אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
ביטחון עצמי אמיתי, להיות בטוח בעצמך, דימוי עצמי + הערכה עצמית, אמונה עצמית + אהבה עצמית, פחד קהל / חרדת במה / חרדת קהל, איך להיות בביטחון עצמי מלא, איך להיות בעל ביטחון עצמי, איך לחזק ביטחון עצמי אצל ילדים, ביטחון עצמי נמוך, בחור ביישן, חוסר ביטחון וחוסר ריכוז, העלאת ביטחון עצמי, הערכה עצמית ומשמעות בעבודה, ביטחון עצמי אינטליגנציה רגשית, השמנה דימוי עצמי, חיזוק ביטחון עצמי בילדים, אין לי ביטחון עצמי, איך להיות עם הערכה עצמית גבוה וביטחון, איך עובדים על בטחון עצמי, ביקורתיות והורדת הביטחון העצמי, דימוי עצמי הגדרה, חוסר ביטחון ודימוי עצמי נמוך, איך מחזקים ביטחון עצמי אצל ילדים, העלאת הביטחון העצמי, איך לשפר דימוי גוף, ביטחון עצמי הגדרה, משפטים על ביטחון עצמי, אימון אישי, ביישנות אצל ילדים, השמנה ובטחון אצל ילדים, חוסר ביטחון, מתביישת להופיע על במה, איך לחזק ביטחון עצמי, חוסר ביטחון בעבודה, איך עובדים על ביטחון עצמי, איך לשדר ביטחון עצמי, מאמן אישי, ערך עצמי, בנושא דימוי עצמי, דימוי עצמי חיובי, פסיכולוגיה של ביטחון עצמי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:53פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
מה הסיבות לפחד לפני הופעה בבית משפט?

המשתתפת מסבירה שהיא אינה חוששת לשיר מול קהל, אך פחד קהל ניכר אצלה כאשר היא נדרשת לדבר בפומבי, במיוחד בהופעות מול שופט בבית משפט. היא מספרת שבזמן שהיא נדרשת לשאת דברים, היא חווה רעד חזק בכל גופה. אליעד מנסה להבין את מקור הפחד ומבקש ממנה לספק דוגמאות מתוך סיטואציות בהן חוותה את הפחד הזה. היא משתפת שהיא עומדת בפני משפט, שבו יש לה הוכחות חותכות שמצביעות על צדקתה, אך היא חוששת שהשופטת החדשה תפסוק נגד האמת, כי היא מרגישה שהצד השני מיוצג על ידי עורכי דין כוחניים ומניפולטיביים, בעוד שעורכי הדין שלה נראים שקטים ובלתי אפקטיביים.

האם הפחד נובע מהחשש מהתהליך המשפטי או מחוסר צדק?

אליעד מבין שלמעשה הפחד שלה לא נובע מהליך המשפטי עצמו, אלא מהחשש שבית המשפט לא יפסוק לפי האמת. היא מסבירה שהיא יודעת שהצדק לצידה ויש לה הוכחות חותכות, אך היא חוששת שהשופטת תתבל את העובדות בעקבות שכנוע חיצוני של הצד השני, או בעקבות מניפולציות של עורכי הדין. היא מבינה שהשופט לא תמיד פוסק לפי מה שנכון, אלא לפעמים לפי מי שמצליח לשכנע את השופט. היא מספרת על מקרים בהם אנשים חפים מפשע הורשעו, והפושעים יצאו זכאים, מה שמגביר את תחושת חוסר הביטחון שלה.

האם הפחד מבוסס על פרנויה?

אליעד מסביר כי הפחד שלה אינו פרנויה אלא פחד רציונלי לחלוטין. הוא טוען שהפחד מבוסס על האפשרות הממשית שבית המשפט לא יפסוק בהתאם לאמת, אלא לפי השפעות חיצוניות כמו מניפולציות של עורכי הדין. אליעד מציין כי בתי המשפט לא תמיד פועלים לפי עקרונות הצדק, אלא לפעמים הם פועלים לפי השפעות חיצוניות, מניפולציות של עדים, או שכנועים של עורכי דין, והוא מציין שזהו תהליך טבעי של מערכת המשפט.

מהם הפתרונות המעשיים והנפשיים להתמודד עם הפחד?

אליעד מציע שני פתרונות להתמודד עם הפחד:

1. ברמה המעשית: כדאי להדגיש את האמת ולוודא שההוכחות מצורפות ומוצגות בצורה ברורה ובולטת, כך שהשופט לא יוכל להתעלם מהן. במידה ועורכי הדין לא מצליחים להציג את עמדתה בצורה ברורה, היא צריכה לוודא שהם מדברים בקול רם וברור מול השופטת.

2. ברמה הנפשית: על המשתתפת להבין שהחיים אינם מושלמים ושהמציאות היא לעיתים רחוקות אידאלית. יש להסכים עם האפשרות שהצדק לא תמיד נעשה, ולקבל את העובדה שהמערכת המשפטית אינה תמיד מבוססת על צדק מוחלט. עליה ללמוד לחיות עם חוסר הוודאות ולמנוע מהפחד לשתק אותה.

האם צדק הוא ערובה בטוחה במציאות?

אליעד מסביר שהחיים אינם בנויים בצורה של צדק מוחלט. הוא נותן דוגמאות לכך שגם במערכת המשפט, וגם במצבים אחרים בחיים, לא תמיד נעשה צדק מוחלט. הוא מדגיש כי צדק הוא המלצה בלבד, ואין הבטחה שכל דבר יתרחש על פי מה שנכון וצודק. אליעד מבהיר שלהבין ולהכיר בכך שצדק לא תמיד יצא לפועל הוא צעד חשוב כדי להתמודד עם הפחד הנפשי והלחץ שהיא חווה.

סיכום הפתרון לפחד מהמערכת המשפטית

המשתתפת הגיעה עם פחד לדבר מול קהל, אך בהמשך שיחה עם אליעד, נחשף הפחד העמוק יותר שלה - חוסר האמון במערכת המשפט וביכולת שלה לפסוק על פי האמת. אליעד מסביר לה שהפחד שלה הוא פחד רציונלי, מבוסס על האפשרות שהצדק לא ייצא לאור, למרות שהאמת לצידה. הפתרון המוצע הוא קודם כל להבין שהפחד שלה מבוסס ומציאותי, ולפעול בצורה מושכלת כדי להבליט את האמת שלה בפני השופטת. במקביל, עליה להכיר בעובדה שהמערכת המשפטית אינה תמיד פועלת לפי עקרונות צדק מוחלטים.
פחד קהל ופחד מהמשפט הקרוב

המשתתפת מסבירה כי אין לה בעיה לשיר מול קהל, אך לדבר בפני אנשים גורם לה לפחד גדול. היא מציינת כי כאשר היא נדרשת לשאת דברים בפומבי, גופה מגיב ברעד חזק. אליעד מנסה להבין מה בדיוק גורם לה לפחד זה ומבקש דוגמאות מסיטואציות בהן חוותה את התחושה הזו.

היא מספרת כי היא נמצאת לפני משפט, ושהיא נתקלת בעורכי דין כוחניים שמייצגים את הצד השני, מה שמגביר את תחושת חוסר הביטחון שלה. לדבריה, היא מרגישה שהיא יודעת הרבה דברים ורוצה להביע אותם, אך כאשר היא מנסה לדבר, היא משתתקת ומגמגמת. היא מקשרת זאת לעבר שלה, שבו גדלה עם אב קשוח ותוקפני, שהיה בעל עסקים גדולים ולא נתן לה לדבר או להביע את עצמה. היא הייתה הילדה הקטנה במשפחה, וכל ניסיון שלה לבקש דברים נתקל בדחייה ובזלזול, דבר שהוביל לכך שהיא פיתחה פחד לדבר.

אליעד מקשיב לדבריה ומנסה למקד את הסיטואציה הנוכחית, תוך שהוא מבקש להבין מדוע בדיוק היא חוששת במשפט הקרוב. היא מסבירה שהפחד שלה הוא לא רק מההליך המשפטי עצמו, אלא מהתחושה שהאמת לא תצא לאור. היא אומרת כי יש לה הוכחות מוצקות לצדקתה, אך עורכי הדין בצד השני פועלים בצורה כוחנית יותר, מדברים בקול רם ומשפיעים על השופטת החדשה. לעומת זאת, עורכי הדין שלה מדברים בשקט, והיא מרגישה שהם אינם מצליחים לבטא את הדברים בצורה מספקת.

הפחד האמיתי: חשש מחוסר צדק

אליעד מזהה כי הפחד שלה לא נובע מכך שהיא טועה או שאין לה קייס חזק, אלא מהחשש שבית המשפט לא יפסוק על פי האמת. היא מסכימה ואומרת כי היא מבינה שהמשפט לא בהכרח נקבע לפי מה שאמיתי, אלא לפי מי שמצליח לשכנע את השופט. היא מתארת מקרים שבהם אנשים חפים מפשע הורשעו, בעוד עבריינים אמיתיים יצאו זכאים, ומוסיפה כי היא רואה בעיניה כיצד עורכי הדין של הצד השני מנצלים את כוחם כדי להשתלט על הדיון המשפטי.

אליעד מציין כי זהו פחד רציונלי לחלוטין ולא פרנויה, כיוון שהוא מבוסס על האפשרות האמיתית שהשופט יפסוק שלא בצדק. הוא מסביר כי בתי המשפט אינם פועלים תמיד לפי עקרונות הצדק, אלא בהתאם לשכנוע, למניפולציות, וללחצים שונים. לדבריו, השופטים לא תמיד שופטים לפי מה שנכון, אלא לפי מה שהם קולטים מתוך ההתרחשות בדיון, ולעיתים זה גם תלוי בעורכי הדין וביחסים שיש להם עם בית המשפט.

מה אפשר לעשות?

אליעד מציע שתי גישות לפתרון הבעיה:
  • ברמה המעשית - לנסות להדגיש כמה שיותר את האמת ולהביא ראיות חד - משמעיות. אם עורכי הדין שלה אינם מצליחים להבהיר את עמדתה בצורה חזקה, היא צריכה למצוא דרך לוודא שהם משמיעים את קולה מול השופטת.
  • ברמה הנפשית - להבין שהחיים אינם מושלמים ושיש סיכוי שהצדק לא ייעשה. במקום להיאבק בחוסר הוודאות, עדיף להכיר בכך שזהו טבעם של החיים ושל מערכת המשפט, ולחיות עם הידיעה הזו מבלי לתת לה לשתק את החשיבה והביטחון העצמי שלה.
המשמעות הרחבה יותר

אליעד מסביר לה כי צדק בעולם הזה הוא לא ערובה בטוחה, אלא המלצה בלבד. הוא נותן דוגמאות לכך שגם בעולם המשפט, וגם במצבים אחרים בחיים, לא תמיד נעשה צדק. הוא אומר כי החיים אינם בנויים כך שכל דבר יתרחש לפי מה שנכון וצודק, ולכן האדם צריך ללמוד לחיות עם האפשרות שהאמת שלו לא תתקבל. למרות זאת, הוא מציין כי ניתן לנסות ולהשפיע כמה שיותר על המציאות, אך יש להבין שעדיין יש פער בין מה שנכון לבין מה שקורה בפועל.

סיכום

המשתתפת הגיעה עם פחד לדבר מול קהל, אך תוך כדי השיחה נחשף שהפחד העמוק יותר שלה הוא חוסר האמון במערכת המשפט. היא אינה חוששת לדבר כי היא חסרת ביטחון, אלא כי היא יודעת שהמערכת אינה בהכרח הוגנת. אליעד מסביר לה שהפחד שלה מבוסס ומציאותי, ושעליה לפעול בצורה מושכלת כדי להבליט את האמת שלה, אך במקביל להפנים את חוסר השלמות של העולם.
אנחנו מדברים על פחד קהל, אוקי אז אנחנו מדברים עלייך באופן ספציפי שאת רוצה לשיר ואת חושבת.

ש: לא לשיר אין לי בעיה.

אליעד: לא מול קהל?

ש: אבל לא לדבר.

אליעד: אה לדבר.

ש: לשיר אני יכולה נהדר.

אליעד: הבנתי אוקי אז לדוגמה נגיד אומרים לך "תשירי" את עולה לשם, אומרים לך "תני איזה נאום קצר" ישר זה.

ש: רועדות.

אליעד: הברכיים, יפה אז בואי ננסה להבין ממה את מפחדת, עכשיו תסתכלי לא למה את מפחדת מה קרה לך בהיסטוריה "האמא שלי" לא, עכשיו בואי ניתן יש לך סיטואציה שאת יכולה לתת לי לדוגמה?

ש: בא נגיד למשל עכשיו אני לקראת משפט, אני במשפטים עכשיו אתה רואה את השופטת או שאתה רואה את העורכי דין שהשניים לוקחים והם לוקחים עורכי דין ככה.

אליעד: אבל זה לא פחד את פשוט מפחדת מהבין משפט.

ש: לא פחד קהל זה חוץ מזה אני טיפוס שיש לי הרבה מידע של כל מיני דברים, אני ניסיתי כמה פעמים זה חוץ מזה אני אומרת לך אז אני רוצה להגיד דברים פשוט אני.

אליעד: משתתקת?

ש: משתתקת מגמגמת אני לא יודעת איך להגדיר את זה דרך אגב להגיד לך שבעבר שלי הרחוק אני גמגמתי בצורה חבל על הזמן ומאיפה זה בא זה בא מהאבא התוקפני שהיה לו עסקים עשרה ילדים "ותעשו לי טובה שקט, את הכי קטנה תשתקי" ואם דיברתי.

אליעד: אז מרוב פחד התחלת לגמגם.

ש: יפה אז אם למשל רציתי איזה דבר דבילי מבית ספר שביקשו, "תעזבי אותי מהשטויות האלה אל תיקחי את זה" כאילו העסקים הגדולים היו חשובים וכל הבית ספר עם כל.

אליעד: ואת לא חשובה.

ש1: כן אז זה נהיה לי פחד.

ש2: אני שואל את עצמי עכשיו כשסיפרת את כל הדברים האלה מה היה קורה אם לה היה לך.

אליעד: מה היה קורה מה, מה אתה עכשיו מסבך דברים תסביר לי מה.

ש: מה היה קורה מה?

אליעד: לא, הוא לא מעניין, הוא מספר לך איזה פחדים יש לו בראש אבל עכשיו זה לא מעניין אותם פחדים שלו מדברים על הפחדים שלך.

ש: למה זה כן מעניין אולי זה.

אליעד: לא אחר כך בשביל זה יש הפסקה אחר כך בהפסקה תגידי לו "ממה אתה מפחד" הוא יספר לך גם כן, אוקי עכשיו אני איתך יש לך דוגמה?

ש: לא אז תשמע עוד לא גמרתי אז מזה זה התחיל הבן זוג שאתה אומר "רגע אבא היה תוקפני אז זה אז תיקח את השקט" אתה לוקח את השקט אבל הוא למעשה כלפי חוץ שקט אבל בפנים פצצת אטום.

אליעד: טוב זה סיפורים בואי נתקדם לסוף.

ש: לא אז מה שאני רוצה להסביר לך אז אחר כך אתה לוקח עורכי דין אתה אומר "הוא נראה לי תוקפן" אבל אתה רוצה ליצור איתו קשר בכלל הוא משחק לך כאילו אתה דפוק אתה לא מבין כלום "אני מבין" ובסוף מפיל אותך יופי כי אתה לא מבין אז אין תקשורת בכלל, אתה מבין אותי או לא?

אליעד: אני מבין אני אפילו יכול לחזור, לחזור לך להגיד לך מה אמרת שתראי שהבנתי.

ש: לא אז תקשיב למה שאני רוצה להגיד לך אז מה שקורה שעכשיו אני לקראת משפטים ושתי הייצוגים של האחרים לקחו עורכי דין חבל על הזמן, אז מה אני אמרתי "תשמעו קצב שהיה לו את כל הבלגאן" סליחה שאני זה אמיר וציון ואת כל אלה.

אליעד: ונפל.

ש: והיא לקחה ככה זה לא משנה מי אתה לוקח.

אליעד: השאלה מי צודק.

ש: מה שנאמר הוכחות.

אליעד: מה תכלס.

ש: תכלס.

אליעד: והשאלה מי שיחד את השופט קודם.

ש: לא אז אני אומרת לך אבל היו כאלה.

אליעד: מסכים.

ש: לא תקשיב לי אז מה שקורה שאני אומרת בוא נא קיבינימט יש לך את כל ההוכחות ויש לך את הכל והאלה מביאים לך כוחניים כאלה שההוא שיודע שאני מכוח אני בכלל מקבלת שיתוק, אני אומרת תשמע מה קרה אתה צריך להביא כוח או שאתה צריך להביא הוכחות, אתה מבין את השאלה?

אליעד: אני מבין ואני אתן לך את התשובה.

ש: ואז אתה נכנס ללחץ אז אני אומרת רגע אז אולי העורך דין הזה לא טוב אז ניקח את זה, אתה לוקח את זה אתה רואה אין לך תקשורת איתו יש לו תקשורת עם המנגד עמיתך לא, אתה מבין מה שקורה פה?

אליעד: הבנתי.

ש: יפה זה איך יקראו לזה פחד קהל פחד אנושי, חוסר ביטחון אין לי מושג מה זה מאיפה זה בא.

אליעד: אני אגיד לך מאיפה זה בא, את חכמה קודם כל אני אסביר מה אמרת.

ש: אני מרגישה שאני חכמה כן חוץ ממה יש לי.

אליעד: חכי עד הסוף תכף יבוא גם "הלא חכמה".

ש: אין בעיה זה הציון שאתה נותן.

אליעד: סתם רגע בסדר שניה, קודם כל מה שאמרת דוגמה ברמת הסיטואציה יש לך משפט את יודעת שהאמת לצדך "הנה קיר אני צודקת" ואת רועדת כי שמה יש פילים אבל את אומרת "מה אכפת לי מהפילים", אבל את אומרת "אם אני יודעת שיש פה קיר למה אני מפחדת מזה שהמשוגעים האלה אומרים שאין קיר" זאת מהות השאלה, לא קשור לפחד קהל זה נושא אחר. את פשוט חכמה אבל את לא יודעת שאת חכמה ולא מספיק חכמה, אני אסביר לך בדיוק מה אני מתכוון, את חכמה שאת יודעת את האמת את אומרת "האמת היא שיש קיר זאת האמת" אבל מה שקורה בתת מודע שלך שאת יודעת שבית המשפט לא בהכרח יפסוק לפי מה האמת "ומאוד יכול להיות שלמרות שהאמת לצידי אף על פי כן הם ירמו אותו או שהוא ירמה את עצמו, או שיש לו עניין אישי עם העורך דין או שקומבינה מניפולציה" ויעשו איזה ככה ואת פושעת", את אומרת "איך אני פושעת אבל זאת האמת".

אז זאת אומרת שאם היית בטוחה בוודאות שבית משפט הולך לפסוק את האמת אז היית רגועה כי את אומרת "אני אפילו לא צריכה עורך דין אם אני יודעת שהאמת לצידי ואני יודעת שהשופט הוא מכונת אמת אנושית והוא פוסק רק מה האמת אז אני אומרת לעורך דין עזוב אתה מיותר אני אבוא לבד, אני אסביר מה היה ויראו שמבלבלים את המוח" אבל מה שקורה שהשופט הוא חצי קוקו חצי נורמאלי והעורכי דין האלה נוכלים ונוכלים מכיוון אחר, וכולם מרמים את כולם וכולם רוצים את הכסף שלך או אלה ואלה וגם אלה. עכשיו אז את לא מפחדת בגלל שאת לא צודקת את מפחדת בגלל שאת אומרת "יש אפשרות שהשופט יפסוק פסק דין שקר" זאת מהות הפחד כי הם ירמו אותו כי עשו מניפולציה, כי יפלילו אותך כי משהו.

ש: יפה לא אני אגיד לך את הסיטואציה.

אליעד: רק אבל בלי שמות או משהו.

ש: לא אני אגיד לך את הסיטואציה למשל העורך דין שהיה להם מת נפטר, קיבל את המחלה נפטר הביאו עוד אחד חבל על הזמן שאלתי עליו זה אין, עכשיו איך הולך המשפט שופטת חדשה רוסיה לא משנה שופטת עדינה מאוד, עכשיו הם כוחניים.

אליעד: יכול להיות שהיא רק נראית עדינה דרך אגב.

ש: לא אני רואה שהיא מתנהגת אחרת, אני רואה לא מנחשת אז עכשיו העורכי דין שלי מדברים בשקט העורכי דין שלו מדברים בקול ואז אתה רואה שהיא "כן מה יש לך עוד להוסיף", פשוט הוא מהצד שלי רוצה להגיד כך וכך אז הוא לא רוצה שהיא תשמע אז הוא אומר "רק רגע יש לי משהו להוסיף אני כאן".

אליעד: מי אמר העורך דין שלך?

ש: שלהם.

אליעד: שלהם אוקי.

ש: ואז אני מצליחה "רק רגע אפשר שתשתקו קצת תתנו פה לדבר" אז השופט אומר "סליחה אני מנהל פה את המשפט", "אבל יפה אבל תתנו" ופשוט המשפט ניכר שפה הם בקושי דיברו והם דיברו כל הזמן, עכשיו זה היה עם השופט הקודם עכשיו שאלתי על זה הטוב עוד יותר גרוע ממנו, "תשמעו הדברים ברורים שיש כמו פה פרח" עכשיו מה שצריך זה אותה שופטת שהיא תנהל את זה יותר נכון.

אליעד: יש אחד מעורכי הדין לא זוכר עכשיו את השם שלו שהוא אמר שכשבא אליו מישהו לא אכפת לו מה האמת אכפת לו מה הוא יכול לספר לשופט ולא משנה מה האמת נגיד שיש פה פרח.

ש: זאת השאלה שהמפשט זה לא לפי אמת.

אליעד: נכון רק עכשיו גילית את זה.

ש: אז יפה אז מה לעשות.

אליעד: רגע הוא הצהיר בפירוש אמר יש על זה אפילו מאמר באתר "עורכי דין לא מחפשים את האמת של הלקוח" זה השם של המאמר, בכל מקרה אז הוא אומר "תראה אני לא אכפת לי אם רצחת או לא, מעניין אותי איך אני יכול להוכיח שלא רצחת מבחינתי יכול להיות שרצחת, אפשר להחביא את הגופה איפשהו שלא ידעו? אז אתה לא תצא זכאי, זה לא משנה מה עשית משנה מה נוכיח". עכשיו בית משפט לא עובד לפי מה האמת, אמת זה בעולם האמת וגם אז לא בטוח שתדעי מה האמת כרגע פה זה עובד לפי מי הצליח לשקר יותר את השופט.

ש: יפה בדיוק אמרת נכון.

אליעד: נכון ואם שמה הם נובחים יותר חזק והוא נובח יותר חלש והשופט הוא יש לו קשיים משמיעה והוא לא שומע את החלש הוא שומע את החזק והוא מפחד אז הוא אומר "נכון", עכשיו אז האמת היא לצידך וזה לא שאין שום משמעות לאמת אבל מצד שני אז זאת אומרת הפחד שלך הוא פחד אמיתי כאילו את אומרת "אבל איך יכול להיות אבל אם אני צודקת למה אני מפחדת" כי יש את הפוטנציאל ואת האפשרות שיהיה רע.

ש: מקסים הגדרת נכון מאוד אז יש לי פחד אמיתי או לא?

אליעד: אז קודם כל הפחד שלך הוא לא פרנויה והוא לא פוביה והוא לא כלום, פחד רציונלי לגמרי את מודעת לכך שהאמת לא תמיד יוצאת לאור ואת לא מפחדת בגלל שהאמת לא לצידך את מפחדת בגלל שהאמת לא תצא לאור, אז מה הפתרון?

ש: למרות שיש לך אמיתות על נייר כתוב שחור על גבי לבן ואז מה לעשות.

אליעד: ולפעמים זורקים חפים מפשע לכלא ולפעמים את הפושעים מוציאים מהכלא אומרים שהם חפים מפשע?

ש: כן.

אליעד: הנה זה העולם.

ש: אז מה אני צריכה לעשות?

אליעד: מה שאת צריכה לעשות זה קודם כל להבין שהפחד שלך הוא מוצדק, עכשיו ברמה המעשית תנסי להדגיש כמה שיותר את האמת שהיא לצידך לפי טענתך וברמה הנפשית שלך פשוט תביני שזה החיים ואין לזה פתרון.

ש: זאת אומרת אכלת אותה כמו שאומרים.

אליעד: לא בטוח אכלת אותה בזה שיש אפשרות שתידפק, לא אכלת אותה עוד לא פסקו לרעתך אכלת אותה בזה שאת בעולם שיכול להיות שידפקו אותך, נכון בן אדם הולך ברחוב אומר "הכסף שלי איך שדדו אותי", "אז מה אם זה שלך שדדו אותך" זה לא הכל פה לפי הצדק זה לא אתה אומר "אבל זה שלי איך הוא גנב לי את זה", "אז מה אם זה שלך הוא גנב את זה".

ש: אז זאת אומרת שצדק זה לא דבר בטוח.

אליעד: בחיים האלה צדק זה המלצה, אלוהים כשהוא ברא את העולם הוא לא התחייב לאף אחד שהוא הולך, אלוהים נתן המלצות ועכשיו הוא כשלעצמו יכול להפר את ההמלצות, אלוהים נגיד הבטיח ליהודים שהוא יאהב אותם זה בגדר המלצה בלבד ועכשיו הוא עושה מה שהוא רוצה זה לא אבל היהודים אומרים "אבל הבטחת לנו", "נו אז מה בא לי לעשות הפוך מה תעשה למי תתלונן לאלוהים, אלוהים עושה לך רע מה תעשה אין פה סומך אני המנכ"ל". כמו שאתה בא להתלונן אתה אומר לו "תביא לי את המנהל" הוא אומר לך "אני המנהל" מה תעשה אז אתה אומר, אתה תלך לשופט אומר לך "אני השופט, מה את מי אני אתבע אני השופט" זהו זאת המערכת. פשוט תקבלי את זה שככה זה, עוד פעם תציגי את האמת שלך.

ש: אבל לא יכולים לקבל דבר שאתה יודע שזה לא כך.

אליעד: אבל אין לזה פתרון בחיים האלה זה לא מושלם, את לא מבינה בחיים האלה שום דבר לא מושלם. אם הכל היה מושלם אז היה משעמם גם כן לא היה אקשן, טיק טק היו יודעים שאת זכאית ולא היה לך את כל הבלגאן, עכשיו יש בלגאן עורכי דין סיפורים יש הרבה אקשן. טוב הנושא הזה הבנו אותו, מה מהות הסיפור שלה יש לה פחד הפחד לא נובע בגלל מה שקורה אלא בגלל מה שיכול לקרות ברמת הפוטנציאל פוטנציאל אינסופי וכו', זאת אומרת שמה הבנו שיש פה תהליך מחשבתי עכשיו לקחתי את הפחד שלך בדקתי "רגע היא מפחדת בגלל מה שקורה או בגלל מה שיכול לקרות", הפוטנציאל הוא אינסופי ולמרות שהאמת לצידך אבל הפוטנציאל שיהיה גם רע וזה מה שמפחיד אותך.

ש: למרות שאתה תמיד מפחד מהיבט מסוים, כל הזמן עם מחשבות כאלה.

אליעד: לא לפעמים יכול להיות שרע לה מעצם הדבר עצמו.

ש: אבל איך אתה כבר נמצא אז איך אתה יכול לפחד ממנו.

אליעד: אתה צודק אז לא קוראים לזה פחד קוראים לזה סבל, אתה הבנת זה הכל.
מה יותר טוב? להיות יפה או להיות מכוער, להיראות טוב או לא, לאהוב את איך שאני נראה בלי תנאים, לא אוהב את איך שאני נראה, להשקיע במראה החיצוני, לאהוב את עצמי בלי תנאים, אחדות שקרית, משנה או לא משנה, חלק 2
מה יותר טוב? להיות יפה או להיות מכוער, להיראות טוב או לא, לאהוב את איך שאני נראה בלי תנאים, לא אוהב את איך שאני נראה, להשקיע במראה החיצוני, לאהוב את עצמי בלי תנאים, אחדות שקרית, משנה או לא משנה, חלק 2
...אותו אדם למעשה נהנה מהעובדה שהוא כבר לא סובל מהפחד שיחשבו עליו דברים רעים. מכאן נובע שהוא נהנה מההבדל בין מצבו הנוכחי למצב הקודם שבו פחד מדעות שליליות עליו. כלומר, הוא עדיין חי במצב של ניגודים ולכן אהבתו היא למעשה עדיין מותנית, גם אם התנאי אינו ברור במבט ראשון. עוד דוגמה שאליעד נותן היא שאדם שאוהב את עצמו כי הוא כבר לא סובל מהתחושה הקודמת של חוסר אהבה עצמית, בעצם שונא את האפשרות שבה יחזור למצב של אי - אהבה עצמית. כך האהבה שלו תלויה בכך שהמצב לא ישתנה...
שאפתנות / תעוזה / אומץ / ביטחון עצמי / אמונה עצמית - מהי מהותן?
...מצד שני, השאפתנות גם מפריעה לאדם ליהנות מהטוב שיש במציאות בכל רגע. השאפתנות גורמת לאדם לרצות כל הזמן משהו אחר שנראה כטוב יותר. השאפתנות גורמת לאדם לא ליהנות ממה שיש לו. השאפתנות גורמת לאדם להרגיש תחושה של חסר ולא משנה מה יהיה לו. גם אם יהיה לאדם את כל מה שהוא רוצה באמת, גם אז הוא ירגיש חסר. הוא יהיה חסר את המצב של לא להיות חסר כלל. בכל מקרה, לשאפתנות יש גם צד שמפריע לאדם להיות מאושר. אז מה עושים? תשובה: הופכים את השאפתנות לאמיתית. פירוש: על האדם...
למה להצליח בגדול יכול לגרום לך להיכשל בגדול? איך הצלחה יכולה לגרום לכישלון? עודף ביטחון עצמי, ביטחון עצמי שקרי, לקחת סיכונים מיותרים, גאווה, יהירות, איך לא להיכשל? לפני שבר גאון, מאניה דיפרסיה, האם כדאי להצליח בגדול?
למה להצליח בגדול יכול לגרום לך להיכשל בגדול? איך הצלחה יכולה לגרום לכישלון? עודף ביטחון עצמי, ביטחון עצמי שקרי, לקחת סיכונים מיותרים, גאווה, יהירות, איך לא להיכשל? לפני שבר גאון, מאניה דיפרסיה, האם כדאי להצליח בגדול?
...או על האישיות הכללית שלו. הוא אלוף העולם בריצה - זה הכל. אם יתחיל להאמין שהוא טוב יותר גם בתחומים אחרים בלי בסיס אמיתי, אז יתחיל ההרס. למה ככל שההצלחה גדולה יותר הסיכון גדול יותר? ככל שהאדם מצליח יותר, כך יש לו נטייה טבעית להשתמש בהצלחה כדי לחזק בתוכו אשליה שהוא גדול יותר ממה שהוא באמת. בתת - מודע, כל אדם שואף להרגיש כל יכול, כמו אלוהים. כאשר הוא מצליח בגדול בתחום מסוים, הוא עלול לנצל את ההצלחה כדי לשכנע את עצמו שהוא מצליח בעוד תחומים רבים אחרים...
חרדה מהתפרצות חרדה, חרדה גנטית, האם חרדה זה גנטי? חרדה מחרדה, חרדה חברתית, חרדה קיצונית, למה יש חרדה? הפרעת חרדה, השפעה גנטית, חרדה סביבתית, פחד שיצחקו עליך, גלוטופוביה
חרדה מהתפרצות חרדה, חרדה גנטית, האם חרדה זה גנטי? חרדה מחרדה, חרדה חברתית, חרדה קיצונית, למה יש חרדה? הפרעת חרדה, השפעה גנטית, חרדה סביבתית, פחד שיצחקו עליך, גלוטופוביה
...אקראי, הוא עשוי להרגיש שאין לו שליטה עליה, והיא פשוט תופיעה בכל זמן נתון. לעומת זאת, אם הוא מבין שהחרדה היא תוצאה של סיבה - אולי מחשבות מסוימות או פחדים ממה שיכול לקרות - אז יוכל לשלוט בה בצורה טובה יותר. הבעיה נעוצה בכך, שאנשים שמרגישים שהחרדה היא אקראית לא תמיד מבינים את מקורות החרדה, ולכן אינם יכולים למנוע אותה. מה תפקיד הגנטיקה בחרדה? חלק מהשיחה עוסק בקשר שבין גנטיקה וחרדה. שאלה שמועלת כאן היא: האם חרדה היא תוצאה של תורשה גנטית? האם יש אנשים...
אהבה עצמית שלילית, ביטחון עצמי שלילי, הערכה עצמית שלילית, דימוי עצמי שלילי, למה לא לאהוב את עצמך? למה לא להיות בטוח בעצמך? למה לא להעריך את עצמך? טוני רובינס, איך לזהות פוליטיקאי שקרן? אהבה עצמית זה רע, ביטחון עצמי זה רע
אהבה עצמית שלילית, ביטחון עצמי שלילי, הערכה עצמית שלילית, דימוי עצמי שלילי, למה לא לאהוב את עצמך? למה לא להיות בטוח בעצמך? למה לא להעריך את עצמך? טוני רובינס, איך לזהות פוליטיקאי שקרן? אהבה עצמית זה רע, ביטחון עצמי זה רע
...מוחלט באמת, הוא יוכל לשחק טוב יותר. הוא לא יתייחס ברצינות יתר לכישלונות או להצלחות שלו, ולכן לא יסבול כל כך. האדם שמחזיק באהבה עצמית וביטחון עצמי גבוהים מדי, לוקח את המשחק ברצינות יתרה וסובל יותר כשהוא נתקל במציאות שלא תואמת את הציפיות שלו. אליעד מסכם שהגישה שלו לא בהכרח מתאימה לכל אדם בכל רגע נתון, אך זו גישה שבסופו של דבר מביאה לשחרור מוחלט מסבל ומאפשרת חיים שלווים, מתוך הבנה שהכל יחסי, ואין צורך לקחת ברצינות יתרה שום אירוע או רגש. למה אהבה עצמית...
אהבה עצמית, למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי? האם אני צריך לאהוב את עצמי? איך להצליח לאהוב את עצמי? איך להשיג אהבה עצמית? איך לפתח אהבה עצמית? שיטות לאהבה עצמית, אהבה עצמית שקרית, שינויים במצב הרוח, מצבי רוח משתנים
...בכלל? אליעד כהן מציע דרך חשיבה שונה לחלוטה, שבה במקום לשאול איך אני אוהב את עצמי?, צריך לשאול האם בכלל אני צריך לאהוב את עצמי?. לדבריו, התפיסה של אנשים רבים שהם חייבים לאהוב את עצמם היא עצמה מקור לבעייתם. אנשים חושבים בצורה אוטומטית שהם חייבים לאהוב את עצמם, ומכיוון שהם לא מרגישים כך, הם נלחצים ומנסים לאלץ את עצמם לאהוב את עצמם. זהו מצב של מתח פנימי, כי הם למעשה לא בדקו לעומק האם הם באמת חייבים או אמורים לאהוב את עצמם. איך להפסיק לנסות לאהוב את עצמך...
מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
...נפוצה שמציעה לרשום רשימה של דברים טובים שאדם אוהב בעצמו. אך אליעד טוען שלגישה זו יש מספר בעיות משמעותיות: לא תמיד אפשר למצוא תכונות חיוביות חד - משמעיות ואמיתיות שאדם יכול להאמין בהן בלב שלם. גם אם נמצאה תכונה חיובית, המוח מיד יזכיר שיש בה גם חסרונות, או שהחיוביות שלה אינה מוחלטת. אהבה עצמית שמבוססת על תכונות מסוימות הופכת להיות מותנית. ברגע שהתכונות האלה משתנות או מאבדות מערכן, האהבה העצמית נשברת. לדוגמה, אם אדם אוהב את עצמו כי הוא נראה טוב, ברגע...
חרדה נגד כל הסיכויים, אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד למרות שאין סיכוי, ביטחון עצמי שקרי, נטל ההוכחה
חרדה נגד כל הסיכויים, אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד למרות שאין סיכוי, ביטחון עצמי שקרי, נטל ההוכחה
...יכול להיות כל דבר, אבל לא בהכרח רוצה את זה - המוח ישחרר אותו. זה נכון גם כשמדובר במחשבות על דיאטה או החלטות אחרות. השקר העצמי הוא לא הפתרון, וצריך להיצמד לאמת ולדעת מה באמת יכול לקרות. איך להתמודד עם חרדה בצורה נכונה? הפתרון לחרדה הוא להיצמד לאמת ולוודא שהמחשבה שלנו לא שקרית. אם אנחנו לא יודעים אם משהו יכול לקרות, חשוב להגיד אני לא יודע ולהימנע מקביעות חותכות שמבוססות על שקרים עצמיים. ניהול החרדה הוא דרך להפסיק לשקר לעצמנו ולראות את המציאות כפי שהיא...
התחדשות ושעמום, איך לחוות התחדשות? איך לא להשתעמם? איך ליצור עניין? איך יוצרים התחדשות? איך להרגיש התחדשות? ספק והתחדשות, שמעום וודאות, התחדשות וחוסר וודאות, אהבה בלי תנאים, לאהוב את עצמי בלי תנאים
התחדשות ושעמום, איך לחוות התחדשות? איך לא להשתעמם? איך ליצור עניין? איך יוצרים התחדשות? איך להרגיש התחדשות? ספק והתחדשות, שמעום וודאות, התחדשות וחוסר וודאות, אהבה בלי תנאים, לאהוב את עצמי בלי תנאים
...הוא נצמד לדברים המוכרים והבטוחים, וכתוצאה מכך לא יוכל לחוות את הספק והחידוש שמגיעים משינויים. לכן, על האדם להיות מוכן לשלם את המחיר של חוויית הספק והכישלון על מנת שיוכל לחוות התחדשות אמיתית. איך אהבה עצמית בלתי מותנית קשורה להתחדשות? אהבה עצמית בלתי מותנית מאפשרת לאדם לפעול ללא פחד מכישלון. כאשר אדם לומד לאהוב את עצמו בלי תנאים, הוא לא מקשר את תחושת האושר שלו להצלחה או לכישלון. ככה הוא יכול לנסות דברים חדשים ולחוות התחדשות, גם אם לא תמיד יצליח. אדם...
למה היא חושבת שאני לא אוהב אותה? למה הוא חושב שאני לא אוהב אותו? במה תלוי שמישהו יחשוב שאוהבים אותו? איך לגרום למישהו לחשוב שאוהבים אותו? איך אהבה עצמית משפיעה על האמונה שאוהבים אותך? אהבה עצמית ואהבה חיצונית
למה היא חושבת שאני לא אוהב אותה? למה הוא חושב שאני לא אוהב אותו? במה תלוי שמישהו יחשוב שאוהבים אותו? איך לגרום למישהו לחשוב שאוהבים אותו? איך אהבה עצמית משפיעה על האמונה שאוהבים אותך? אהבה עצמית ואהבה חיצונית
...אתה בעצמך לא רואה את זה. לכן, כדי להאמין שמישהו באמת אוהב אותך, אתה קודם כל חייב ללמוד לאהוב את עצמך. אליעד מבהיר נקודה נוספת: אם אדם לא אוהב את עצמו, הוא יתקשה לקבל אהבה, אבל אם הוא אוהב את עצמו יותר מדי (בצורה לא מאוזנת), הוא עלול לפרש כל דבר שלילי שאחרים עושים לו כאילו זו אהבה. כלומר, לפעמים אדם שמאוהב בעצמו בצורה מוגזמת, יכול להתכחש למציאות ולחשוב שאוהבים אותו גם כשהמציאות מראה ההפך. הוא מוסיף דוגמה נוספת לגבי בגידה: אדם שחושב שהוא לא מספיק טוב...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
ביטחון עצמי ושקט נפשי אמיתי - הספר על: להעריך את עצמך, הערכה עצמית, לאהוב את עצמך, ביטחון עצמי, להיות בטוח בעצמך, אהבה עצמית, דימוי עצמי, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: ביטחון עצמי, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להיות בטוח בעצמך, האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Self-Confidence.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא דימוי עצמי, ביטחון עצמי, הערכה עצמית ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Self-Confidence.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1055 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 02:56:36 - wesi11