להרגיש שהחיים הם משחק. ולא לעשות את מה שצריך לעשות, במובן מסוים, משרת את המטרה הזאת.

ואני עוד אוסיף ואומר, שדווקא מי שלפעמים עושה הפוך ממה שהוא צריך לעשות, דווקא הוא יכול ליהנות יותר מהחיים ודווקא על ידי זה להשיג עוד יותר את המטרות שלו. כי אחת הסיבות שקשה לאדם להשיג מטרות, זה דווקא בגלל שהוא חושב שהוא חייב להשיג אותן ואז הוא מרגיש מכך רע. אבל מי שזוכר שהוא לא חייב כלום, דווקא הוא יותר קל לו לרדוף אחרי השגת המטרות שלו ולהשיג את המטרות שלו.
הדחקה בגלל בושה, הדחקה בגלל ייאוש, למה אנשים מדחיקים בעיות? למה אני מדחיק? איך לא להדחיק? מתבייש בעצמי, איך לא להתבייש בעצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לשנוא את זה שאני מכור? הדחקה של התמכרות, הדחקה של הפרעה נפשית
הדחקה בגלל בושה, הדחקה בגלל ייאוש, למה אנשים מדחיקים בעיות? למה אני מדחיק? איך לא להדחיק? מתבייש בעצמי, איך לא להתבייש בעצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לשנוא את זה שאני מכור? הדחקה של התמכרות, הדחקה של הפרעה נפשית
... מדחיק? איך לא להדחיק? מתבייש בעצמי, איך לא להתבייש בעצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לשנוא את זה שאני מכור? הדחקה ... בי לא בסדר, והוא מיד מתחיל לשפוט את עצמו, להרגיש אשמה עצמית, כעס עצמי ושנאה עצמית. אבל האמת ... כאשר אדם אומר לעצמו שהוא חייב להיפטר מההתמכרות, הוא למעשה מתחיל לשנוא את עצמו על כך שהוא מכור מלכתחילה. השנאה העצמית הזו מגבירה את הבושה ומקשה עליו ... של מצוקה. איך לא להתבייש בעצמי? למה אנשים מדחיקים בעיות? איך לא לשנוא את עצמי? איך להבין את ההיגיון של ההתמכרות? ...
כישלון, איך לא להרגיש רע מכישלון? איך להתמודד עם כישלון? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? כישלונות חוזרים, חוסר הצלחה, לא מצליח בחיים, כל הזמן נכשל שוב ושוב, אני כישלון, אני כל הזמן נכשל, אני נכשל כל הזמן
כישלון, איך לא להרגיש רע מכישלון? איך להתמודד עם כישלון? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? כישלונות חוזרים, חוסר הצלחה, לא מצליח בחיים, כל הזמן נכשל שוב ושוב, אני כישלון, אני כל הזמן נכשל, אני נכשל כל הזמן
... איך לא להרגיש רע מכישלון? איך להתמודד עם כישלון? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? כישלונות חוזרים, חוסר הצלחה, לא מצליח בחיים, כל הזמן נכשל שוב ושוב, אני כישלון, אני כל הזמן נכשל, אני נכשל כל הזמן איך להתמודד עם כישלון ולהפסיק להרגיש ... מכישלון? הדרך בה אנו רואים את הכישלון משפיעה באופן משמעותי על התגובה שלנו אליו. הרבה פעמים, כאשר אדם נכשל, הוא מרגיש תחושת כישלון גדולה, לעיתים אף חוסר ערך או שנאה עצמית. השאלה המרכזית היא איך להתמודד עם כישלון מבלי להרגיש רע על כך או להטיל אשמה על עצמך. כדי להצליח במשהו, ישנם שני מרכיבים חשובים שצריכים להתקיים: 1. ... לעשות. בסופו של דבר, הכישלון לא נובע רק מהמבחן או מהחומר, אלא מהעובדה שהאדם לא השקיע מספיק זמן ומאמץ כדי ללמוד, או שהוא לא היה מסוגל להקצות זמן ללמוד. איך לא לכעוס על עצמי אחרי כישלון? אם אדם נכשל במשהו כי לא היה לו מספיק רצון להצליח או כי לא הייתה לו היכולת להצליח, אין טעם לכעוס על עצמו. לא כועסים על עצמנו כשאנחנו לא יכולים לעוף באוויר, אז גם לא צריך לכעוס כשאנחנו לא מצליחים במבחן או במשימה, אם לא היה לנו את הכלים או הרצון להצליח. כישלון שחוזר על עצמו - איך ... כשהכישלון חוזר על עצמו שוב ושוב, יש לבדוק אם בכל פעם היה ניתן להצליח אם רק היית רוצה יותר, או אם לא הייתה לך היכולת להצליח. אם לא הייתה לך היכולת, אין טעם לכעוס על עצמך. אם לא רצית מספיק, יש להבין שזה פשוט תוצאה של סדרי העדיפויות שלך ולא בהכרח בעיה אמיתית. איך להפסיק לשנוא את עצמי בגלל כישלון? מי שמרגיש רע בגלל כישלון יכול לשאול את עצמו: - האם כל אדם אחר במצבו היה נכשל גם כן? אם כן, אין סיבה להרגיש כישלון. - אם לא, אז יש לבדוק אם ... מרגיש כישלון, שאל את עצמך: - האם באמת יכולתי להצליח, ואם כן, למה לא רציתי מספיק? - האם לא הייתה לי יכולת אמיתית להצליח? אם התשובה היא שלא יכולת, אז אין סיבה לכעוס על עצמך. ואם התשובה היא שיכולת אך לא רצית מספיק, אז למה להגדיר את זה ככישלון? פשוט החלטת לא להשקיע בכך מספיק. סיכום - איך להתמודד עם כישלון? כישלון תמיד נובע או מחוסר רצון או מחוסר יכולת. במקום לכעוס על עצמך, עליך לבדוק את הסיבה לכישלון ולזכור שאין סיבה להרגיש רע - או שזה היה מחוץ לשליטתך, או שזה היה תוצאה של סדר עדיפויות שלך. כך תוכל להתמודד עם כישלון בצורה ... כי לא רצה מספיק או כי לא היה יכול ללמוד יותר. אם האדם היה רוצה מספיק, הוא היה מוצא דרך ללמוד. ואם לא יכול היה ללמוד, אז לא הייתה לו אפשרות להצליח ממילא. איך לא לכעוס על עצמי אחרי כישלון? אם לא יכולת להצליח, אין סיבה לכעוס על עצמך - בדיוק כפי שאינך כועס על עצמך שאינך יכול לעוף באוויר. אם המצב שלך היה כזה שאי אפשר היה להצליח, הכישלון אינו אשמתך. אם כן יכולת להצליח אבל לא רצית מספיק - הרי שלא באמת נכשלת, אלא פשוט ... להתמודד? אם אדם נכשל שוב ושוב, יש לבדוק אם בכל פעם הוא באמת היה יכול להצליח אך לא רצה מספיק, או שפשוט לא הייתה לו היכולת לכך. במידה שלא הייתה יכולת - אין טעם לכעוס על עצמך. ובמידה שלא היה רצון מספיק - יש להבין שהכישלון הוא תוצאה של סדרי עדיפויות ולא בהכרח בעיה אמיתית. איך להפסיק לשנוא את עצמי בגלל כישלון? מי שמרגיש רע בעקבות כישלון, כדאי שיבדוק: - האם כל אדם אחר במצבו היה נכשל גם כן? - אם כן - אין סיבה להרגיש כישלון, כי כל אחד היה נכשל באותו ... אז לא מדובר בכישלון אלא במשהו שהיה מחוץ לשליטתו. - אם הוא יכול היה למנוע את זה אבל לא רצה - אז למעשה אין כאן כישלון, אלא פשוט החלטה. באותו אופן, אדם לא צריך להאשים את עצמו בכישלון - או שהוא לא היה יכול להצליח, או שהוא פשוט לא באמת רצה מספיק להצליח, וזה בסדר. איך להפסיק להרגיש כישלון? בפעם הבאה שאתה מרגיש כישלון, תשאל את עצמך: - האם באמת יכולתי להצליח ולא רציתי מספיק? - האם לא הייתה לי יכולת אמיתית להצליח? אם התשובה היא שלא יכולת, אז אין טעם לכעוס על עצמך. ואם התשובה היא שיכולת אבל לא רצית מספיק - אז למה להגדיר את זה ככישלון? פשוט החלטת לא להשקיע בכך מספיק. סיכום - איך להתמודד עם כישלון? כל כישלון נובע או מחוסר רצון או מחוסר יכולת. במקום לכעוס על עצמך, בדוק למה נכשלת, ותבין שאין סיבה להרגיש רע - או שזה היה מחוץ לשליטתך, או שזה היה תוצאה של סדר עדיפויות שלך. כך תוכל להתמודד עם כישלון בצורה בריאה ולשחרר ...
למה אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי?
למה אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי?
... אני מאשים את עצמי בצרות של אחרים? למה אני מרגיש אשם? למה יש לי רגשות אשמה בגלל בעיות של אחרים? למה אני מרגיש אחראי רגשית לאחרים? למה רע לי כשרע למישהו אחר? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא להרגיש רע מצרות של אחרים ולא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? הנושא המרכזי בהרצאה הזו הוא ההתמודדות עם תחושת האשמה העצמית כאשר אנו מרגישים רע בעקבות הצרות של אחרים. הרבה פעמים, אנשים מאשימים את עצמם על דברים רעים שקורים לאנשים אחרים, למרות שאין להם קשר ישיר לכך. אליעד כהן מציע להבין את המנגנון הפנימי שמוביל לתחושות אלו, ולברר כיצד ניתן להשתחרר מהן. מהו הרווח המוסתר ... להיראות כתחושת אשם בלתי מוצדקת, אך פעמים רבות ישנם רווחים חבויים מאחורי תחושות אלו. לדוגמה, אחד מההסברים האפשריים לכך שאדם מאשים את עצמו בצרות של אחרים, הוא שמאוד קל לו להאשים אחרים בצרות שלו עצמו. אם הוא חושב שהוא אחראי לבעיות של אחרים, הוא יכול לשלב את אותו מנגנון כשקורה לו משהו רע, ולחפש מישהו אחר להאשים בו את הבעיות שלו. הקשר בין האשמה עצמית להאשמת אחרים תחושת האשמה עצמית יכולה לשמש גם ככרטיס כניסה להאשמת אחרים. לדוגמה, כאשר אדם מאשים את עצמו במצוקות של אחרים, הוא בעצם מכין את הקרקע לכך שבמקרה של מצוקה אישית שלו, הוא יוכל להאשים את כל העולם במצבו הרע. כך, ישנה חפיפה בין אשמתו את עצמו לבין היכולת להאשים את הסביבה במצבים אישיים של קושי. הקשר בין האשמה עצמית ללקיחת קרדיט עוד תופעה הקשורה לאשמה עצמית היא הרצון לקחת קרדיט על הצלחות של אחרים. לדוגמה, אם אדם רוצה להאמין שההצלחה של מישהו אחר היא בזכותו, הוא יייחס לעצמו חלק ... מרגיש טוב או רע. תחושת השליטה הזו יכולה להוות את היסוד לדפוסי האשמה, כאשר הדברים לא מתנהלים כפי שהוא ציפה או רצוי. הקשר בין האשמה עצמית לבין מערכות יחסים כאשר ישנם קשיים במערכות יחסים עם אנשים קרובים, כמו הורים, אנשים עשויים להעדיף להאשים את עצמם במקום להכיר בעובדה שהאנשים הקרובים אליהם לא תמיד מושלמים. לדוגמה, אדם שמרגיש שהוריו לא תומכים בו כפי שהוא היה רוצה, עשוי להעדיף להאשים את עצמו על הקשיים במערכת היחסים. במקרים כאלה, האשמה עצמית נועדה לשמור על אשליית הקשר הקרוב והאוהב, גם כאשר המציאות לא תמיד תואמת את האשליה הזו. כיצד להשתחרר מהנטייה להאשים את עצמך? אם אתה מזהה את הנטייה להאשים את עצמך בצרות של אחרים, כדאי לשאול את עצמך את השאלות הבאות: מה אני מרוויח מההרגשה הזאת? האם זה מועיל לי באמת? האם אני באמת אחראי למצב, או שאני פשוט רגיל להרגיש כך? האם זה עוזר ... דווקא פוגע בי? בסופו של דבר, עליך להבין כי כל אדם אחראי לעצמו, ושהסבל של אחרים לא תמיד קשור אליך. כשאתה משחרר את עצמך מהנטייה להאשים את עצמך, אתה משיג חופש רגשי ויכולת להתמודד עם סבל בעדינות רבה יותר. סיכום ההבנה כי לא כל דבר רע שקורה בעולם קשור אליך היא הדרך להשתחרר מהאשמה עצמית מיותרת. לפעמים, המנגנונים הפנימיים שמובילים אותנו להרגיש אחראיים לסבל של אחרים נובעים מתוך הרגלים ותפיסות עולם לא מודעות. על ידי הבנה עמוקה יותר של תחושות אלו, ניתן להתחיל להרגיש חופשי יותר ולהתמודד עם המציאות בצורה בריאה יותר. איך להפסיק לשנוא את עצמי? איך להפסיק לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לקחת אחריות על בעיות שלא שלי? איך לא להרגיש רע מצרות של אחרים ולא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? השאלה המרכזית שעולה כאן היא כיצד ניתן להימנע מהאשמה עצמית כשאחרים סובלים, וכיצד להבין את המנגנון הפנימי שמוביל אותנו להרגיש אחריות כלפי הסבל של אחרים. אנשים רבים נוטים להרגיש רע כאשר למישהו אחר קורה משהו שלילי, והם מתחילים להאשים את עצמם בכך, למרות שאין בהכרח קשר ישיר בינם לבין הבעיה של אותו אדם. השאלה היא, מה גורם לנו להרגיש כך, ומה ניתן לעשות כדי להשתחרר מהתחושה הזו? מהו הרווח המוסתר שבהאשמת עצמך בצרות של אחרים? כדי להבין את התופעה, חשוב לשאול את עצמך שאלה מהותית: מה הדבר החיובי שאתה מרוויח מכך שאתה מאשים את עצמך בצרות של אחרים? לכאורה, זה נראה דבר שלילי, אך פעמים רבות, מאחורי תחושת האשמה יש גם רווחים רגשיים חבויים. הקשר בין האשמה עצמית להאשמת אחרים אחד ההסברים האפשריים לכך שאתה מאשים את עצמך בצרות של אחרים הוא כדי שתוכל להאשים אחרים בצרות שלך. אם אתה רגיל לחשוב שאתה אחראי למה שקורה לאחרים, אז כשתקרה לך בעיה, באופן טבעי יהיה לך קל להאשים מישהו אחר בכך שהוא ... מקבל על עצמך אחריות למצוקות של אחרים, אתה למעשה מכין את הקרקע לכך שכאשר יקרה לך משהו רע, יהיה לך את מי להאשים בכך. הקשר בין האשמה עצמית ללקיחת קרדיט סיבה נוספת לכך שאנשים נוטים
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
... לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? ההרצאה עוסקת בשאלה מרכזית שמעסיקה רבים - איך לא להאשים את עצמך על טעויות או החלטות רעות? אליעד מציין שהאשמה עצמית היא אחד מהגורמים הגדולים לסבל נפשי אצל אנשים. לא פעם אנשים לא רק חווים את ההשלכות של טעויותיהם, אלא גם מוסיפים סבל נוסף על ידי האשמה עצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים לא רק סובל מהנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, אלא גם מרגיש אשמה על כך שהיא קרתה. מהי האשמה עצמית? האשמה עצמית היא תהליך שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות דבר רע היא בגללו. כלומר, הוא מרגיש אחראי על המצב, בעוד שבמציאות ייתכן שהוא לא היה יכול לשלוט ... בעישון, לא רק סובל מההשפעות של הסיגריות, אלא גם מכאיב לעצמו על כך שהוא ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק. כיצד להתמודד עם האשמה עצמית? כדי להתמודד עם האשמה עצמית , חשוב לשאול שאלות כמו: - מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו? - האם באמת הייתה לי שליטה על המצב? - האם פעלתי כפי שחשבתי שהכי נכון לי באותו רגע? אם אדם שואל את עצמו את השאלות הללו, הוא עשוי לגלות שלפעמים הוא לא ... בהתנהגות מזיקה, אך הוא לא מצליח להפסיק. במקרה כזה, השאלה היא אם יש לו שליטה על ההתנהגות או לא. אם הוא לא יכול להפסיק, אז האשמה העצמית לא מוצדקת. האם ההחלטות שלנו תמיד הטובות ביותר? אליעד מציין שהמוח האנושי תמיד פועל מתוך חישוב של תועלת מול נזק. אנו בוחרים כל פעולה שנראית לנו כטובה ביותר באותו רגע. לכן, האשמה עצמית נובעת לעיתים מכך שעשינו את הבחירה שהייתה לנו אז האפשרות לראותה כטובה ביותר. אם אדם ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק, הוא עושה זאת מתוך תפיסה שהתועלת של ... מול נזק, אז אין לנו שליטה מלאה על רצונותינו. אם כל פעולה שלנו נעשית מתוך שיקול דעת שנראה לנו הכי טוב באותו הרגע, אז אין מקום להאשים את עצמנו . האם המציאות יכולה להיות אחרת? האם אנחנו יכולים לשנות את המציאות, או שכל מה שקורה הוא בלתי נמנע? אליעד טוען שהאם הכל קורה כפי שהוא אמור לקרות, אז אין סיבה להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת. כיצד להסיר אחריות? הדרך להפסיק להאשים את עצמנו היא להבין שהתהליכים שמובילים אותנו לפעולות שלנו נובעים מהשקלים שמבצע המוח שלנו. אם לא הייתה לנו שליטה על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה, אז גם אז אין מקום להאשים את עצמנו. סיכום במציאות יש שתי אפשרויות: 1. או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ואז אין סיבה להאשים את עצמנו. 2. או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה חופשית מלאה, ואז האשמה עצמית אינה מוצדקת. כך או כך, אליעד מציין שאין טעם להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה. איך לא להאשים את עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך להתמודד עם רגשות אשם? איך לקבל את עצמך? איך לשפר שליטה עצמית? איך לא לכעוס על עצמך ואיך לא להאשים את עצמך? אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שאנשים חווים הוא הנטייה להאשים את עצמם על מצבים שליליים בחייהם. פעמים רבות, מעבר לבעיה עצמה, נוצר סבל נוסף בשל ההאשמה העצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים, לא רק שהוא סובל מהנזק שנגרם בעקבות התאונה, אלא הוא גם מאשים את עצמו על כך שהדבר קרה. באופן דומה, אדם המשתמש בסמים או נמצא בזוגיות גרועה, לא רק שחווה קשיים בעקבות הבחירות הללו, אלא גם מכביד על עצמו ב
אהבה עצמית בלי תנאים, קבלה עצמית בלי תנאים, איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? דימוי עצמי, איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? אושר בלי תנאים
אהבה עצמית בלי תנאים, קבלה עצמית בלי תנאים, איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? דימוי עצמי, איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? אושר בלי תנאים
... עצמית בלי תנאים, קבלה עצמית בלי תנאים, איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? דימוי עצמי, איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? אושר בלי ... לאהוב ולקבל את עצמך בלי תנאים? אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד לאהוב את עצמך ללא תנאים, לקבל את עצמך כמו שאתה, ולהפסיק לשנוא או לכעוס על עצמך. לדבריו, השיטה שהוא מציג יכולה לשמש לא רק לאהבה עצמית, אלא גם לכל דבר אחר שאנו רוצים ... עצמית שלמה, לקבלה עצמית מלאה ולאושר בלתי תלוי בשום תנאי חיצוני. איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? קבלה עצמית מוחלטת איך להפסיק לשנוא את עצמי? האם באמת אני טיפש? איך לשפר דימוי עצמי? מה ההגדרה של הצלחה בחיים? איך לקבל את עצמי ...
שלמות עצמית, איך להיות שלם עם עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לא להיות שיפוטי עם עצמך? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, אני כישלון, אושר בחיים
שלמות עצמית, איך להיות שלם עם עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לא להיות שיפוטי עם עצמך? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, אני כישלון, אושר בחיים
... עצמית, איך להיות שלם עם עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לא להיות שיפוטי עם עצמך? שנאה עצמית, כעס עצמי , אהבה עצמית, אני כישלון, אושר בחיים איך אפשר להיות שלם עם עצמך ולא לכעוס על עצמך? הרבה אנשים סובלים מכך שהם לא שלמים עם עצמם, כועסים על עצמם, שונאים את עצמם, ומרגישים שהם לא מספיק טובים. אליעד כהן מסביר בהרצאה ... את עצמו, ואם הוא עושה דברים שמקרבים אותו למה שהוא חושב כרע - הוא שונא את עצמו. אך השאלה שאליעד מציג שוב ושוב היא האם באמת מצב אחד עדיף על מצב אחר?. איך להשתחרר מהשנאה העצמית והכעס העצמי? כדי להשתחרר משנאה עצמית וכעס עצמי, אליעד כהן מציע גישה שמערערת את ההנחות הבסיסיות שהאדם גדל עליהן. אם אדם לא שלם עם ... להגיע לשלווה פנימית אמיתית, וזו היא שלמות עצמית אמיתית. איך להפסיק לכעוס על עצמי? מה זה אהבה עצמית ללא תנאים? האם עדיף להצליח מאשר להיכשל? איך לאהוב את עצמי כפי ... לכישלונות או לנסיבות חייך. אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים סובלים מכעס עצמי, שנאה עצמית, והערכה עצמית נמוכה, כי הם חושבים שהם לא מספיק טובים. הם כועסים על עצמם כי הם לא עומדים בציפיות שלהם או בציפיות שהחברה הציבה להם. הם חושבים, למשל, שהם ... עצמך באופן שלילי, למשל שאתה עצלן, חסר ביטחון עצמי, או כישלון, ואתה כועס על עצמך בשל כך, הבעיה מתחילה מכך שאתה בטוח שעדיף שתהיה אחרת. למשל, אדם עצלן שלא מסוגל ... לא שווה כי הוא עצלן. אבל אם נתבונן לעומק, המחשבה שגורמת לאותו אדם לכעוס על עצמו היא ההנחה הבסיסית שעדיף לא להיות עצלן. הוא בטוח שעדיף לעבוד, להרוויח כסף, ולחיות ... אם אדם חושב שלהצליח בחיים זה טוב, אז כשהוא לא מצליח, הוא מיד שונא את עצמו וכועס על עצמו. אבל אם נתבונן לעומק, נראה שאין סיבה מוחלטת לחשוב שלהצליח ... ללא תנאים? כדי לקבל ולאהוב את עצמך ללא תנאים, עליך להבין שהכעס והשנאה העצמית מגיעים מהאמונה שמשהו בך לא בסדר. אך האם זה באמת נכון? אליעד מדגיש שוב ושוב ... אתה מבין זאת, אתה מפסיק לשפוט את עצמך בצורה כל כך חמורה, מפסיק לשנוא את עצמך, מפסיק לכעוס על עצמך, ומתחיל לקבל את עצמך בדיוק כמו שאתה, ללא תנאים. כך, על פי אליעד כהן, מגיעים ... איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להעריך את עצמי בלי תנאים? איך לא לשנוא את עצמי בלי תנאים? איך לא לכעוס על עצמי בלי תנאים? איך להתמודד עם כישלון? האם עדיף להצליח? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להעריך את עצמי בלי תנאים? איך לא לשנוא את עצמי בלי תנאים? איך לא לכעוס על עצמי בלי תנאים? ...
אהבה עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך להעריך את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמי?
אהבה עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך להעריך את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמי?
... עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך ... כי אני זה אני. אבל הבעיה בגישה הזו היא שגם הטענה הזו נתקלת בקושי פנימי גדול. אם אפשר לאהוב את עצמך בלי סיבה, המוח יכול באותה מידה להגיד: אולי אשנא את עצמי בלי סיבה? וכך נוצרת סתירה פנימית. כשאין תנאים לאהבה, אפשר לטעון גם את ההפך, ... אמיתית? אליעד כהן מציע לשנות את הגישה לחלוטין. במקום לנסות לאהוב את עצמך יותר, או לחפש סיבות חיוביות נוספות לאהבה עצמית, מומלץ דווקא להפסיק לשנוא את עצמך. במקום להוסיף דברים חיוביים, עדיף להוריד או לנטרל את הסיבות השליליות שבגללן האדם מבקר או שונא את עצמו. לדוגמה, אם האדם אומר: אני שונא את עצמי כי אני עצלן, עליו לשאול את עצמו: האם יש באמת סיבה לשנוא את עצמי כי אני עצלן? האם זה שאני עצלן אומר משהו כל כך שלילי או רע עליי?. דרך זו מאפשרת לאדם להפחית או לבטל את השנאה העצמית, וכך מתפנה מקום טבעי ואמיתי לאהבה עצמית. מה ההבדל בין אהבה עצמית אמיתית ... שבו אדם אוהב את עצמו ללא תנאים באמת, ניתן להסתכל על דוגמה פשוטה של חתול. החתול חי את חייו ללא צורך לשאול את עצמו האם אני אוהב את עצמי?. הוא לא שונא את עצמו, ולכן הוא גם לא צריך לאהוב את עצמו באופן מודע. מצב של אהבה עצמית אמיתית הוא מצב שבו האדם לא עסוק בכלל בשאלת האהבה העצמית, אלא חי בשלווה, בלי לבקר או לשנוא את עצמו. מהי הדרך הטובה ביותר להגיע לאהבה עצמית וקבלה עצמית? הדרך הטובה ביותר להגיע לאהבה עצמית וקבלה עצמית היא לנטרל את כל הסיבות לכך שאדם לא אוהב את עצמו. במקום להתמקד בשאלות כמו למה אני טוב? או איך לאהוב את עצמי?, מומלץ להתמקד בשאלות כגון למה אני שונא את עצמי? או האם באמת יש סיבה לביקורת העצמית שלי?. ככל שאדם מנטרל את הסיבות לשנאה עצמית, הוא מתקרב למצב שבו הוא מקבל את עצמו בצורה מלאה ואמיתית. זהו מצב של ... תנאים ולומר לעצמך: אני אוהב אותי רק כי אני אני. הבעיה היא שגם הטענה אני אוהב את עצמי בלי שום סיבה יכולה להיתקל בהתנגדות פנימית הפוכה: ואולי אשנא את עצמי בלי שום סיבה? כך נוצרת סתירה פנימית, כי אם ניתן לאהוב ללא כל תנאי, אפשר ... לעצמך עוד ועוד סיבות חיוביות לאהוב את עצמך, כדאי לנסות להסיר את הסיבות השליליות שבגללן אתה שונא או לא מעריך את עצמך. לדוגמה, אם מישהו אומר אני שונא את עצמי כי אני עצלן, אפשר לבחון: האם באמת יש סיבה לשנוא את עצמי כי אני עצלן? מה המשמעות של להיות עצלן, והאם זה אומר שחיי לא טובים או שאני כולי שלילי? על ידי ביטול או הקטנת הסיבות השליליות, מופחתת בהדרגה השנאה העצמית, ואז מתפנה מקום לתחושה טבעית של אהבה או הערכה עצמית. למה מצב של אהבה ... לגבי אהבה עצמית? אדם המבקש אהבה עצמית ללא תנאים באופן מוחלט, מגלה שלא ניתן לתחזק את האמירה אני אוהב את עצמי בלי סיבה בלי להתנגש בשאלה למה בעצם לא לשנוא את עצמי בלי סיבה?. לכן, במקום לנסות למצוא סיבה חיובית מוחלטת לאהבה, מומלץ לעבוד על ... לך גם את החסרונות. ואז יכול להיות מצב שגם אם אתה תהיה יותר טוב מכולם המוח יגיד כן אבל ביחס לעצמך יכולת להיות עוד יותר טוב ואז הוא יגרום לך לשנוא את עצמך כי אתה לא יותר טוב ממה שיכולת להיות יכולת להיות יותר טוב ואתה לא יותר טוב. ... אני אוהב את עצמי בלי תנאים, איך בן אדם יכול לאהוב את עצמו בלי תנאים? ש: הוא גם צריך לאהוב את זה שהוא. אליעד: איך אפשר לאהוב את עצמו כשהוא לא אוהב את עצמו איך לעשות את זה, איך בן אדם יכול לאהוב את זה שהוא לא אוהב את עצמו? נכון, איך הלאה. ש: מה שהוספת אני לא אתייחס רציתי להתייחס למה שאמרת קודם ששם הוא מתנחם. אליעד: שמה הכיוון? ש: להבין שאין סיבה לשנוא את עצמו, זאת אומרת להבין שאין סיבה בעצם ואז. אליעד: אז מה האמת? האמת היא שבסופו של ... אם אתה אוהב את עצמך בלי תנאים אין משמעות בכלל לאהבה. מה זה לאהוב את עצמך בלי תנאים להגיד אני אוהב את עצמי כי אני זה אני? המוח יכול להגיד לך אז אני שונא את עצמי כי אני זה אני אי אפשר להחזיק בזה זאת בעיה. נגיד שבן אדם יגיד לעצמו אני אוהב את עצמי לא משנה מה נגיד שבן אדם יגיד כזה דבר והמוח יגיד לו למה אולי תשנא את עצמך לא משנה מה. ש: סתם בלי לשאול אתה תגיד לי למה אתה תגיד לי למה לא. אליעד: ... זה איך בן אדם יכול לגרום לעצמו לאהוב את עצמו בלי תנאים והתשובה היא שבן אדם לא יכול לגרום לעצמו לאהוב את עצמו בלי תנאים הוא יכול לגרום לעצמו לא לשנוא את עצמו עם תנאים. הרעיון זה אל תאהב את עצמך אם אתה מחפש את התנאים אז תאהב את עצמך עם ... שטוב בך עם תנאים ביחס לאחרים ביחס לעצמך ביחס למשהו אבל אם אתה רוצה לאהוב את עצמך בלי תנאים אתה צריך לשנות גישה אל תנסה לאהוב את עצמך יותר תנסה לא לשנוא את עצמך. זאת אומרת אל תנסה למצוא מה טוב בך או למה שאני יאהב את עצמי בלי תנאים זה ... את עצמו, מה שצריך לעשות זה לנסות לא לא לאהוב את עצמו. מה זה אומר פרקטית? נגיד בן אדם אומר איך אני יכול לאהוב את עצמי בלי תנאים, אוקי במה אתה לא אוהב את עצמך מה אתה לא אוהב בעצמך? אני לא אוהב את זה שאני עצלן, למה אתה לא אוהב את זה ... על השלילי, מה שאתה מוצא בעצמך שלילי מה שאתה שונא בעצמך תעביר את נטל ההוכחה אליו במקום לשאול איך אני אוהב את עצמי שאני עצלן תשאל את עצמך למה שונא את עצמי שאני עצלן. הרעיון זה לנטרל את כל הסיבות השליליות כי בסופו של דבר אין אפשרות ... הזה אין לך מה לשנוא בעצמך וזהו. יש? עכשיו המקום היותר בסיסי כביכול אם מייצגים אותו זה המקום שבו בכלל אין את הדילמה אם אתה אוהב את עצמך או לא אוהב את עצמך שזה לא מעניין עוד לא מעסיק אותך בכלל. עכשיו שזה כביכול אהבה ללא תנאים נגיד ... אם החתול שאוהב את עצמו בלי תנאים האם הוא אומר לעצמו אני אוהב את עצמי בלי תנאים זה תסביך להגיד אני אוהב את עצמי בלי תנאים זה גם תסביך. הוא לא לא אוהב את עצמו אין לו את הצורך לאהוב את עצמו, אוהב את עצמו בלי תנאים זה אחד שלא לא אוהב את עצמו אין לו בכלל אתה אוהב את עצמך? מה זה אומר אני אוהב את עצמי מה המשמעות של זה ...
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
... נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי למה אנשים סובלים מרגשי נחיתות וגאווה? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יהירות, צניעות ושנאה עצמית. הוא מסביר שכולם נובעים מאותו מנגנון פנימי, שמבוסס על ההשוואה לאחרים. לדבריו, אותו מנגנון שמשמש להשוואה לטובה משמש גם להשוואה לרעה, ולכן מי שחווה תחושת גאווה בשל משהו שהוא ... לאחרים. כיצד לא לפתח שנאה עצמית או דיכאון? אליעד מסביר שכדי לא לפתח שנאה עצמית, האדם חייב להשתחרר מהרצון להרגיש יותר טוב מאחרים. אם האדם מבין שהכל מקרי, הוא לא יחוש שנאה עצמית על מה שאין לו, ולא יפתח רגשות אשמה על כישלונות. הוא מדגים באמצעות אדם שנכשל בטסט נהיגה: אם האדם יבין שלא הייתה לו בחירה אמיתית ולא הייתה לו שליטה בנסיבות, הוא לא יחוש אשמה או שנאה עצמית, אלא יוכל לקבל את המציאות בשלמותה, ללא תנאים. אליעד מסכם בכך שכל אדם יכול להשתחרר לחלוטין מרגשי נחיתות וגאווה אם הוא ישתמש בשכל ובהיגיון עד הסוף, ויראה שהכל מקרי, שאין ... נחיתות? איך להשתחרר מרגשות אשמה? למה לא הגיוני להתגאות? איך להעלות את הדימוי העצמי? האם יש בחירה חופשית? איך להפסיק לשנוא את עצמי? מהי ענווה אמיתית? אין בחירה חופשית, אתה רובוט, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא להתבייש בעצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לחזק את הביטחון העצמי? איך להתמודד עם דימוי עצמי נמוך? איך להתמודד עם רגשות אשם? מתבייש בעצמי, אני לא טוב כמו כולם, כולם יותר טובים ממני, כעט ביד הסופר, למה לא הגיוני להתגאות? איך לזכות לענווה? איך להגיע לענווה? איך לא להתגאות על אחרים? איך להתמודד עם ...
רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך? לא יכולתי או לא רציתי, חוסר יכולת או חוסר רצון, אין בחירה או יש בחירה, איך להסיר אחריות? לקיחת אחריות
רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך? לא יכולתי או לא רציתי, חוסר יכולת או חוסר רצון, אין בחירה או יש בחירה, איך להסיר אחריות? לקיחת אחריות
רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך? לא יכולתי או לא רציתי, חוסר יכולת או חוסר רצון, אין בחירה או יש בחירה, איך להסיר אחריות? לקיחת אחריות איך להתמודד עם רגשות אשמה ולשחרר את ההאשמה העצמית? רגשות אשמה הם רגש שמלווה אותנו כאשר אנו מאשימים את עצמנו במשהו רע שקרה. לעיתים קרובות אדם שואל את עצמו אם הוא באמת אשם במצב שנוצר, ובכך מוצא את עצמו בתוך מעגל של אשמה שנראה שאין לו מוצא ממנו. התמודדות עם רגשות אשמה מתחילה בהבנה מהי אשמה ומה גורם לה להיווצר. מהו הרעיון המרכזי של רגשות אשמה? האשמה נוצרת כאשר אדם חושב שקרה לו דבר רע והוא עצמו גרם לכך. כלומר, כאשר אדם מאשים את עצמו, הוא סבור שהוא האחראי למקרה הרע שקרה. כדי להבין אם יש מקום להרגיש אשמה, יש לשאול את עצמנו שתי שאלות קריטיות: האם לא יכולתי לעשות אחרת? או שלא רציתי לעשות ... היה לפעול אחרת, אז אין לו שליטה על המצב ואין סיבה להאשים אותו. ראיית עצמך כמי שיש לו שליטה מלאה - אם אדם מבין שהוא בחר את דרכו מתוך שליטה מלאה, אין טעם להאשים את עצמו , כי הוא עצמו יצר את המצב. כיצד לאזן בין נטילת אחריות לבין שחרור אשמה? באמצעות פרספקטיבות אלו ניתן לשחרר את עצמנו מהרגשת האשמה, אך יש להבין מתי יש לנו שליטה על מעשינו ומתי לא. ביום - יום, אנו נדרשים לקחת אחריות על המעשים שלנו, תוך הבחנה בין מה שבשליטתנו לבין מה שלא. תהליך נפשי של שחרור רגשות אשמה שונה מדרך ההתנהלות היומיומית, שבה יש להכיר במה שבאמת ניתן לשלוט עליו. איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך לא להרגיש אשמה? איך לא להאשים את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? מהי בחירה חופשית? איך להתמודד עם רגשות אשמה ולשחרר את ההאשמה העצמית? רגשות אשמה נובעים מתוך תחושה שאדם גרם לדבר רע לקרות. התחושה הזו יוצרת עול כבד, ולעיתים קרובות אדם שואל את עצמו האם הוא באמת אשם במצב שנוצר. מהו הרעיון המרכזי של רגשות אשמה? כאשר אדם מאשים את עצמו, הוא למעשה חושב שקרה לו משהו רע והוא עצמו גרם לכך. אך כדי להבין האם באמת קיימת אשמה, יש לשאול שתי שאלות מרכזיות: 1. האם לא יכולתי לעשות אחרת? 2. או שלא רציתי לעשות אחרת? אם אדם יגיע למסקנה שהוא באמת לא יכול היה לפעול אחרת, הרי שאין סיבה להאשים את עצמו . לדוגמה, אם אדם הגיע לפשיטת רגל כי נאלץ לקחת הלוואה בשוק האפור, הוא צריך לבדוק האם הייתה לו ברירה אחרת. אם הוא מבין שבאמת לא הייתה ברירה - אין לו סיבה להרגיש אשם. כיצד לבדוק אם הייתה בחירה חופשית? כאשר מנתחים רגשות אשמה, יש לפרק את המקרה לשלבים: - מהו המעשה שבעקבותיו נוצרה האשמה? - האם ניתן היה לפעול אחרת? - האם חוסר המודעות או ההבנה של ההשלכות השפיעו על ההחלטה? לדוגמה, אם ... אם לאדם לא הייתה אפשרות לפעול אחרת, הוא לא נושא באחריות. 2. ראיית עצמו כמי שיש לו שליטה מלאה - כמו אלוהים שיצר את כל המציאות כפי שהיא, ולכן אין סיבה להאשים את עצמו על מה שהוא עצמו ברא מתוך בחירה. כיצד לאזן בין נטילת אחריות לבין שחרור אשמה? אמנם ניתן להשתמש בפרספקטיבות הללו כדי לנטרל רגשות אשמה, אך אין זה אומר שבחיים היום - יומיים אין צורך לקחת אחריות. יש להבין מתי באמת יש לאדם שליטה על מעשיו ומתי לא. ישנה הבחנה בין תהליך נפשי של שחרור רגשות אשמה לבין הדרך שבה יש לנהוג ביום - יום - לקחת אחריות על מה שכן בשליטתנו. איך לא להרגיש אשמה? איך להפסיק להאשים את עצמך? איך לקבל את עצמך ולא לשנוא את עצמך? האם יש בחירה חופשית או שאין בחירה? איך להתמודד עם אחריות והשלכות של מעשינו? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לעשות את מה שצריך לעשות? אני לא עושה את מה שאני צריך לעשות, איך להיות שלם עם עצמך? לאהוב את עצמך כמו שאתה, להרגיש טוב עם עצמך כמו שאתה, איך לקבל את עצמך כמו שאתה? לקבל את זה שאתה עצלן, לקבל את זה שאתה בטלן, חוסר חשק לעשות דברים, איך לא לשנוא את עצמך על טעויות? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, לא מצליח להשיג מטרות, לא מתקדם בחיים, לא מצליח בחיים, אני לא מספיק בסדר, עצלנות כרונית, בטלנות כרונית, לא רוצה להתקדם בחיים, לא רוצה להצליח בחיים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
ביטחון עצמי ושקט נפשי אמיתי - הספר על: לא לשנוא את עצמי, לאהוב את עצמך, דימוי עצמי, להעריך את עצמך, הערכה עצמית, אהבה עצמית, להיות בטוח בעצמך, ביטחון עצמי, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: אהבה עצמית, לא לשנוא את עצמי, איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להעריך את עצמך, האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Self-Confidence.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הערכה עצמית, דימוי עצמי, ביטחון עצמי בתחום לא לשנוא את עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Self-Confidence.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 04_07_2025 השעה 22:30:06 - wesi11