אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שנאה עצמית ✔מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
ביטחון עצמי אמיתי, להיות בטוח בעצמך, דימוי עצמי + הערכה עצמית, אמונה עצמית + אהבה עצמית, פחד קהל / חרדת במה / חרדת קהל, שנאה עצמית, ערך עצמי, איך לשפר את הבטחון העצמי, תרופה לביטחון עצמי, איך לעלות את הביטחון העצמי, שיפור ביטחון עצמי בעבודה, מהי הערכה עצמית, להעלות הערכה עצמית, טיפים לשיפור ביטחון עצמי, ביטחון עצמי עם בחורות, איך להיות עם ביטחון עצמי גבוה, הערכה עצמית הגדרה, שנאה עצמית, מדריך אישי, הערכה עצמית נמוכה, איך לחזק את הביטחון העצמי, איך ניתן לחזק דימוי עצמי של דיסלקטים, לחזק את הביטחון העצמי, דימוי עצמי בגיל הרך, איך להיות עם בטחון עצמי, איך בונים ביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, ביטחון עצמי ביישנות, איך לתת לילד ביטחון עצמי, העלאת ביטחון עצמי, חוסר ביטחון בעבודה, איך לפתח ביטחון עצמי אצל ילדים, הערכה עצמית ודימוי עצמי, איך רוכשים ביטחון עצמי, איך לצבור ביטחון עצמי, ערך עצמי גבוה, איך להגביר ביטחון עצמי, איך לשפר דימוי עצמי, חוסר ביטחון ודימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון אצל ילדים, איך היופי קשור לבטחון עצמי, הערכה עצמית נמוכה טיפול,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:24מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
מה הבעיה באהבה עצמית המבוססת על תנאים?

אליעד כהן מסביר שאנשים רבים מתקשים לאהוב את עצמם בגלל שהם מנסים לבסס את האהבה שלהם על תנאים מסוימים. למשל, אם אדם אוהב את עצמו כי הוא חושב שהוא נראה טוב או חכם, הוא מציב תנאי שהופך להיות בעייתי בעתיד. ברגע שהמציאות תשתנה והאדם ירגיש שהוא כבר לא נראה טוב או לא מספיק חכם, הוא יאבד את הבסיס לאהבה העצמית שלו ויחווה שנאה עצמית.

אליעד מסביר שגם התכונות החיוביות הן אף פעם לא מוחלטות. אדם שחושב שהוא חכם, יוכל תמיד למצוא מישהו חכם יותר ממנו, או תחום שבו הוא פחות מצליח, מה שמיד יערער את האהבה העצמית שלו. בנוסף, כל תכונה חיובית היא גם שלילית מנקודת מבט מסוימת. למשל, אדם חכם מאוד יכול למצוא את עצמו בודד, או סובל מבעיות שלא קיימות אצל אדם פחות חכם.

למה שיטת "לחשוב חיובי" לא תמיד עוזרת לאהוב את עצמך?

יש גישה נפוצה שמציעה לרשום רשימה של דברים טובים שאדם אוהב בעצמו. אך אליעד טוען שלגישה זו יש מספר בעיות משמעותיות:
  • לא תמיד אפשר למצוא תכונות חיוביות חד - משמעיות ואמיתיות שאדם יכול להאמין בהן בלב שלם.
  • גם אם נמצאה תכונה חיובית, המוח מיד יזכיר שיש בה גם חסרונות, או שהחיוביות שלה אינה מוחלטת.
  • אהבה עצמית שמבוססת על תכונות מסוימות הופכת להיות מותנית. ברגע שהתכונות האלה משתנות או מאבדות מערכן, האהבה העצמית נשברת.
לדוגמה, אם אדם אוהב את עצמו כי הוא נראה טוב, ברגע שהמראה שלו ישתנה, למשל עם הגיל או בעקבות שינוי במשקל, הוא יאבד את תחושת האהבה העצמית שלו. אותו הדבר נכון לגבי חוכמה, הצלחה או כל תכונה אחרת.

איך לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך?

אליעד מציע שיטה פרקטית וברורה כיצד להתמודד עם מחשבות שליליות. השלבים הם:
  • קודם כל לזהות את כל המחשבות השליליות שיש לך על עצמך, כמו "אני כישלון" או "אני לא נראה טוב".
  • לשאול על כל מחשבה שלילית: "האם זו באמת האמת?", ואם כן, לשאול "ואז מה?".
לדוגמה, אם אתה חושב "אני לא נראה טוב ולכן אכשל בחיים", תשאל את עצמך:
  • "האם זה באמת נכון שאכשל בחיים בגלל איך שאני נראה?"
  • גם אם כן, "ואז מה אם אכשל בחיים?"
  • "ואם לא יהיה לי כלום בחיים, מה זה באמת אומר?"
  • ואם התשובה היא "אני אמות מזה", אז שוב תשאל: "ואז מה אם אמות?"
אליעד טוען שכאשר מפרקים את המחשבה השלילית בעזרת שאלות אלו, המחשבה כבר לא מחזיקה את אותה עוצמה, וההשפעה השלילית שלה פוחתת.

למה צריך גם לתקוף את המחשבות החיוביות?

אליעד כהן מסביר שגם מחשבות חיוביות צריכות לעבור את אותה בדיקה, מפני שהן בעצם התנאים הלא - יציבים לאהבה עצמית. אם אתה אוהב את עצמך על סמך תכונה מסוימת, זה אומר שאתה בעצם לא אוהב את עצמך ללא התנאי הזה.

לדוגמה, אם אתה אוהב את עצמך כי אתה נראה טוב, אתה בעצם שונא את עצמך על כל האפשרויות שבהן לא תראה טוב. כלומר, אתה חושש באופן תמידי מהאפשרות שהתכונה החיובית תיפגע או תשתנה.

לכן, חשוב לתקוף ולחקור גם את המחשבות החיוביות, למשל:
  • "האם באמת אני נראה טוב תמיד?"
  • "האם זה באמת חשוב אם אראה טוב או לא?"
  • "מה יקרה אם בעתיד לא אראה טוב?"
ברגע שתחקר לעומק, תגלה שגם המחשבות החיוביות האלה הן לא מוחלטות, וגם להן יש צד שלילי.

איך להגיע לאהבה עצמית ללא תנאים?

אליעד כהן מציג דרך מעשית וברורה לפתח אהבה עצמית שאינה מותנית בתנאים:
  • הכנת שתי רשימות: אחת של דברים טובים בעצמך, ואחת של דברים רעים בעצמך.
  • חקירה מעמיקה של שתי הרשימות באותה שיטת שאלות שהוצגה קודם ("האם באמת זה נכון?" ו"אם כן, אז מה?").
  • הגעה למצב שבו אינך נאחז לא בדברים טובים ולא בדברים רעים.
במצב זה, אתה לא אוהב את עצמך בגלל סיבה חיצונית או פנימית כלשהי, ולכן אין סיבה שתפסיק לאהוב את עצמך ברגע שמשהו ישתנה. אליעד מדגיש שזה המצב היחיד של אהבה עצמית אמיתית, מכיוון שהיא כבר לא תלויה בשום תנאי או תכונה.

מה המסקנה הסופית?

אהבה עצמית אמיתית מגיעה רק כאשר אדם מפסיק להתלות בתנאים מסוימים לאהוב את עצמו. כדי להגיע למצב זה, עליו לחקור לעומק הן את המחשבות השליליות והן את המחשבות החיוביות, ולגלות שלכל דבר טוב יש גם צד רע ולהפך. כך נוצר מצב של אהבה עצמית בלתי מותנית, שאין בה פחד, ספק או חרדה מכך שמשהו ישתנה בעתיד.
איך אפשר לאהוב את עצמך בלי תנאים?

כדי להגיע לאהבה עצמית שאינה תלויה בתנאים, לא מספיק לנסות למצוא בתוכך רק את הדברים הטובים. אם מנסים להרכיב רשימה של תכונות חיוביות, תמיד יתעורר ספק האם באמת יש לך את התכונה הזו, ומה יהיה אם תאבד אותה. נוסף לכך, ברגע שאתה אוהב את עצמך על סמך תכונה טובה, המוח מזכיר לך שיש גם תכונות שליליות, או שתכונה זו איננה מוחלטת ושיש בה חיסרון.

לכן, הגישה שמבוססת על "אני אוהב את עצמי כי..." מסתבכת בשאלות כמו "ומה יקרה אם לא אהיה ככה יותר?" או "ומה עם כל החסרונות שקיימים בי?". בסופו של דבר, אהבה המבוססת על תנאים אינה מחזיקה מעמד לאורך זמן, כי תמיד ייתכן שהתכונה הזו לא תהיה מושלמת או שתימצא בה מגרעת כלשהי.

למה לא מומלץ להתמקד רק במחשבות הטובות?

ישנה תפיסה שלפיה, אם רוצים להעלות את הדימוי העצמי, כדאי לרשום רשימה של דברים טובים שיש בך. אולם, בשיטה הזו קיימות מספר בעיות:

1. לא בטוח שתצליח בכלל למצוא תכונות חיוביות שאתה משוכנע שיש לך.

2. גם אם אתה מוצא תכונה חיובית, המוח מיד יכול למצוא בה חיסרון, או לטעון שהיא אינה מוחלטת.

3. אהבה עצמית המותנית בתכונה מסוימת פירושה שאם התכונה איננה, אתה מאבד את האהבה העצמית.

לכן, אם אתה רגיל לאהוב את עצמך על בסיס "אני נראה טוב", למשל, ברגע שתרגיש שאולי אינך נראה טוב מספיק, או שעבר הזמן ושינית מראה, יופיעו מחשבות שליליות.

איך לתקוף את המחשבות הרעות שלך?

השלב הראשון הוא לזהות את כל המחשבות השליליות שלך על עצמך. למשל, "אני לא אוהב שאני לא נראה טוב מספיק" או "אני חושב שאני כישלון". יש לכתוב את כל המחשבות השליליות הללו ולשאול את עצמך:

- "האם באמת זאת האמת?"

- "ואם כן, אז מה?"

כך אפשר לפרק את הלוגיקה השלילית. לדוגמה, אם המוח אומר "אני לא נראה טוב, ולכן אכשל בחיים":

- שואלים "האם באמת נראה לי שאכשל בחיים רק בגלל המראה שלי?"

- ואם בכל זאת מתעקשים, ממשיכים: "אוקי, ואם אכשל לגמרי בחיים, מה זה אומר? באמת לא יהיה לי שום דבר?"

- ואם המוח ממשיך "אז אמות, כי לא יהיה לי כלום":

- שואלים "האם באמת אמות רק בגלל שאין לי כלום? ואם כן אמות, אז מה?"

כך, על ידי שאלות חוזרות, מתגלה שהחשש הוא לא תמיד הגיוני, או שאינו מחייב.

דוגמה נוספת: "אני כישלון".

- "האם באמת אני כישלון?"

- "אם נכשלתי בדבר מסוים, האם בהכרח זה אומר שאני כישלון מוחלט?"

- "גם אם אני כישלון, אז מה רע בזה בדיוק?"

ההבנה היא שכל מחשבה שלילית מורכבת מרצף של סיבות ותוצאות. בכל שלב מפורקים הרכיבים הלוגיים, עד שנחלשת התחושה השלילית המקושרת אליה.

למה חשוב לתקוף גם מחשבות חיוביות?

מעבר למחשבות שליליות, צריך לחקור גם את המחשבות החיוביות על עצמך. לדוגמה, אם אתה אומר "אני אוהב את איך שאני נראה", זו לכאורה מחשבה חיובית. אבל היא טומנת בחובה אפשרות לשנוא את עצמך ברגע שלא תיראה טוב מספיק בעיניך.

ברגע שאדם מגדיר לעצמו "אני אוהב את עצמי כי אני חכם" או "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב", הוא כורך את האהבה העצמית שלו בתנאי מסוים. מספיק שהדבר הזה לא יתקיים במלואו, כדי לפגוע באהבה העצמית וליצור שנאה עצמית.

יתרה מזאת, שום תכונה אינה מוחלטת:

- "אני חכם" הוא תמיד יחסי. יש חכמים יותר ממך, או שאפשר למצוא תחום שבו אינך חכם.

- גם להיות "חכם מוחלט" יכול להיתפס כחיסרון, משום שכל דבר אפשר לראות גם באור שלילי.

כתוצאה מכך, המחשבה החיובית יכולה להיות מקור לחולשה בעתיד, כי אם המציאות לא תתאים לציפיות, המוח חוזר ומזכיר את החסרונות.

מה קורה כשאוהבים את עצמך רק עם תנאים?

כשאדם בונה אהבה עצמית רק על תנאים חיוביים, הוא מסתכן בחיפוש חסר תועלת אחרי שלמות. לאורך זמן, תכונות חיצוניות או פנימיות עשויות להשתנות, והדבר יכול ליצור תחושת אי - ודאות או פחד. לכן, גישה של "תאהב את עצמך כי..." עלולה להתפרק ברגעים של קושי.

יש אנשים שעדיין מנסים להשתמש בשיטה של דקלום משפטי אהבה חיוביים, כמו "אני אוהב את עצמי, אני מאמין בעצמי". לפעמים זה עוזר לזמן קצר, אך ברגע שיש תנודה קטנה במציאות או הופעה של ספק, הביטחון הזה מתערער.

שאלות ותשובות לדוגמה

ש: כי זאת אהבה ללא תנאים, אז למה קוראים לזה אהבה ללא תנאים?

אליעד: הכוונה במצב הזה היא שלא אכפת לך אם אתה אוהב את עצמך או שונא את עצמך, אתה לא מייחס לכך משמעות מוגדרת. כשמישהו רוצה להרגיש אהבה ללא תנאים, הוא לומד שכל דבר טוב יכול גם להיות רע, וכל דבר רע יכול להיות טוב, והכל תלוי נקודת מבט.

ש: אז מה התשובה המעשית כדי לאהוב את עצמי באמת?

ת: להכין שתי רשימות: האחת עם כל הדברים הטובים שאתה אוהב בעצמך, והשנייה עם כל הדברים השליליים שאתה לא אוהב בעצמך. לאחר מכן, לחקור את שתיהן באותה שיטה של "האם באמת זה נכון?" ו"ואם כן, אז מה?", עד שאינך נשאר עם ההיאחזות באף תכונה לטובה או לרעה.

ש: למה חשוב להשמיד גם את הרשימה החיובית?

ת: כי אם אוהבים את עצמך רק על סמך תכונה חיובית, זה בהכרח מייצר מקום לשנוא את עצמך, ברגע שהתכונה אינה מתקיימת במלואה או כשמתגלים בה חסרונות. אהבה על תנאי יוצרת פחד מהמצב ההפוך ומהאפשרות שהיא תאבד.

מהי המסקנה הסופית?

כדי לאהוב את עצמך באמת בצורה שאינה תלויה בשום דבר, מומלץ לחקור לעומק הן את המחשבות השליליות והן את המחשבות החיוביות. בכל מחשבה שלילית מחפשים מה הראיות שלה, ואם היא נכונה, אז שואלים למה זה כל כך נורא. בכל מחשבה חיובית רואים שהיא אף פעם לא מוחלטת, ותמיד אפשר למצוא בה גם חיסרון. ברגע שלא נאחזים לא ב"אני טוב" ולא ב"אני רע", מתגלה מצב שבו אהבה עצמית הופכת להיות דבר שאינו תלוי בתנאים משתנים.
עכשיו איך בן אדם יכול לאהוב את עצמו נכון, מה צריך בן אדם לעשות כדי לאהוב את עצמו נכון אז מה שאתה צריך לעשות זה לתקוף את כל המחשבות הרעות שאתה חושב על עצמך וגם לתקוף את כל המחשבות הטובות שאתה חושב על עצמך, אתם הבנתם את זה נסביר עוד פעם נגיד שאני אשאל מישהו איך לאהוב את עצמך מה אנשים יגידו תביא רשימה של הדברים שאתה אוהב בעצמך אוקי זאת גישה לא נכונה למה כי אם אתה תביא רשימה של הדברים הטובים לא בטוח שתמצא אותם ובכל דבר שתמצא יבוא חיסרון ועל כל דבר שאתה תמצא יבואו שלושה רעים זה לא יעבוד ודבר נוסף זה גם עם תנאים כי אם אתה אוהב את עצמך בגלל משהו אז המוח אומר "ומה עם זה וזה ומה יקרה אם אני כבר לא יהיה לי ומה יקרה אם פה מה יקרה אם שם".

לכן השיטה אומרת הפוך בשביל לאהוב את עצמך בלי תנאים אתה צריך לרשום רשימה מה כל הדברים הרעים שיש בי ולעשות רשימה מה כל הדברים הטובים שיש בי וצריך את שתי הרשימות האלה להשמיד, מה זאת אומרת לקחת את הרשימה של הדברים הרעים נגיד "אני לא אוהב את זה שאני לא מספיק נראה טוב" נגיד סבבה, לא משנה אתה אמור לחפש משהו שאתה לא אוהב בעצמך עד כאן הבנת ואז אתה אמור לתקוף את המחשבה הזאת איך אתה תוקף את המחשבה הזאת בשתי וריאציות קודם כל האם באמת זאת האמת ואם כן אז מה "האם באמת אני לא נראה טוב ואם כן אז מה" ואז המוח יגיד לך איזה משהו "כן כי אם אני לא נראה טוב אז בגלל זה אני לא אצליח בחיים, אוקי האם באמת זה שאני לא נראה טוב יגרום לזה שאני לא אצליח בחיים ואם כן אני לא אצליח בחיים אז מה".

ואז המוח יגיד "לא אבל אם אתה לא תצליח בחיים אז אתה לא יהיה לך שום דבר, אוקי האם באמת אם אני לא אצליח בחיים לא יהיה לי שום דבר ואם כן אז מה אז לא יהיה לי שום דבר" ואז המוח יגיד לך "לא אז אתה אם לא יהיה לך שום דבר אתה תמות אוקי האם באמת אם לא יהיה לי שום דבר אני אמות באמת" ועכשיו גם ההפך "האם אני אמות רק בגלל שלא יהיה לי שום דבר ואם כן אז מה אז לא יהיה לי שום דבר ואני אמות אז מה", אוקי אז זאת אומרת דבר אחד אתה צריך לקחת את כל המחשבות הרעות שיש לך במוח ולתקוף אותן.

עכשיו תן דוגמה למחשבה שלילית נגיד "אני לא אוהב את עצמי בגלל שמפריע לי מה שחושבים עלי בגלל שאני כישלון" סבבה בא נבדוק "האם באמת אני כישלון ואם כן אז מה" אז מה המוח יגיד "כן אתה כישלון למה אתה כישלון כי נכשלת בזה ובזה" אז בא נבדוק עוד פעם יש לנו פה סיבה ותוצאה "האם באמת נכשלתי בזה ובזה באמת נכשלתי? כן, האם זה שנכשלתי בזה ובזה מחייב את המסקנה שאני כישלון בהכרח זה אומר שאני כישלון? לא יודע עכשיו בא נניח שנכשלתי ובוא נניח שאני כישלון אז מה אם אני כישלון מה רע בלהיות כישלון כי אם אני כישלון אז משהו" בכל מקרה עכשיו שים לב איך לתקוף את המחשבות השליליות זאת שאלה אבל דבר ראשון שצריך לעשות זה לקחת את כל המחשבות השליליות ולתקוף אותן.

אחרי שסיימת לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך ולפני שסיימת לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך ותוך כדי ולפני ואחרי צריך לתקוף גם את המחשבות החיוביות אתה צריך לרשום על הנייר מה הדברים שאני אוהב בעצמי לדוגמה "אני אוהב את איך שאני נראה" הבנת צריך לתקוף את זה למה כי המחשבה שאומרת אני אוהב את איך שאני נראה היא מחשבה של אהבה או של שנאה של שנאה זה כאילו נראה אהבה אתה אומר אני אוהב את איך שאני נראה אבל זאת שנאה כי אתה בעצם אומר אני לא אוהב את זה את האפשרות שאני אראה לא טוב כי אם מישהו אומר אני אוהב את איך שאני נראה הוא בעצם אומר אני אוהב את עצמי בתנאי שאני אראה טוב.

זאת אומרת כל פעם כשאתה אומר איזה כייף לי שאני ככה אתה בעצם שותל לעצמך במוח אסור לי להיות ההפך של זה, עכשיו כשמישהו אומר לעצמו "אני אוהב את זה שאני נראה טוב" מה הוא בעצם אומר לעצמו הוא אומר לעצמו לכאורה זה טוב אבל בא נסביר למה זה רע כשאתה אומר "אני אוהב את זה שאני נראה טוב" אתה בעצם שונא את עצמך על כל הפעמים שלא היית נראה טוב ואתה שונא את זה שכרגע אתה לא נראה הכי טוב בעולם ואתה שונא את זה שיש אפשרות שבעתיד אתה לא תראה טוב כי להגיד אני נראה טוב הרי זה לא שתמיד היית נראה טוב ותמיד תיראה טוב ומוחלט נראה טוב יחסי, זאת אומרת להגיד אני נראה טוב יחסי זה אומר שפעם לא היית נראה כל כך טוב זה אומר שגם כרגע יש מישהו שנראה יותר טוב ממך וזה אומר שגם בעתיד אולי לא תיראה טוב.

לכן כשמישהו אומר "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב" הוא בעצם לא אוהב את עצמו ולכן אתה צריך להגיד בדיוק כמו שבן אדם אומר לעצמו "אני שונא את עצמי כי אני מכוער" והוא צריך להילחם בזה הוא צריך להילחם גם במחשבה שאומרת "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב" זה גרוע באותה מידה כל האנשים בעולם ששונאים את עצמם יש משהו שהם אוהבים את עצמם במשהו הזה, כל האנשים בעולם ששונאים את עצמם הם או שהם אהבו את עצמם בעבר באיזה משהו או שהם אוהבים את עצמם כרגע באיזה משהו או שהם חושבים שבעתיד אני אהיה ככה וככה ואז אני אוהב את עצמי אבל זה תמיד יש משהו של אהבה כי מי שלא אוהב את עצמו בכלל לא שונא את עצמו בכלל.

בן אדם שאומר אף פעם לא אהבתי את עצמי אני גם לא אוהב את עצמי היום ואני גם לא חושב שאי פעם אני אוהב את עצמי במובן של לא משנה מה אני אהיה אני לא אוהב את עצמי כי אין לזה שום משמעות אז גם אין לך מה לשנוא את עצמך.

ש: כי זאת אהבה ללא תנאים אז למה קוראים לזה אהבה ללא תנאים?

אליעד: שנייה לא אכפת לי ואז אתה מגיע למצב שנקרא אהבה בלי תנאים אני לא אומר שזאת אהבה בלי תנאים אני אומר זה נקרא אהבה בלי תנאים כי אז אתה לא אוהב את עצמך ולא שונא את עצמך וזה לא אומר שום דבר ולא אכפת לך אם אתה אוהב את עצמך ולא אכפת לך אם אתה שונא את עצמך אין לזה שום משמעות אתה רוצה לאהוב את עצמך תחפש מה טוב אתה רוצה לא לאהוב את עצמך תחפש מה רע כל דבר טוב אתה יכול למצוא שהוא רע ואתה גם כל דבר טוב שיש בך אתה יכול למצוא שהוא לא מוחלט ואז זה אומר שהוא גם רע "אני אוהב את זה שאני נגיד חכם, באופן מוחלט? לא" אז הנה מצאנו גם חיסרון, עכשיו "אני אוהב את עצמי נגיד שאני חכם" אז מה ההפך שלו עכשיו קודם כל גם להיות חכם זה חיסרון זה תמיד יש בכל דבר טוב יש שני חסרונות גם ההפך גם כי הוא לא מוחלט.

זאת אומרת אם אתה אומר אני חכם הרי זה לא מוחלט אז מה עם הצד שלא מוחלט אז אתה צריך לשנוא את עצמך אם אתה אומר "אני אוהב את עצמי שאני חכם" מחויב שתשנא את עצמך כי אתה טיפש ומאחר שאתה לא חכם מוחלט אז מחויב שתשנא את עצמך על זה שאתה טיפש, עכשיו בנוסף לזה שום דבר הוא גם לא רק טוב זאת אומרת גם אם היית חכם מוחלט זה חיסרון כי להיות חכם זה גם חיסרון לא רק יתרון כל דבר בעולם יש בו חיסרון ויתרון ולכן גם אם אתה נגיד רק חכם זה חיסרון.

ש: למה חיסרון?

אליעד: תחפש מה היתרון אם תמצא יתרון אני אמצא לך איזה חיסרון.

ש: מצליח לפתור את כל הבעיות.

אליעד: אולי נגיד ומה רע בבעיות לא משנה אני נמצא לך איזה חיסרון. עכשיו תראו זאת אומרת שכשמישהו אוהב את עצמו בגלל משהו הרי המשהו הזה אף פעם לא מוחלט ואז יש לך שתי סיבות לא לאהוב את עצמך כשאתה אומר "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב" יש לך שתי סיבות לא לאהוב את עצמך אחד כי אתה לא נראה רק טוב בעבר בהווה ובעתיד ושתיים כי עצם זה שאתה נראה טוב זה חיסרון בכלל ואם אתה תתעמק בזה אתה תגלה שזה חיסרון להיראות טוב ולכן צריך להשמיד גם את הרשימה של הדברים הרעים וגם את הרשימה של הדברים הטובים את כל הרשימה צריך להשמיד לא טוב ולא רע.

ש: ומה אם אני מתמקד בזה שאני אוהב את עצמי?

אליעד: כי זה לא עובד עוד פעם אתה יכול לקום בבוקר ולהגיד "אני אוהב את עצמי אני מאמין בעצמי ומאמין בעצמי" וזה יעבוד לך מתישהו זה לא יעבוד לך, עכשיו העצה שלי זה למי שזה כבר לא עובד לו אבל אומר לך מראש זה גם לא יעבוד לך אתה שם מסמר על הקיר זה יפול אני אומר לך שים לך שזה יפול אתה תולה תמונה על מסמר אומר טוב רוח תפיל את זה מראש שים בורג טוב זה לא יחזיק לך מעמד הקונספט שאומר "תאהב את עצמך כי" הוא בעייתי. הבנו את התשובה אז מה הדרך לאהוב את עצמך מה צריך לעשות מה הבנת?

ש: להכין שתי רשימות של מה שאתה אוהב אצלך ומה שאתה לא אוהב את אצלך.

אליעד: מי צריך להכין את הרשימות?

ש: הבן אדם עצמו.

אליעד: מי לדוגמה נגיד?

ש: מי שלא אוהב את עצמו.

אליעד: אוקי אז מה הוא צריך להכין?

ש: להכין שתי רשימות של מה שהוא אוהב אצלו ועוד רשימה של מה שהוא לא אוהב אצלו ולהשמיד אותן.

אליעד: איך להשמיד?

ש: לתקוף אותן לחקור אותן.

אליעד: נכון גם את הדברים הטובים וגם את הדברים הרעים. טוב הבנו את הסיפור?
למה לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה
למה לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה
... לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה למה כדאי לך לשנוא את עצמך לפעמים? אנשים תמיד מחפשים דרכים לאהוב את עצמם, אך אליעד כהן מסביר מדוע יש מצבים שבהם כדאי לך דווקא לשנוא את עצמך. כאשר אדם אוהב מישהו, הוא רוצה שיהיה לו טוב. כך ... ככל שהאהבה העצמית שלך גבוהה יותר, ככה הסבל שלך במצבים שליליים גדל. אתה מרגיש את כאבו של האדם שאתה אוהב, וכשמדובר בך עצמך, אתה מרגיש את הכאב הזה בצורה מוגברת. למה לשנוא את עצמך יכול להקל על הכאב? אליעד כהן מציע פתרון פרדוקסלי: כדי להקטין את הסבל שלך במצבי משבר, כדאי שתלמד גם לשנוא את עצמך. כאשר רע לך ואתה לא מצליח לגרום לעצמך להרגיש טוב, במקום לאהוב את עצמך ולסבול יותר, נסה לראות את עצמך בעיניים של מישהו ששונא את עצמו. במילים אחרות, תאמר לעצמך: מגיע לי שיהיה לי רע, ... אתה פחות סובל מכך שרע לך, כי אתה לא מתנגד לכאב, אלא דווקא מרגיש שמגיע לך להרגיש רע. בצורה פרדוקסלית, אם אתה רוצה להפחית את הסבל הנפשי שלך, עליך לאהוב את עצמך פחות ולשנוא את עצמך יותר. למה שנאה עצמית היא סוג של אהבה עצמית? על פי אליעד כהן, השנאה העצמית הזו אינה באמת ההפך מאהבה עצמית, אלא סוג מסוים שלה. כאשר אתה שונא את עצמך במצבים שבהם אינך יכול לשנות את המציאות, אתה בעצם מונע מעצמך סבל נוסף. פחות סבל משמעו יותר טוב עבורך, ולכן שנאה עצמית הופכת למעשה לאהבה עצמית מתוחכמת. על ידי ... הסבר נוסף שהוא נותן: כשאתה אוהב את עצמך בצורה מוגזמת, אתה מחויב לכך שהמציאות תהיה בדיוק כרצונך. אבל המציאות לא תמיד משתפת פעולה, ואז אתה סובל יותר. לעומת זאת, כשאתה שונא את עצמך ומרגיש שמגיע לך שיהיה רע, המציאות כבר לא מתנגשת כל כך עם הציפיות שלך. בצורה הזו אתה פחות כואב ופחות סובל, ולכן אתה בעצם מיטיב עם עצמך, מה שהופך את השנאה העצמית לסוג מתוחכם של אהבה עצמית. איך זה מסתדר עם הרצון להרגיש טוב? לסיכום, אליעד כהן טוען כי דווקא אם אתה רוצה באמת להרגיש טוב עם עצמך, עליך להיות מוכן גם לשנוא את עצמך לעיתים. זה לא אומר שעליך להפסיק לטפל בעצמך או לפגוע בעצמך. להפך, מדובר באסטרטגיה פסיכולוגית שמאפשרת לך להקטין את הכאב כשלא טוב לך. אם תדע לשנוא את עצמך כראוי כשצריך, בסופו של דבר תסבול פחות ותרגיש טוב יותר. זו הדרך שבה שנאה עצמית הופכת לכלי עזר שמביא לשקט נפשי. למה לשנוא את עצמך? האם כדאי לאהוב את עצמי? איך להפחית סבל נפשי? מה לעשות כשרע לי? האם שנאה עצמית טובה? אהבה עצמית או שנאה עצמית? למה לא לרצות שיהיה לך טוב? למה לרצות שיהיה לך רע? למה אהבה עצמית עושה לך רע? למה לא כדאי לאהוב את עצמך? איך לא להרגיש רע כשרע? איך לא לסבול כשרע? איך להרגיש טוב באמצעות שנאה עצמית? איך להרגיש טוב כשרע? ...
שנאה עצמית / כעס עצמי - ממה נובעת שנאה עצמית? איך לאהוב את עצמך באהבה עצמית?
שנאה עצמית כעס עצמי - ממה נובעת שנאה עצמית? איך לאהוב את עצמך באהבה עצמית? שנאה עצמית, היא מצב שבו האדם לא מרוצה מעצמו, מרגיש רגשות אשם וכעס כלפי עצמו, בצורה ככ חזקה עד שהוא מרגיש רגשות שנאה ביחס לעצמו. והשאלה הנשאלת היא, למה באמת מגיע האדם למצב של שנאה עצמית? מהו הדבר הטוב, שרגשות האשם והשנאה העצמית מספקים לאדם, ושבגללם האדם מאשים את עצמו? וכמובן, איך יוצאים משנאה עצמית? וכדי להבין למה קיימת שנאה עצמית, לשם כך צריך להתבונן, מתי מגיע האדם לשנאה עצמית. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי אדם מגיע למצב של שנאה עצמית, אחרי מצב של כעס עצמי ורגשות אשם, שמתפתחים לשנאה עצמית. ומתי מגיע האדם לכעס עצמי ולרגשות אשם? תשובה: כאשר האדם, לא מרוצה מהמצב שבו הוא נמצא. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי כאשר האדם לא מרוצה מהמצב ... שהוא זה שאחראי למצב שבו הוא נמצא, ממילא נוצר כעס עצמי וכולי. ובדיוק כפי שהוא היה נוצר, גם כלפי כל גורם אחר, שהאדם היה רואה בו את האחראי למצבו. ורגשות האשם שיש לאדם ביחס לעצמו, ... גם יכול לשנות אותו. נמצא אם כן, כי רגשות האשמה העצמית, מספקים לאדם סוג של שקט נפשי. שקט נפשי, שבו האדם מרגיש שהוא מבין את מצבו ויודע מי אחראי למצבו. ושקט נפשי שנותן לפעמים לאדם ... זה שאחראי למצבו. וכאשר מבינים, שהאדם מרגיש רגשות אשם ביחס לעצמו, כדי להרגיש טוב יותר כנל, ממילא ניתן להבין, כי כדי להשתחרר מרגשות אשמה ושנאה עצמית, וכדי להגיע בסופו של דבר לאהבה ולקבלה עצמית, לשם כך על האדם לחפש את האמת, ולנסות להבין את מצבו באמת בלי לרוץ ולהאשים את עצמו . כאשר האדם נקלע למצב כלשהו שהוא לא מרוצה ממנו, במקרה כזה בשלב הראשון, על האדם לנסות להבין טוב יותר את מצבו, ולנסות ... על מצבו בצורה חיובית, ממילא הוא ישתחרר מכל רגשות אשם כלשהם. כי כעס עצמי מגיע, רק כאשר האדם לא מרוצה ממצבו. ואם האדם לא מצליח לאהוב את המצב שבו הוא נמצא, עדיין על האדם לנסות להבין טוב יותר את עצמו ... את מצבו טוב יותר, על ידי זה האדם משתחרר מכעס עצמי ושנאה עצמית, עד שבסופו של דבר האדם מגיע לאהבה עצמית. ...
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
... נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי למה אנשים סובלים מרגשי נחיתות וגאווה? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יהירות, צניעות ושנאה עצמית. הוא מסביר שכולם נובעים מאותו ... שמי שמבין זאת לעומק לא ירגיש לעולם לא גאווה ולא נחיתות, והוא יחווה שוויון אמיתי מול כל אדם ומול כל מצב, ולא יהיה מוטרד עוד מההשוואה לאחרים. כיצד לא לפתח שנאה עצמית או דיכאון? אליעד מסביר שכדי לא לפתח שנאה עצמית, האדם חייב להשתחרר מהרצון להרגיש יותר טוב מאחרים. אם האדם מבין שהכל מקרי, הוא לא יחוש שנאה עצמית על מה שאין לו, ולא יפתח רגשות אשמה על כישלונות. הוא מדגים באמצעות אדם שנכשל בטסט נהיגה: אם האדם יבין שלא הייתה לו בחירה אמיתית ולא הייתה לו שליטה בנסיבות, הוא לא יחוש אשמה או שנאה עצמית, אלא יוכל לקבל את המציאות בשלמותה, ... ישתמש בשכל ובהיגיון עד הסוף, ויראה שהכל מקרי, שאין סיבה להרגיש אשמה או להתגאות, ושהוא שווה באמת לכל אחד אחר. איך להתמודד עם רגשי נחיתות? איך להשתחרר מרגשות אשמה? למה לא הגיוני להתגאות? איך להעלות את הדימוי העצמי? האם יש בחירה חופשית? איך להפסיק לשנוא את עצמי? מהי ענווה אמיתית? אין בחירה חופשית, אתה רובוט, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא להתבייש בעצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לחזק את הביטחון העצמי? איך להתמודד עם דימוי עצמי נמוך? איך להתמודד עם רגשות אשם? מתבייש בעצמי, אני לא טוב כמו כולם, כולם ...
אהבה עצמית ושנאה עצמית, למה לא לאהוב את עצמך? מה רע באהבה עצמית? איך לא לשנוא את עצמך? למה אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? איך לקבל את עצמך? איך לא לשפוט את עצמך? שיפוטיות עצמית, למה לא להעריך את עצמך? למה לא לעוף על עצמך?
אהבה עצמית ושנאה עצמית, למה לא לאהוב את עצמך? מה רע באהבה עצמית? איך לא לשנוא את עצמך? למה אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? איך לקבל את עצמך? איך לא לשפוט את עצמך? שיפוטיות עצמית, למה לא להעריך את עצמך? למה לא לעוף על עצמך?
... עצמית ושנאה עצמית, למה לא לאהוב את עצמך? מה רע באהבה עצמית? איך לא לשנוא את עצמך? למה אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? איך לקבל את עצמך? איך לא לשפוט את עצמך? שיפוטיות עצמית, למה לא להעריך את עצמך? למה לא לעוף על עצמך? למה לא כדאי לאהוב את עצמך? אליעד מסביר שכדי לא לשנוא את עצמך, עליך קודם כל להיזהר מאוד ... כי רוב האנשים רוצים לאהוב את עצמם, להעריך את עצמם, לעוף על עצמם, ולהרגיש טוב עם מי שהם. אבל אליעד מדגיש שוב ושוב שהמחיר של אהבה עצמית הוא תמיד שנאה עצמית. מדוע אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? לפי אליעד, ברגע שאתה ... ורע, ברגע שיש בך דברים טובים, יהיו בהכרח גם דברים רעים. וכאשר תגלה בתוכך דברים פחות טובים, או כשמישהו אחר יהיה טוב יותר ממך במשהו, אתה מיד תתחיל לשנוא את עצמך, להרגיש כעס עצמי, רגשות אשמה ... יותר מאחרים בתחום הזה, אתה עשוי להרגיש מצוין לזמן מה, אבל ברגע שתעשה איזושהי טעות, או כשתראה שמישהו אחר מצליח יותר ממך - אתה תיפול מיד לתחושה של שנאה עצמית , כעס ותסכול עמוק. איך אפשר להימנע משנאה עצמית? אליעד מציג שתי דרכים ... אומר: אני מה שאני, לא טוב ולא רע, לא שופט את עצמי, לא משווה את עצמי לאחרים. בפרספקטיבה הזאת האדם לא יכול לאהוב את עצמו, אבל מצד שני הוא גם לא יכול לשנוא את עצמו. הוא נמצא בנקודת איזון שבה ... השנייה היא הפרספקטיבה שבה האדם כן שופט את עצמו. הוא מגדיר דברים טובים ודברים רעים בעצמו. מי שבוחר בדרך הזאת, חייב לדעת שאהבה עצמית תוביל בהכרח לשנאה עצמית. לכן, אם אתה באמת רוצה להפסיק לשנוא את עצמך, הפתרון שאליעד מציע הוא פשוט ... הזה בצורה מאוד ברורה: כאשר אתה אוהב את עצמך ומתלהב מהישגיך, אתה נכנס למצב נפשי שבו כל טעות הופכת לאסון, וכל נפילה הופכת לכישלון אישי שמוביל אותך לשנאה עצמית חזקה מאוד. כך נוצרת מעין מנה - דיפרסיה, מחזוריות בלתי פוסקת של גאווה, יהירות, ואחר כך כעס עצמי ותחושות אשמה. האדם שנמצא בלופ הזה מרגיש תמיד מתוסבך, כי הוא לעולם לא יכול לשמור לאורך זמן על התחושה הטובה של אהבה עצמית - תמיד מגיע הרגע שבו הוא נופל שוב לשנאה עצמית. מהי הדרך לקבל את עצמך ... את עצמך, בלי להשוות את עצמך לאחרים, בלי לשאוף להיות טוב יותר או מוצלח יותר מהם. ברגע שאתה נמצא במקום שבו אתה לא מגדיר את עצמך בכלל, אין מקום לשנאה עצמית וגם אין צורך באהבה ... פי השוואה או שיפוט, וזו הדרך היחידה להיחלץ מהמעגל האינסופי של אהבה ושנאה. איך לאהוב את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי? איך לא לחוש את עצמך? איך להפסיק כעס עצמי? איך להימנע מרגשות אשמה? למה לא להתנשא על אחרים? איך להפסיק להיות יהיר? איך לאהוב את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי? איך לא לחוש את עצמך? גאווה, ענווה, יהירות, להתנשא על אחרים, כעס עצמי, רגשות אשמה ...
לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית, אהבה ללא תנאים, לאהוב ללא תנאי, יופי, בחירה חופשית אמיתית, לאהוב את הרע
לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית, אהבה ללא תנאים, לאהוב ללא תנאי, יופי, בחירה חופשית אמיתית, לאהוב את הרע
... את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית, אהבה ללא תנאים, לאהוב ללא תנאי, ... או הרגשות שלו, אז יש משמעות למושגים כמו אהבה עצמית או שנאה עצמית. למה חייבת להיות גם שנאה עצמית כדי שתהיה אהבה עצמית? אליעד מדגיש את הנקודה שכדי שבן אדם יחווה אהבה עצמית, חייבת להתקיים גם שנאה עצמית, לפחות ברמה מסוימת. אם לא היה קיים ... מציג סיטואציה שבה בן אדם מרגיש שהוא מכוער ולכן הוא שונא את עצמו. הסיבה לכך היא שהחברה לימדה אותו שכיעור ... חופשית אמיתית. אז אתה יכול לבחור האם לאהוב את עצמך או לשנוא את עצמך, האם לראות משהו כטוב או רע, וזאת מתוך ... יכול לבחור מחדש לאהוב את מה ששנא בעבר. כיצד להשתחרר משנאה עצמית? כדי להשתחרר משנאה עצמית , אליעד מציע שבן אדם ישאל את עצמו מדוע הוא שונא את עצמו ויערער על הנחות היסוד שלו. אם למשל אדם שונא את עצמו בגלל שהוא חושב שהוא לא מוצלח או לא יפה, ... לאהוב את עצמך באמת? מהי אהבה ללא תנאים? כיצד להשתחרר משנאה עצמית? האם אפשר לאהוב את הרע בעצמך? מהי ...
אהבה עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך
... עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך ובו יתבאר העניין של אהבה עצמית קבלה עצמית הערכה עצמית דימוי עצמי שנאה עצמית ועוד. ואהבה עצמית פירושה, שהאדם אוהב את עצמו. דהיינו, האדם חווה רגש של ... אומר אני, הוא מתכוון בעצם גם לעסק שלו. ואם העסק שלו לא מצליח, אז כאשר האדם לא אוהב את עצמו, אז בעצם הוא לא אוהב את מה שהוא חושב שזה הוא עצמו, דהיינו, העסק שלו. אבל ... רגשית, עד כדי כך שהוא חושב שזה הוא עצמו מכוער. והרעיון הוא, שאהבה עצמית או חוסר אהבה עצמית, היא לא בהכרח כלפי מי שהאדם באמת, וכלפי האני האמיתי של האדם. אלא היא גם ... רע. ויכול גם להיות, שגם אם הוא רע, הרי שלא האדם עצמו אשם בכך. והאדם שבטעות מאשים את עצמו וחווה רגשות אשמה כלפי עצמו, הוא לא אוהב את עצמו. למרות שבאמת, זה בכלל לא רלוונטי אליו, הדבר הרע שאותו הוא רואה. כך, שכאשר ... לו לחוש רע וחוסר הנאה, אז האדם לא אוהב את אותו הדבר. והאדם אוהב את עצמו או לא אוהב את עצמו, לפי כמה שהוא מרוצה וחווה שביעות רצון, ממה שהוא חושב שזה הוא עצמו. ומי ... לאדם אהבה עצמית מושלמת בשלמות מוחלטת. וכך גם ממש, אין אפשרות שתהיה לאדם שנאה עצמית וחוסר אהבה עצמית מוחלטת בשלמות. ולמה? כי בכל דבר בעולם, מוכרח שיש בו חיסרון כלשהו ויתרון ... חסרונות ויתרונות כלשהם. ומוכרח תמיד, שהאדם גם יאהב את עצמו ברמה כלשהי, וגם ישנא את עצמו ברמה כלשהי. אבל יש גם נקודת מבט נוספת, והיא נקודת המבט האובייקטיבית. שבה, אין שום אהבה או חוסר אהבה ושנאה עצמית. ומי שיתחבר לנקודת המבט האובייקטיבית, דהיינו, מי שיסתכל על עצמו מנקודת ... נקודת מבט ללא כל שיפוטיות כלשהי, הרי שממילא הוא לא יאהב את עצמו, וגם לא ישנא את עצמו. אלא יחווה כלפי עצמו רגש אחיד, רגש זהה, רגש שאין בו אהבה או שנאה. והאדם סובל ... ולא מעריך את עצמו מספיק, רק בגלל שיש לו הערכה עצמית גבוהה מידי. והאדם סובל משנאה עצמית כעס עצמי רגשות אשמה וכיוב, רק משום שיש לו גם אהבה עצמית פרגון עצמי קבלה ... שבה אין טוב או רע, מנקודת המבט הזו, לא שייך לאהוב את עצמך, וגם לא שייך לשנוא את עצמך. ולא שייך לאהוב או לשנוא, שום דבר בעולם. כי כאשר אין טוב או רע, אז ממילא אין אהבה או שנאה וכיוב. וכאשר האדם מחובר לנקודת המבט הזו, ממילא הוא לא אוהב את עצמו ולא שונא את עצמו. אבל, מי שאוהב את עצמו אפילו קצת, ומעריך את עצמו אפילו קצת, ומי שמקבל את ... וממילא הוא לא ירצה לשנות אותה כלל וכולי. וכך גם ממש, ההיפוך שלו. שמי ששונא את עצמו בשלמות אמיתית (למרות שאין דבר כזה כנל), גם הוא לא ילך לאכול וגם הוא לא יברח מאש. כי הוא ככ שונא את עצמו תמיד, עד כדי כך ששום דבר בעולם לא עושה לו טוב. ואז ממילא הוא גם לא יברח מהרע. ומי שלא מסוגל לדמיין כעס עצמי ושנאה עצמית על עצמו, הוא גם לא מסוגל ליהנות, מכך שהוא אוהב את ... מה שטוב בך. אבל אם תמצא את מה שטוב בך, תמצא גם את מה שרע בך, ואז תסבול גם מחוסר אהבה עצמית ומחוסר קבלה עצמית ומחוסר הערכה עצמית ומדימוי עצמי נמוך וכיוב. והדרך היחידה ... היא על ידי הסתכלות אובייקטיבית, שבה אין טוב או רע, וממילא אין אהבה עצמית או שנאה עצמית, אלא יש אחדות עצמית. אלא, שמנקודת מבט אובייקטיבית בלבד, אין טוב או רע, ...
שיפור עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו
שיפור עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו
... עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו למה ... בתוך האדם. מצד אחד, אנשים שואפים לאהוב את עצמם ולקבל את עצמם ללא תנאים, ומצד שני, הם חשים צורך תמידי להשתפר, להצליח ולהתקדם. האם שינוי עצמי נובע מאהבה או משנאה עצמית? אליעד כהן מסביר שהמוטיבציה לשינוי לרוב מגיעה דווקא מתוך חוסר קבלה או מתוך שנאה מסוימת למצב הנוכחי. הוא נותן דוגמה של אדם שמן: אותו אדם, אם ... את עצמי ב - 50 אחוז בתחום המראה החיצוני, ומנגד לשנוא ב - 50 אחוז את העובדה שאני יכול להיראות יותר טוב, מה שמניע אותי להתאמן. בנוסף, יכול להיות מצב שבו אדם שונא את עצמו בתחום אחד לחלוטין (100 אחוז שנאה לגבי מראהו), אך אוהב את עצמו באופן מלא בתחומים אחרים (כגון חברותיות או קריירה). אהבה עצמית זו בתחומים אחרים מאפשרת לו להתמודד עם השנאה העצמית ולהניע את עצמו לשינוי חיובי. איך שנאה עצמית יכולה דווקא למנוע שינוי? אליעד כהן מסביר שאנשים רבים מתקשים להשתנות דווקא משום שהם שונאים את עצמם יותר מדי בתחום מסוים. לדוגמה, אדם שמן שאינו מתאמן אומר לעצמו שהוא מרוצה מאיך שהוא נראה כדי להימנע מהכאב שבהודאה שהוא לא אוהב את עצמו. הסיבה היא שאם האדם יודה שהוא שונא את עצמו ב - 100 אחוזים, זה עלול לגרום לו לתחושת ייאוש ואף דיכאון. לכן הוא מדחיק ומעמיד פנים שהוא אוהב את עצמו, מה שמונע ממנו להשתנות בפועל. אליעד מוסיף ומסביר שאדם כזה צריך למצוא נקודת איזון פנימית: לא לשנוא את עצמו יותר מדי, ולא לאהוב את עצמו באופן מוחלט שיגרום לו לקיפאון. כלומר, כדי לשנות את עצמו, האדם צריך לאהוב את עצמו מספיק כדי להכיל את העובדה שיש בו ... עצמם, בעוד שהם למעשה משקרים לעצמם כדי להימנע מהכאב של ההכרה בשנאה או בחוסר שביעות רצון עמוק יותר. לדוגמה, אדם שטוען שאין לו בעיה עם המשקל שלו יכול להחזיק בשנאה עצמית גדולה כל כך, שהוא בוחר להכחיש זאת לחלוטין. מצב זה גורם לכך שהוא לא משתנה, כי הוא לא מסוגל להתמודד עם הרגש השלילי החזק של השנאה שהוא חש ... בתחום הזוגי או הבריאותי. האהבה העצמית שלו בתחומים אחרים משמשת מעין רשת ביטחון המאפשרת לו להכיר בחסרונותיו, ובכך מסייעת לו להשתנות. האם אפשר לאהוב את עצמך ולשנוא את עצמך בו זמנית? אליעד כהן טוען שהמצב האידיאלי לשינוי הוא איזון בין אהבה ושנאה עצמית. הוא מסביר שהמצב הבריא ביותר הוא לאהוב את עצמך באופן כללי, אך גם לא לחשוש להכיר בחלקים שאתה שונא או רוצה לשנות. איזון זה מאפשר לאדם מצד אחד ... ביטחון ואהבה עצמית, ומצד שני, מניע אותו לפעול לשיפור עצמי בתחומים שהוא פחות אוהב. לסיכום, ההרצאה של אליעד כהן מספקת הבנה מעמיקה לגבי הקשר בין אהבה עצמית, שנאה עצמית ומוטיבציה לשינוי, תוך הבהרה כיצד איזון בין תחומים אלו חיוני לתהליך של התפתחות ושיפור אישי. למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? איך אהבה עצמית משפיעה על מוטיבציה לשינוי? קבלה עצמית מול שיפור עצמי האם אפשר לשנוא ולאהוב את עצמי בו זמנית? איך לפתח אהבה עצמית ללא תנאים? האם שנאה עצמית יכולה לעזור בשינוי? ...
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
... מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי למה אנשים מרגישים חוסר מזל מתמשך בחיים? התחושה של חוסר מזל שאנשים חווים, ... הוא לא הצליח בלימודים, הוא יאמר זה כי אני לא מספיק חכם, אם הוא לא מצליח במערכת יחסים, הוא עשוי לומר זה כי אף אחד לא יכול לאהוב אותי. החשיבה הזו יוצרת תחושת שנאה עצמית עמוקה ורגשות אשם, מכיוון שהאדם חושב שהוא אחראי לכישלונות שלו באופן אישי וישיר. אליעד מסביר שהמחשבה שהאדם שונא את עצמו למעשה אומרת שיש לו תמונה כלשהי לגבי איך הוא היה רוצה להיות, וכאשר המציאות אינה תואמת את התמונה הזו, הוא מפתח שנאה כלפי עצמו. לכן, האדם לא שונא את עצמו באופן מוחלט, אלא שונא את הפער בין מה שהוא לבין מה שהוא חושב שהוא צריך להיות. לדוגמה, אדם ששונא את עצמו על כך שהוא עצלן, שונא את התכונה הזו באופן ספציפי ולא את כל מהותו. האם המזל הוא מציאות או אשליה ... הוא פשוט תוצאה של סיכויים סטטיסטיים ולא של פגם פנימי. כלומר, אדם ייחס לעצמו את הכישלון, לא בגלל סיבה אובייקטיבית אלא בגלל פרשנות סובייקטיבית. למה אנשים מאשימים את עצמם בחוסר המזל שלהם? הסיבה שאנשים מאשימים את עצמם היא הרצון הטבעי למצוא סיבה והסבר לכל דבר שקורה להם. המוח האנושי לא אוהב אי - ודאות ולכן מחפש קשר סיבתי ברור. אדם יעדיף למצוא סיבה (אני אשם) מאשר להודות שאין לו שליטה במציאות. האשמה העצמית הזו נותנת אשליה של שליטה, כי האדם חושב שאם הוא היה פועל אחרת, היה נמנע מהכישלון. אליעד מסביר זאת ... לחשוב שיש בו משהו פגום. ככל שהוא מחפש, הוא תמיד ימצא חיסרון כלשהו בעצמו, מכיוון שאין אדם מושלם לחלוטין. כך מתחזקת ההרגשה שהוא באמת חסר מזל, ומכאן הדרך קצרה לשנאה עצמית ורגשות אשם. איך אפשר להפסיק להרגיש חסר מזל? כדי להפסיק להרגיש חסר מזל, האדם צריך לשנות את צורת החשיבה שלו על ... לדוגמה, אם מישהו לא הצליח במבחן, הוא יכול לשאול את עצמו האם זה בהכרח אומר שאני טיפש, או שאולי פשוט לא למדתי מספיק?. התהליך הזה מאפשר לאדם להימנע מהאשמה עצמית לא מוצדקת ולשפר את תחושת הערך העצמי שלו. סיכום ומסקנות: מהי הדרך להתגבר על חוסר מזל ורגשות אשם? הדרך להתגבר על תחושת חוסר מזל, שנאה עצמית ורגשות אשם, מתחילה בהבנת המנגנון הפסיכולוגי שגורם להיווצרות התחושות האלה. במקום להניח אוטומטית שכל אירוע שלילי ... לאירועים, וההבנה שהמזל הוא בעיקר תחושה סובייקטיבית ולא עובדה אובייקטיבית, יכולים להוביל לשיפור משמעותי בחוויה הפנימית ובתחושת הערך העצמי של האדם. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים איך להפסיק להאשים את עצמי? תפיסת עולם מהם הגורמים לחוסר המזל ולתחושת חוסר הערך העצמי? בהרצאה, נדונה השאלה למה אנשים מרגישים שאין להם מזל בחיים, ולמה הם חווים תחושות של חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית ורגשות אשם. זהו נושא שקשור באופן הדוק לתפיסות האישיות ולמחשבותיהם של בני אדם לגבי עצמם והסביבה. תחילה, הוצגה ... על קיום בחירה אישית - האם מישהו יכול לשנות את מחשבותיו על עצמו, או שהן מוכתבות על ידי סיבות חיצוניות או פנימיות שלא ניתנות לשינוי. מה הקשר בין מחשבות של שנאה עצמית לחוסר מזל? בהמשך, דיברו על אנשים שחשבו שהם שונאים את עצמם, ונסו להבין מה הכוונה בעצמי במקרים כאלה. האם הכוונה היא לשנוא את עצמם כמות שהם או את כל מה שהם עשו עד כה? דובר על האפשרות שבני אדם עשויים לאהוב את עצמם, אך להרגיש כי הם ... - כלומר, הוא מאמין שזה קורה לו בגלל משהו שהוא עשה או לא עשה. על מנת לשנות את תחושת חוסר המזל, יהיה צורך באמונות חדשות, בצורות חשיבה שונות ובאפשרות להפסיק להאשים את עצמך על כל כישלון. סיכום ומסקנות: לסיום, כל אחד מאיתנו עשוי לחשוב שהוא חסר מזל, ולהאשים את עצמו על המתרחש בחייו. הסיבה לכך עשויה לנבוע מהמחשבה שאירועים רעים הם תוצאה ישירה של חיסרונות אישיים ... כזה שלא ניתן לשנות. עם זאת, אם נבין את הדרך בה אנו תופסים את העולם ואת עצמנו, נוכל אולי לשנות את תפיסת המזל ולבצע שינוי במחשבותינו ובחיינו. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים הבנה עצמית תפיסת עולם ...
אהבה מתוך שנאה, שנאה מתוך אהבה, אהבה או שנאה, שנאה או אהבה, אהבה ושנאה, שנאה ואהבה, אהבה אין סופית, שנאה אין סופית, לאהוב את עצמך, לשנוא את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית
אהבה מתוך שנאה, שנאה מתוך אהבה, אהבה או שנאה, שנאה או אהבה, אהבה ושנאה, שנאה ואהבה, אהבה אין סופית, שנאה אין סופית, לאהוב את עצמך, לשנוא את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית
... סופית, לאהוב את עצמך, לשנוא את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית מהי אהבה מתוך שנאה ושנאה מתוך אהבה? ... בין המושג אהבה עצמית לשנאה עצמית? אליעד טוען שיש קשר הדוק גם בין אהבה עצמית לשנאה עצמית . כשאדם לא אוהב את עצמו, הוא ימצא את עצמו בתוך דינמיקה של שנאה עצמית. לא ניתן לאהוב את עצמך באופן מוחלט, ... הפנימי שבין אהבה עצמית לשנאה עצמית הוא טבעי ובלתי נמנע, כי אנחנו תמיד ... שנאה אינסופית אהבה עצמית שנאה עצמית ...
הסרת אחריות, למה אני מסיר אחריות? למה אני לא לוקח אחריות? למה אני מאשים אחרים? למה אני כועס על אחרים? להאשים את עצמך, לקיחת אחריות, שנאה עצמית, למה מישהו מאשים אותך? למה מישהו מאשים אחרים? למה מישהו לא לוקח אחריות?
הסרת אחריות, למה אני מסיר אחריות? למה אני לא לוקח אחריות? למה אני מאשים אחרים? למה אני כועס על אחרים? להאשים את עצמך, לקיחת אחריות, שנאה עצמית, למה מישהו מאשים אותך? למה מישהו מאשים אחרים? למה מישהו לא לוקח אחריות?
... אחריות, למה אני מסיר אחריות? למה אני לא לוקח אחריות? למה אני מאשים אחרים? למה אני כועס על אחרים? להאשים את עצמך , לקיחת אחריות, שנאה עצמית, למה מישהו מאשים אותך? למה מישהו ... מדוע אנשים מסרבים לקחת אחריות על הצרות שלהם? הסיבה המרכזית לכך שאנשים לא לוקחים אחריות על הצרות שלהם היא הפחד משנאה עצמית. כשאדם מבין שהצרות שלו הן תוצאה של מעשים שלו עצמו, הוא מבין שאם ייקח אחריות מלאה, כל הכעס והתסכול שהוא מרגיש כלפי אחרים יופנה אליו. בגלל שהוא מפחד לשנוא את עצמו או לא יודע כיצד לשנות את עצמו, הוא בוחר להמשיך להאשים אחרים. לדוגמה, אדם שהשאיר דלת פתוחה ופחד לשנוא את עצמו כי אינו יודע איך לשנות את ההרגל להשאיר דלת פתוחה, יעדיף להאשים את הגנבים במקום להודות בטעות שלו. אותו אדם יחשוב שכך עדיף לו, כי להאשים את עצמו יאלץ אותו להתמודד עם שנאה עצמית או עם הצורך לשינוי אמיתי, דבר שקשה ... לפי אליעד כהן, היא תמיד להיצמד לאמת. לומר את האמת, גם אם המשמעות שלה היא להודות שאתה אשם, ואפילו אם תיאלץ לשנוא את עצמך. אם אתה לא לוקח אחריות, הצרות שלך ימשיכו ... אחרים, הוא למעשה נמנע מלהתמודד עם הבעיות האמיתיות שלו, וכתוצאה מכך לא מצליח לפתור אותן לעולם. כיצד להתמודד עם האשמה עצמית ושנאה עצמית בעקבות לקיחת ... אליעד כהן מסביר שהדרך הקצרה, הפשוטה והישירה להתמודד עם הסיטואציה הזו היא לומר את האמת לעצמך, גם אם זה יגרום לך לשנוא את עצמך. פשוט להגיד אני שונא את עצמי כי אני באמת אשם במצב הזה. זו אולי דרך ... היא תאפשר לך להבין את הבעיה ולנסות לפתור אותה באמת. קיימים פתרונות ארוכים ומורכבים יותר, שאולי יאפשרו להימנע משנאה עצמית, אבל הדרך הפשוטה והמהירה ביותר היא ... את הדרך לשינוי אמיתי. למה אני מאשים אחרים? כיצד לקחת אחריות על החיים שלי? למה אני לא לוקח אחריות? איך להתמודד עם שנאה עצמית? מהי האשמה עצמית? איך להפסיק להאשים אחרים? האם תמיד כדאי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
ביטחון עצמי ושקט נפשי אמיתי - הספר על: שנאה עצמית, הערכה עצמית, להיות בטוח בעצמך, ביטחון עצמי, אהבה עצמית, להעריך את עצמך, לאהוב את עצמך, דימוי עצמי, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: דימוי עצמי, שנאה עצמית, איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הערכה עצמית, אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Self-Confidence.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ביטחון עצמי, דימוי עצמי, אהבה עצמית בנושאי שנאה עצמית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Self-Confidence.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 01_07_2025 השעה 06:57:00 - wesi11