אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שנאה עצמית ✔האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
ביטחון עצמי אמיתי, להיות בטוח בעצמך, דימוי עצמי + הערכה עצמית, אמונה עצמית + אהבה עצמית, פחד קהל / חרדת במה / חרדת קהל, שנאה עצמית, ייעוץ אישי, חוסר בטחון, איך להיות עם הערכה עצמית גבוה וביטחון, בניית ביטחון עצמי אצל ילדים, אימון לביטחון עצמי לילדים, איך לעלות את הביטחון העצמי, מה עושים בשביל שיהיה ביטחון עצמי, כיצד להיות עם ביטחון בפני קהל, איך להעלות ביטחון עצמי לילדים, לשפר הערכה עצמית, ערך עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי אצל ילדים, איך להפגין ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, ערך עצמי גבוה, איך לגדל ילד עם ביטחון עצמי, איך לרכוש ביטחון ולהתחיל עם נערה, איך לשנות את הביטחון העצמי, ביישנות ואיך להתגבר עליה, הערכה עצמית נמוכה, ביטחון הצלחה, ביטחון עצמי נמוך בעבודה, איך להיות עם ביטחון עצמי, איך להיות עם ביטחון עצמי גבוה, מה זה ביטחון עצמי, הערכה נפשית, מאמרים בנושא דימוי עצמי, איך מחזירים ביטחון, דרכים לשיפור ביטחון עצמי, איך להתמודד עם חוסר ביטחון עצמי, ביטחון עצמי אינטליגנציה רגשית, דיאטה ודימוי גוף, חוסר ביטחון ודימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי נמוך בילדים שמנים, שיקום הדימוי העצמי, ביטחון עצמי שפת גוף,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם אני מזדהה עם דמות הקורבן?

לקיחת אחריות היא נושא חשוב מאוד בהתפתחות האישית שלנו, ואחת השאלות המרכזיות היא עד כמה אנחנו לוקחים אחריות על חיינו. שאלת המפתח כאן היא: איך אנחנו מגיבים כשמישהו מספר לנו סיפור שבו הוא טוען שנעשה לו עוול? האם אנחנו מקבלים את הסיפור כפי שהוא, או שאנחנו שואלים את עצמנו אם יש לו חלק בעוול שנעשה לו?

האם אני מזדהה מיד עם הקורבן?

כאשר מישהו מספר על חוויה קשה שעבר, כמו אונס, גניבה או שוד, כיצד אנו מגיבים? האם אנחנו ישר מזדהים עם הכאב שלו ויוצרים דמות של קורבן, או שאנחנו שואלים את עצמנו האם יכול להיות שהוא שותף לחלק מהבעיה? אליעד מדבר על כך שכאשר אנו ישר רואים את האדם כקורבן מוחלט, זו אינדיקציה לכך שאנו לא לוקחים אחריות, אלא שוכחים לראות את חלקנו במצבים.

מהי הדרך המיטבית להגיב כשמישהו מספר לי על עוול?

כמובן, ייתכן ונכון יהיה לתמוך במישהו רגשית כשמישהו מספר סיפור קשה, אבל השאלה היא מהי התחושה הראשונית שלנו? אם אנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה עשוי להצביע על כך שאנחנו מסירים אחריות גם מחיינו שלנו. אליעד מציע לחשוב בצורה ביקורתית: האם ייתכן שמה שסיפר אותו אדם אינו כל האמת? האם הוא משקר או מציג תמונה חד צדדית?

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם אנו מזדהים עם כל אדם שמספר על עוול שנעשה לו, מבלי לשאול שאלות או לבדוק את הפרטים, אנחנו עשויים לא לראות את כל התמונה. אליעד מדבר על הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם דמות הקורבן, כאשר כל פרט שלא נבדק עלול להיות מניפולציה או חצי סיפור. הוא מביא את הדוגמה של ארגונים כמו חמאס שמציגים את עצמם כקורבנות, אך לעיתים הסיפור שהם מציגים הוא לא שלם או אפילו מוטעה.

מטפלים שמזדהים יותר מדי עם המטופל הם מטפלים גרועים

בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר "אתה מסכן". מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: "האם יש לך חלק בבעיה הזו?" או "מה אתה יכול ללמוד מזה?". אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז הוא ככל הנראה לא מחפש את האמת ומזיק למטופל.

האם אני תמיד מחפש את האחריות שלי?

הכלל שעוזר לנו לצמוח ולהתפתח הוא תמיד לשאול את עצמנו: "איך אני אשם?" כשיש בעיה או סיפור של עוול, תמיד עלינו לחפש את האחריות האישית שלנו. אליעד מדגיש את המשפט של רבי נחמן "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאנחנו רואים רע במישהו אחר, כדאי לבדוק את עצמנו: אולי אנחנו נושאים באחריות לכך?

איך להתקדם בחיים?

כדי להתקדם ולהשתפר בחיים, תמיד עלינו לבחון את האחריות שלנו במצב. כאשר אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח.

לסיכום: לקיחת אחריות היא הדרך לשלוט בחיים

ההמלצה המרכזית של אליעד היא תמיד לקחת אחריות, גם על מה שאנחנו לא בטוחים בו. ככל שנזדהה פחות עם דמות הקורבן, נשאל יותר שאלות ונתבונן במצבים בעיניים ביקורתיות, כך נוכל להתקדם, להיות יותר בשליטה ולהפוך את חיינו לטובים יותר.
לקיחת אחריות על החיים שלך: איך לזהות את מידת האחריות שלך?

השאלה המרכזית היא: עד כמה אתה לוקח אחריות על חייך, ועד כמה אתה מסיר מעצמך אחריות? כיצד ניתן לדעת זאת? ישנן דרכים שונות לבחון זאת, ואחת מהן נוגעת לתגובתך כאשר אתה שומע על אדם שעבר חוויה קשה - אונס, גניבה, רמאות, שוד או כל פגיעה אחרת. איך אתה מגיב כשהוא מספר לך את סיפורו?

האם אתה מזדהה עם הקורבן או מחפש את האמת?

כאשר מישהו מספר שנגרם לו עוול - שהונו אותו, אנסו אותו, רימו אותו, שדדו אותו - מהי התגובה הראשונית שעולה בך? האם אתה מזדהה מיד עם הכאב שלו, רואה אותו כקורבן מוחלט, או שאתה בוחן את הדברים באופן ביקורתי ושואל האם ואיפה הוא עצמו היה אחראי למה שקרה?

ככל שאתה יותר מזדהה עם הקורבן, כך אתה מסיר אחריות

אם ברפלקס שלך, באופן אוטומטי וללא בדיקה, אתה מקבל את סיפורו של האדם כעובדה מוגמרת ורואה בו קורבן חסר שליטה לחלוטין, זו אינדיקציה לכך שגם אתה נוטה להסיר מעצמך אחריות. כלומר, אם אתה נוטה לראות אנשים כמסכנים שאין להם שליטה על גורלם, כנראה שאתה גם רואה את עצמך באותו אופן.

ההבדל בין מה שאתה מרגיש לבין איך שאתה מגיב

יש כאן שתי שאלות נפרדות:
  • איך להגיב למישהו שטוען שנעשה לו עוול? ייתכן שנכון יהיה לתמוך בו רגשית.
  • מהי התחושה הראשונית שעולה בתוכך? האם אתה מיד מזדהה איתו, או שאתה בוחן את המציאות ובודק עד כמה הוא היה אחראי למצבו?
האם אתה בוחן את הסיפור לעומק או מקבל אותו כפי שהוא?

כאשר אדם אומר לך שאנסו אותו, האם אתה ישר מניח שהוא הקורבן או שאתה שואל שאלות כמו: "האם הוא מספר את האמת? האם ייתכן שהוא משקר? האם ייתכן שהסיפור הפוך לגמרי? אולי הוא בעצמו ביצע פשע והוא פשוט מאשים אחרים?"

מטפלים שמזדהים עם המטופל יותר מדי הם מטפלים גרועים

אם תלך לטיפול ותספר למטפל שהחיים שלך קשים, שהבן או בת הזוג שלך גרועים, שהעבודה שלך נוראית ושכל העולם נגדך - ככל שהמטפל יזדהה איתך מהר יותר ויגיד "אתה מסכן, החיים שלך קשים" - כך הוא מטפל גרוע יותר. מטפל טוב לא מזדהה אוטומטית אלא שואל: "האם אתה חלק מהבעיה? מה האחריות שלך במצב הזה?" אם המטפל שלך לא שואל זאת, הוא לא מחפש את האמת.

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם מישהו אומר לך שהוא פגע באנשים, האם תגובתך הראשונית היא אמפתיה? כנראה שלא. אבל אם הוא אומר שפגעו בו, האם אתה מיד מזדהה איתו? אם כן, זו נורת אזהרה. ייתכן שהוא כלל לא קורבן אלא תוקף שמציג את עצמו כך. למשל, מחבלי חמאס נוהגים להציג עצמם כקורבנות ולבכות על עוולות שנעשו להם, אך לעיתים מדובר בתעמולה שקרית.

האם אתה שואל "איך אני אשם"?

לקיחת אחריות פירושה לבדוק תמיד היכן אתה עצמך אשם. רבי נחמן אמר: "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאתה רואה משהו שלילי במישהו אחר, חפש כיצד אתה עצמך אשם בכך. מה שזה לא יהיה - אתה נושא באחריות כלשהי.

איך להתקדם בחיים? תמיד לחפש את אחריותך האישית

אם אתה רוצה לצמוח ולהשתפר, הכלל הוא פשוט: לא משנה מה קרה - תמיד חפש את אחריותך במצב. תמיד תשאל "איך אני שותף לפשע?" יש בכך רבדים עמוקים, אך העניין הבסיסי הוא זה: כל פעם שאתה שומע סיפור, אם אתה ישר מזדהה עם הקורבן, סימן שגם אתה מסיר אחריות מחייך.

בדוק איך אתה מגיב לסיפורים של אחרים

כאשר מישהו אומר לך שפגעו בו, האם אתה מגיב אחרת מאשר כאשר מישהו אומר שהוא עצמו פגע באנשים? אם כן, זה סימן שעליך לבדוק את עצמך. האם ייתכן שהוא לא באמת קורבן? האם הוא מספר רק חצי מהסיפור? כמו מחבלי חמאס שטוענים שעברו עוול אבל למעשה מסתירים את חלקם במעשים.

לסיכום: האחריות תמיד אצלך

ככל שאתה נוטה יותר להזדהות עם קורבנות מבלי לבדוק את האמת, כך אתה מסיר אחריות מחייך. אם אתה באמת רוצה לקחת אחריות ולצמוח, בכל מצב שאל את עצמך: "איך אני אשם?", "מה האחריות שלי?", "האם אני רואה את כל התמונה?". כך תוכל להיות בשליטה אמיתית על חייך.
פסול לך, הפסולת תהיה שלך, למה לא להאשים אחרים? הדרכת מטפלים זוגיים
למה לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה
למה לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה
... לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה למה כדאי לך לשנוא את עצמך לפעמים? אנשים תמיד מחפשים דרכים לאהוב את עצמם, אך אליעד כהן מסביר מדוע יש מצבים שבהם כדאי לך דווקא לשנוא את עצמך. כאשר אדם אוהב מישהו, הוא רוצה שיהיה לו טוב. כך בדיוק כאשר אדם אוהב את עצמו, הוא משקיע בעצמו ומנסה לגרום לעצמו להרגיש טוב. ככל שהאהבה ... את כאבו של האדם שאתה אוהב, וכשמדובר בך עצמך, אתה מרגיש את הכאב הזה בצורה מוגברת. למה לשנוא את עצמך יכול להקל על הכאב? אליעד כהן מציע פתרון פרדוקסלי: כדי להקטין את הסבל שלך במצבי משבר, כדאי שתלמד גם לשנוא את עצמך. כאשר רע לך ואתה לא מצליח לגרום לעצמך להרגיש טוב, במקום לאהוב את עצמך ולסבול יותר, נסה לראות את עצמך בעיניים של מישהו ששונא את עצמו. במילים אחרות, תאמר לעצמך: מגיע לי שיהיה לי רע, מגיע לי לסבול. זה לא אומר שאתה צריך לפגוע בעצמך חלילה, אלא רק לשנות את הפרספקטיבה ... רע. בצורה פרדוקסלית, אם אתה רוצה להפחית את הסבל הנפשי שלך, עליך לאהוב את עצמך פחות ולשנוא את עצמך יותר. למה שנאה עצמית היא סוג של אהבה עצמית? על פי אליעד כהן, השנאה העצמית הזו אינה באמת ההפך מאהבה עצמית, אלא סוג מסוים שלה. כאשר אתה שונא את עצמך במצבים שבהם אינך יכול לשנות את המציאות, אתה בעצם מונע מעצמך סבל נוסף. פחות סבל משמעו יותר טוב עבורך, ולכן שנאה עצמית הופכת למעשה לאהבה עצמית מתוחכמת. על ידי הפחתת האהבה העצמית הקיצונית, שמחייבת שהמציאות תהיה בדיוק לפי רצונך, אתה משחרר את עצמך ... תהיה בדיוק כרצונך. אבל המציאות לא תמיד משתפת פעולה, ואז אתה סובל יותר. לעומת זאת, כשאתה שונא את עצמך ומרגיש שמגיע לך שיהיה רע, המציאות כבר לא מתנגשת כל כך עם הציפיות שלך. בצורה הזו אתה פחות כואב ופחות סובל, ולכן אתה בעצם מיטיב עם עצמך, מה שהופך את השנאה העצמית לסוג מתוחכם של אהבה עצמית. איך זה מסתדר עם הרצון להרגיש טוב? לסיכום, אליעד כהן טוען כי דווקא אם אתה רוצה באמת להרגיש טוב עם עצמך, עליך להיות מוכן גם לשנוא את עצמך לעיתים. זה לא אומר שעליך להפסיק לטפל בעצמך או לפגוע בעצמך. להפך, מדובר באסטרטגיה פסיכולוגית שמאפשרת לך להקטין את הכאב כשלא טוב לך. אם תדע לשנוא את עצמך כראוי כשצריך, בסופו של דבר תסבול פחות ותרגיש טוב יותר. זו הדרך שבה שנאה עצמית הופכת לכלי עזר שמביא לשקט נפשי. למה לשנוא את עצמך? האם כדאי לאהוב את עצמי? איך להפחית סבל נפשי? מה לעשות כשרע לי? האם שנאה עצמית טובה? אהבה עצמית או שנאה עצמית? למה לא לרצות שיהיה לך טוב? למה לרצות שיהיה לך רע? למה אהבה עצמית עושה לך רע? למה לא כדאי לאהוב את עצמך? איך לא להרגיש רע כשרע? איך לא לסבול כשרע? איך להרגיש טוב באמצעות שנאה עצמית? איך להרגיש טוב כשרע? ...
שנאה עצמית / כעס עצמי - ממה נובעת שנאה עצמית? איך לאהוב את עצמך באהבה עצמית?
שנאה עצמית כעס עצמי - ממה נובעת שנאה עצמית? איך לאהוב את עצמך באהבה עצמית? שנאה עצמית, היא מצב שבו האדם לא מרוצה מעצמו, מרגיש רגשות אשם וכעס כלפי עצמו, בצורה ככ חזקה עד שהוא מרגיש רגשות שנאה ביחס לעצמו. והשאלה הנשאלת היא, למה באמת מגיע האדם למצב של שנאה עצמית? מהו הדבר הטוב, שרגשות האשם והשנאה העצמית מספקים לאדם, ושבגללם האדם מאשים את עצמו? וכמובן, איך יוצאים משנאה עצמית? וכדי להבין למה קיימת שנאה עצמית, לשם כך צריך להתבונן, מתי מגיע האדם לשנאה עצמית. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי אדם מגיע למצב של שנאה עצמית, אחרי מצב של כעס עצמי ורגשות אשם, שמתפתחים לשנאה עצמית. ומתי מגיע האדם לכעס עצמי ולרגשות אשם? תשובה: כאשר האדם, לא מרוצה מהמצב שבו הוא נמצא. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי כאשר האדם לא מרוצה מהמצב שלו, טבע האדם, הוא לנסות למצוא הסברים, ... מדוע המצב שלו הוא כפי מה שהוא, אז האדם תולה את הסיבה לכך, בעצמו. ומאחר שהאדם לא מרוצה מהמצב שלו, ומאחר שהאדם חושב שהוא זה שאחראי למצב שבו הוא נמצא, ממילא נוצר כעס עצמי וכולי. ובדיוק כפי שהוא היה נוצר, גם כלפי כל גורם אחר, שהאדם היה רואה בו את האחראי למצבו. ורגשות האשם שיש לאדם ביחס לעצמו, עוזרים לאדם להרגיש טוב יותר, בכך שהם ... את האחריות למצבו, הרי שממילא יש תקווה שאולי המצב ישתנה. כי כאשר נדמה לאדם שהוא אחראי למצבו, ממילא המשמעות היא ושהוא גם יכול לשנות אותו. נמצא אם כן, כי רגשות האשמה העצמית , מספקים לאדם סוג של שקט נפשי. שקט נפשי, שבו האדם מרגיש שהוא מבין את מצבו ויודע מי אחראי למצבו. ושקט נפשי שנותן לפעמים לאדם סוג של תקווה, שאם הוא רק ירצה, הוא יוכל לשנות את מצבו, כי הרי הוא זה שאחראי למצבו. וכאשר מבינים, שהאדם מרגיש רגשות אשם ביחס לעצמו, כדי להרגיש טוב יותר כנל, ממילא ניתן להבין, כי כדי להשתחרר מרגשות אשמה ושנאה עצמית, וכדי להגיע בסופו של דבר לאהבה ולקבלה עצמית, לשם כך על האדם לחפש את האמת, ולנסות להבין את מצבו באמת בלי לרוץ ולהאשים את עצמו. כאשר האדם נקלע למצב כלשהו שהוא לא מרוצה ממנו, במקרה כזה בשלב הראשון, על האדם לנסות להבין טוב יותר את מצבו, ולנסות לראות, האם יש דרך כלשהי להכניס את הדברים לפרופורציה נכונה ולא לכעוס על המצב שבו הוא נמצא. ואם יצליח האדם לא לכעוס על מצבו, וכל שכן אם יצליח האדם להסתכל על מצבו בצורה חיובית, ממילא הוא ישתחרר מכל רגשות אשם כלשהם. כי כעס עצמי מגיע, רק כאשר האדם לא מרוצה ממצבו. ואם האדם לא מצליח לאהוב את המצב שבו הוא נמצא, עדיין על האדם לנסות להבין טוב יותר את עצמו ואת המצב שבו הוא נמצא. על האדם לנסות ... להבין האם הוא האחראי היחיד למצבו, או שאולי ישנם גם גורמים נוספים שאחראים למצבו וכיוב. ובסופו של דבר, כאשר האדם מבין את מצבו טוב יותר, על ידי זה האדם משתחרר מכעס עצמי ושנאה עצמית, עד שבסופו של דבר האדם מגיע לאהבה עצמית. ...
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
... מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי למה אנשים מרגישים חוסר מזל ... הוא יאמר זה כי אני לא מספיק חכם, אם הוא לא מצליח במערכת יחסים, הוא עשוי לומר זה כי אף אחד לא יכול לאהוב אותי. החשיבה הזו יוצרת תחושת שנאה עצמית עמוקה ורגשות אשם, מכיוון שהאדם חושב שהוא אחראי לכישלונות שלו באופן אישי וישיר. אליעד מסביר שהמחשבה שהאדם שונא את עצמו למעשה אומרת שיש לו תמונה כלשהי לגבי איך הוא היה רוצה להיות, וכאשר המציאות אינה תואמת את התמונה הזו, הוא מפתח שנאה כלפי עצמו. לכן, האדם לא שונא את עצמו באופן מוחלט, אלא שונא את הפער בין מה שהוא לבין מה שהוא חושב שהוא צריך להיות. לדוגמה, אדם ששונא את עצמו על כך שהוא עצלן, שונא את התכונה הזו באופן ספציפי ולא את ... של סיכויים סטטיסטיים ולא של פגם פנימי. כלומר, אדם ייחס לעצמו את הכישלון, לא בגלל סיבה אובייקטיבית אלא בגלל פרשנות סובייקטיבית. למה אנשים מאשימים את עצמם בחוסר המזל שלהם? הסיבה שאנשים מאשימים את עצמם היא הרצון הטבעי למצוא סיבה והסבר לכל דבר שקורה להם. המוח האנושי לא אוהב אי - ודאות ולכן מחפש קשר סיבתי ברור. אדם יעדיף למצוא סיבה (אני אשם) מאשר להודות שאין לו שליטה במציאות. האשמה העצמית הזו נותנת אשליה של שליטה, כי האדם חושב שאם הוא היה פועל ... ככל שהוא מחפש, הוא תמיד ימצא חיסרון כלשהו בעצמו, מכיוון שאין אדם מושלם לחלוטין. כך מתחזקת ההרגשה שהוא באמת חסר מזל, ומכאן הדרך קצרה לשנאה עצמית ורגשות אשם. איך אפשר להפסיק להרגיש חסר מזל? כדי להפסיק להרגיש חסר ... אם מישהו לא הצליח במבחן, הוא יכול לשאול את עצמו האם זה בהכרח אומר שאני טיפש, או שאולי פשוט לא למדתי מספיק?. התהליך הזה מאפשר לאדם להימנע מהאשמה עצמית לא מוצדקת ולשפר את תחושת הערך העצמי שלו. סיכום ומסקנות: מהי הדרך להתגבר על חוסר מזל ורגשות אשם? הדרך להתגבר על תחושת חוסר מזל, שנאה עצמית ורגשות אשם, מתחילה בהבנת המנגנון הפסיכולוגי שגורם להיווצרות התחושות ... שהמזל הוא בעיקר תחושה סובייקטיבית ולא עובדה אובייקטיבית, יכולים להוביל לשיפור משמעותי בחוויה הפנימית ובתחושת הערך העצמי של האדם. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים איך להפסיק להאשים את עצמי? תפיסת עולם מהם הגורמים לחוסר המזל ולתחושת חוסר הערך העצמי? בהרצאה, נדונה השאלה למה אנשים מרגישים שאין להם מזל בחיים, ולמה הם חווים תחושות של חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית ורגשות אשם. זהו נושא שקשור באופן הדוק לתפיסות האישיות ולמחשבותיהם ... - האם מישהו יכול לשנות את מחשבותיו על עצמו, או שהן מוכתבות על ידי סיבות חיצוניות או פנימיות שלא ניתנות לשינוי. מה הקשר בין מחשבות של שנאה עצמית לחוסר מזל? בהמשך, דיברו על אנשים שחשבו שהם שונאים את עצמם, ונסו להבין מה הכוונה בעצמי במקרים כאלה. האם הכוונה היא לשנוא את עצמם כמות שהם או את כל מה שהם עשו עד כה? דובר על האפשרות ... שזה קורה לו בגלל משהו שהוא עשה או לא עשה. על מנת לשנות את תחושת חוסר המזל, יהיה צורך באמונות חדשות, בצורות חשיבה שונות ובאפשרות להפסיק להאשים את עצמך על כל כישלון. סיכום ומסקנות: לסיום, כל אחד מאיתנו עשוי לחשוב שהוא חסר מזל, ולהאשים את עצמו על המתרחש בחייו. הסיבה לכך עשויה לנבוע מהמחשבה ... לשנות. עם זאת, אם נבין את הדרך בה אנו תופסים את העולם ואת עצמנו, נוכל אולי לשנות את תפיסת המזל ולבצע שינוי במחשבותינו ובחיינו. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים הבנה עצמית תפיסת עולם ...
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
... נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי למה אנשים סובלים מרגשי נחיתות וגאווה? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יהירות, צניעות ושנאה עצמית. הוא מסביר שכולם נובעים מאותו מנגנון פנימי, שמבוסס על ההשוואה לאחרים. לדבריו, אותו מנגנון שמשמש להשוואה לטובה משמש גם להשוואה לרעה, ולכן מי שחווה תחושת גאווה ... יהיה מוטרד עוד מההשוואה לאחרים. כיצד לא לפתח שנאה עצמית או דיכאון? אליעד מסביר שכדי לא לפתח שנאה עצמית, האדם חייב להשתחרר מהרצון להרגיש יותר טוב מאחרים. אם האדם מבין שהכל מקרי, הוא לא יחוש שנאה עצמית על מה שאין לו, ולא יפתח רגשות אשמה על כישלונות. הוא מדגים באמצעות אדם שנכשל בטסט נהיגה: אם האדם יבין שלא הייתה לו בחירה אמיתית ולא הייתה לו שליטה בנסיבות, הוא לא יחוש אשמה או שנאה עצמית, אלא יוכל לקבל את המציאות בשלמותה, ללא תנאים. אליעד מסכם בכך שכל אדם יכול להשתחרר לחלוטין מרגשי נחיתות וגאווה אם הוא ישתמש בשכל ובהיגיון עד הסוף, ויראה שהכל ... אחר. איך להתמודד עם רגשי נחיתות? איך להשתחרר מרגשות אשמה? למה לא הגיוני להתגאות? איך להעלות את הדימוי העצמי? האם יש בחירה חופשית? איך להפסיק לשנוא את עצמי? מהי ענווה אמיתית? אין בחירה חופשית, אתה רובוט, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא להתבייש בעצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לחזק את הביטחון העצמי? איך להתמודד עם דימוי עצמי נמוך? איך להתמודד עם רגשות אשם? מתבייש בעצמי, אני לא טוב כמו כולם, כולם יותר טובים ממני, כעט ביד הסופר, למה לא הגיוני להתגאות? איך לזכות לענווה? איך להגיע לענווה? איך לא להתגאות על אחרים? איך ...
הערכה עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי
הערכה עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי
... עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי איך לא לכעוס על עצמך ולא לשנוא את עצמך? כאשר אדם כועס על עצמו או שונא את עצמו, לרוב זה נובע מכך שהוא מרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר, שהוא לא טוב מספיק, שהוא כישלון, או שהוא מחזיק בתכונות שהוא לא אוהב. לדוגמה, אדם יכול לומר: אני כועס על עצמי כי אני עצלן, אני שונא את עצמי כי אני טיפש, אני לא אוהב את זה שאני חלש. רגשות כאלה גורמים לתסכול, חוסר שביעות רצון, ולעיתים אף שנאה עצמית עמוקה. הנוסחה הפשוטה לשינוי תפיסה זו היא לשאול את ... כלומר, אף אחד לא הכריח אותך להיות עצלן, טיפש, כישלון, או כל דבר אחר. אתה בוחר בזה בבחירה חופשית מלאה. אם אתה מקבל את התשובה הזו, אז אין לך שום סיבה לכעוס על עצמך, כי אתה בוחר בעצמך את מה שאתה. להגיע למסקנה הזו אומר שאתה ... שלך, שאתה אחראי לחלוטין על מי שאתה, ושכל בחירה שעשית הייתה לגמרי חופשית. אם אתה מבין שאתה זה שבוחר להיות כך, ואין לך שום אילוץ חיצוני, אז אין שום היגיון בכעס עצמי או שנאה עצמית. אפשרות שנייה: אין לך שום בחירה חופשית האפשרות השנייה ... שאתה הוא תוצאה של נסיבות חיצוניות, של שרשרת אירועים שהתחילה לפני שנולדת, של חוקים פיזיים, ביולוגיים, וחברתיים שהשפיעו עליך. אם זה נכון, אז אין שום סיבה לכעוס על עצמך, כי אתה בכלל לא בוחר מי אתה. אתה כמו רובוט שפועל על פי ... הערצה למה מישהו טוב ממך? או שהוא בחר להיות כזה ואין לו יתרון עליך, או שאין לו בחירה חופשית וזה פשוט המצב, ואז אין טעם להעריץ אותו. סיכום הנוסחה כאשר אתה כועס על עצמך או שונא את עצמך: - תבדוק על מה בדיוק אתה כועס או שונא. - תשאל למה אתה כזה. - כל תשובה שתקבל, תשאל ולמה זה כך?. - בסוף תגיע לאחת משתי האפשרויות: - או שאתה בוחר את מי שאתה ולכן אין טעם לכעוס על עצמך. - או שאין לך בחירה חופשית ולכן אין טעם לכעוס על עצמך. כאשר אתה מתגאה או מעריץ מישהו: - תשאל למה הוא יותר טוב ממך ... להיות כזה, ולכן הוא לא באמת טוב ממך. - או שאין לו בחירה חופשית, ולכן אין שום טעם להעריץ אותו. בסופו של דבר, הבנה עמוקה של הנוסחה הזו תעזור לך להשתחרר מהכעס העצמי, מהשנאה העצמית, מהגאווה ומההערצה הלא מוצדקת, ולחיות חיים רגועים יותר, שלמים יותר ומודעים יותר. איך לא לשנוא את עצמך איך לקבל את עצמך כמו שאתה איך להתמודד עם כעס עצמי מהי בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על עצמנו? איך להפסיק להעריץ אנשים אחרים איך להפסיק להרגיש נחות מול אחרים איך לא לכעוס על עצמך ולא לשנוא את עצמך? כשאדם כועס על עצמו או שונא את עצמו, לרוב זה נובע מכך שהוא מרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר, שהוא לא טוב מספיק, שהוא כישלון, או שהוא מחזיק בתכונות שהוא לא אוהב. למשל, אדם עשוי לומר לעצמו: אני כועס על עצמי כי אני עצלן, אני שונא את עצמי כי אני טיפש, אני לא אוהב את זה שאני חלש. הרגשות הללו יוצרים ...
לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית, אהבה ללא תנאים, לאהוב ללא תנאי, יופי, בחירה חופשית אמיתית, לאהוב את הרע
לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית, אהבה ללא תנאים, לאהוב ללא תנאי, יופי, בחירה חופשית אמיתית, לאהוב את הרע
... את עצמך, אהבה עצמית, שנאה עצמית , אהבה ללא תנאים, לאהוב ללא תנאי, יופי, בחירה חופשית אמיתית, לאהוב ... הגוף, הרכוש, המחשבות או הרגשות שלו, אז יש משמעות למושגים כמו אהבה עצמית או שנאה עצמית. למה חייבת להיות גם שנאה עצמית כדי שתהיה אהבה עצמית? אליעד מדגיש את הנקודה שכדי שבן אדם יחווה אהבה עצמית, חייבת להתקיים גם שנאה עצמית , לפחות ברמה מסוימת. אם לא היה קיים ההיפוך - שנאה, האדם לא היה יכול ... אחרת. לדוגמה, אליעד מציג סיטואציה שבה בן אדם מרגיש שהוא מכוער ולכן הוא שונא את עצמו . הסיבה לכך היא שהחברה לימדה אותו שכיעור זה רע ויופי זה טוב. עכשיו, אם ... - אתה מגיע לבחירה חופשית אמיתית. אז אתה יכול לבחור האם לאהוב את עצמך או לשנוא את עצמך, האם לראות משהו כטוב או רע, וזאת מתוך חופש מוחלט. איך אפשר לאהוב את הרע ... לאחר ההבנה הזאת, האדם יכול לבחור מחדש לאהוב את מה ששנא בעבר. כיצד להשתחרר משנאה עצמית? כדי להשתחרר משנאה עצמית, אליעד מציע שבן אדם ישאל את עצמו מדוע הוא שונא את עצמו ויערער על הנחות היסוד שלו. אם למשל אדם שונא את עצמו בגלל שהוא חושב שהוא לא מוצלח או לא יפה, עליו לבדוק למה הוא חושב שזה רע. ... לאף אחת מהן. איך לאהוב את עצמך באמת? מהי אהבה ללא תנאים? כיצד להשתחרר משנאה עצמית? האם אפשר לאהוב את הרע בעצמך? מהי בחירה חופשית אמיתית? איך להתגבר ...
אהבה עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך
... עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך ובו יתבאר העניין של אהבה עצמית קבלה עצמית הערכה עצמית דימוי עצמי שנאה עצמית ועוד. ואהבה עצמית פירושה, שהאדם אוהב את עצמו. דהיינו, האדם חווה רגש של אהבה, ... בעצם גם לעסק שלו. ואם העסק שלו לא מצליח, אז כאשר האדם לא אוהב את עצמו, אז בעצם הוא לא אוהב את מה שהוא חושב שזה הוא עצמו, דהיינו, העסק שלו. אבל באמת, זה ... שהוא חושב שזה הוא עצמו מכוער. והרעיון הוא, שאהבה עצמית או חוסר אהבה עצמית, היא לא בהכרח כלפי מי שהאדם באמת, וכלפי האני האמיתי של האדם. אלא היא גם כלפי מי ... שגם אם הוא רע, הרי שלא האדם עצמו אשם בכך. והאדם שבטעות מאשים את עצמו וחווה רגשות אשמה כלפי עצמו, הוא לא אוהב את עצמו. למרות שבאמת, זה בכלל לא רלוונטי אליו, הדבר הרע שאותו הוא רואה. כך, שכאשר מתבוננים על ... הנאה, אז האדם לא אוהב את אותו הדבר. והאדם אוהב את עצמו או לא אוהב את עצמו, לפי כמה שהוא מרוצה וחווה שביעות רצון, ממה שהוא חושב שזה הוא עצמו. ומי שיתבונן עוד ... מושלמת בשלמות מוחלטת. וכך גם ממש, אין אפשרות שתהיה לאדם שנאה עצמית וחוסר אהבה עצמית מוחלטת בשלמות. ולמה? כי בכל דבר בעולם, מוכרח שיש בו חיסרון כלשהו ויתרון כלשהו. ולכן, ... ומוכרח תמיד, שהאדם גם יאהב את עצמו ברמה כלשהי, וגם ישנא את עצמו ברמה כלשהי. אבל יש גם נקודת מבט נוספת, והיא נקודת המבט האובייקטיבית. שבה, אין שום אהבה או חוסר אהבה ושנאה עצמית. ומי שיתחבר לנקודת המבט האובייקטיבית, דהיינו, מי שיסתכל על עצמו מנקודת מבט ... שיפוטיות כלשהי, הרי שממילא הוא לא יאהב את עצמו, וגם לא ישנא את עצמו. אלא יחווה כלפי עצמו רגש אחיד, רגש זהה, רגש שאין בו אהבה או שנאה. והאדם סובל מדימוי ... מספיק, רק בגלל שיש לו הערכה עצמית גבוהה מידי. והאדם סובל משנאה עצמית כעס עצמי רגשות אשמה וכיוב, רק משום שיש לו גם אהבה עצמית פרגון עצמי קבלה עצמית וכיוב. ... רע, מנקודת המבט הזו, לא שייך לאהוב את עצמך, וגם לא שייך לשנוא את עצמך. ולא שייך לאהוב או לשנוא, שום דבר בעולם. כי כאשר אין טוב או רע, אז ממילא אין אהבה או שנאה וכיוב. וכאשר האדם מחובר לנקודת המבט הזו, ממילא הוא לא אוהב את עצמו ולא שונא את עצמו. אבל, מי שאוהב את עצמו אפילו קצת, ומעריך את עצמו אפילו קצת, ומי שמקבל את עצמו אפילו ... ירצה לשנות אותה כלל וכולי. וכך גם ממש, ההיפוך שלו. שמי ששונא את עצמו בשלמות אמיתית (למרות שאין דבר כזה כנל), גם הוא לא ילך לאכול וגם הוא לא יברח מאש. כי הוא ככ שונא את עצמו תמיד, עד כדי כך ששום דבר בעולם לא עושה לו טוב. ואז ממילא הוא גם לא יברח מהרע. ומי שלא מסוגל לדמיין כעס עצמי ושנאה עצמית על עצמו, הוא גם לא מסוגל ליהנות, מכך שהוא אוהב את עצמו. כי ... תמצא את מה שטוב בך, תמצא גם את מה שרע בך, ואז תסבול גם מחוסר אהבה עצמית ומחוסר קבלה עצמית ומחוסר הערכה עצמית ומדימוי עצמי נמוך וכיוב. והדרך היחידה לצאת ... אובייקטיבית, שבה אין טוב או רע, וממילא אין אהבה עצמית או שנאה עצמית, אלא יש אחדות עצמית. אלא, שמנקודת מבט אובייקטיבית בלבד, אין טוב או רע, ואז אין ...
מרגישה אשמה באונס, איך לסלוח לעצמך? מאשימה את עצמי, שונאת את עצמי, כועסת על עצמי, לא סולחת לעצמי, רגשות אשם, שנאה עצמית, למה לא צעקת? תקיפה מינית, טראומה מינית, כעס עצמי
מרגישה אשמה באונס, איך לסלוח לעצמך? מאשימה את עצמי, שונאת את עצמי, כועסת על עצמי, לא סולחת לעצמי, רגשות אשם, שנאה עצמית, למה לא צעקת? תקיפה מינית, טראומה מינית, כעס עצמי
... אשמה באונס, איך לסלוח לעצמך? מאשימה את עצמי, שונאת את עצמי, כועסת על עצמי, לא סולחת לעצמי, רגשות אשם, שנאה עצמית, למה לא צעקת? תקיפה מינית, טראומה מינית, כעס עצמי מה לעשות כשמרגישים אשמה על אונס? איך לסלוח לעצמך? בהרצאה הזו, אליעד כהן עוסק בשאלה של איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית בעקבות חוויית אונס, וכיצד ניתן לסלוח לעצמך. הוא פותח את השיחה בשאלה אם שמעתם על מישהי שחוותה אונס ... עוסק בכך שאדם שחווה טראומה כזו, במיוחד אישה אחרי אונס, עשוי לחשוב שהאחריות למעשה היתה על כתפיה. התחושה הזו של אשמה מובילה לעיתים לשנאה עצמית, שבה האדם שונא את עצמו על כך שלא התנהג כראוי בסיטואציה. אליעד מציע לחשוב האם זה לא היה קורה אם לאדם היה ביטחון עצמי גבוה יותר או אם הוא היה מגיב אחרת בסיטואציה. בהמשך, הוא מדבר על איך האשמה העצמית לא בהכרח מוצדקת. לדעת אליעד, התהליך הזה של האשמה העצמית יוצר כלא מחשבתי, שבו האדם לא מצליח להימנע מהכאב הפנימי ומהרגשות השליליים. הוא מציע גם לעסוק בפרספקטיבה משפטית: אם מישהו ... אין מקום לאשמה כלפי הקורבן. אם אדם לא הסכים לכך באופן פעיל, הוא לא אחראי למה שקרה. אליעד מציע שיטה של חקירה עצמית: מה אם לא היית מאשים את עצמך? מה אם לא היית שונא את עצמך? כל זאת מתוך מטרה לשחרר את האדם מהמחשבות השליליות ולהוביל אותו להתמודדות בריאה יותר. הוא מדגיש שעל מנת להתגבר על טראומה, יש ... ולתפיסת עולם אחרת. אליעד מציין שמחשבות על עצמך, אם הן לא מנוגדות למציאות, עשויות להוביל אותך למקום של קבלה עצמית ולסליחה עצמית. רגשות אשם אחרי אונס איך לסלוח לעצמך אחרי טראומה מינית? שנאה עצמית לאחר אונס כיצד להתמודד עם טראומה מינית? מה עושים כשהאשמה עצמית מכבידה עליך? מה לעשות כשמרגישים אשמה על אונס? איך לסלוח לעצמך? בהרצאה, אליעד דן בסוגיה של רגשות אשם ושנאה עצמית בעקבות חוויית אונס, והקושי שבסליחה עצמית. נניח מישהי שחוותה אונס, השאלה היא כיצד היא עלולה להאשים את עצמה בעקבות האירוע, ובכך להרגיש תחושת אשמה ושנאה עצמית. המרצה פתח בשאלה אם שמעתם פעם על מישהי שחוותה אונס ומאשימה את עצמה. הוא מסביר שאדם שחווה טראומה כזו עשוי להרגיש שהוא היה אחראי בדרך כלשהי למקרה, ובכך להאשים את עצמו על ההתנהלות שלו. לעיתים, נשים מסוימות מרגישות שהן שדדו את עצמן או שהן לא נהגו בצורה נכונה במצבים מסוימים. בהמשך, אליעד פתח דיון על האשמה העצמית, והאם היא מוצדקת או לא. כשמישהי מאשימה את עצמה, היא חווה לא רק את האשמה, אלא גם שנאה עצמית. תהליך זה מוביל למצב של הכלא המחשבתי, שבו האדם לא מצליח לצאת מהכאב והרגשות השליליים. אליעד מציע לקחת דוגמה ולבדוק את ... אין לטעון שמישהו אשם במצב כזה, לא משנה מה קרה לפני. לדוגמה, הבחורה שזעזעה את עצמה על כך שלא צעקה או לא נזהרה מספיק - זו לא אשמתה. האשמה עצמית רק מחמירה את התחושות שלה. בהמשך, אליעד הציע לגשת לנושא מנקודת מבט משפטית. אם נניח שמישהו נתבע על אונס, תהליך המשפט יעסוק ... מדבר לא רק על טכניקות של סליחה עצמית, אלא גם על האופציה של יצירת שינוי במחשבות ובתפיסות העולם של האדם, ובכך לעזור לו לשחרר את האשמה העצמית. הוא מדגיש שעל מנת להתגבר על טראומות רגשיות יש צורך בהבנה של המקום בו האדם נמצא, וההכרה שאין דרך לשנות את העבר, אלא רק ... הוא נתון. אליעד מציע דרך של חקירה עצמית, שבה ניתן לשאול את עצמנו שאלות שיכולות להוביל לשחרור ממחשבות כואבות ולחוויות טראומטיות. רגשות אשם אחרי אונס איך לסלוח לעצמך אחרי טראומה מינית? שנאה עצמית לאחר אונס כיצד להתמודד עם טראומה מינית? מה עושים כשהאשמה עצמית מכבידה עליך? ...
שיפור עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו
שיפור עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו
... עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל ... תנאים, ומצד שני, הם חשים צורך תמידי להשתפר, להצליח ולהתקדם. האם שינוי עצמי נובע מאהבה או משנאה עצמית? אליעד כהן מסביר שהמוטיבציה לשינוי לרוב מגיעה דווקא מתוך חוסר קבלה או מתוך שנאה מסוימת למצב הנוכחי. הוא נותן דוגמה של ... את העובדה שאני יכול להיראות יותר טוב, מה שמניע אותי להתאמן. בנוסף, יכול להיות מצב שבו אדם שונא את עצמו בתחום אחד לחלוטין (100 אחוז שנאה לגבי מראהו), אך אוהב את עצמו באופן מלא בתחומים אחרים (כגון חברותיות או קריירה). אהבה עצמית זו בתחומים אחרים מאפשרת לו להתמודד עם השנאה העצמית ולהניע את עצמו לשינוי חיובי. איך שנאה עצמית יכולה דווקא למנוע שינוי? אליעד כהן מסביר שאנשים רבים מתקשים להשתנות דווקא משום שהם שונאים את עצמם יותר מדי בתחום מסוים. לדוגמה, אדם שמן שאינו מתאמן אומר לעצמו שהוא מרוצה מאיך שהוא נראה כדי להימנע מהכאב שבהודאה שהוא לא אוהב את עצמו. הסיבה היא שאם האדם יודה שהוא שונא את עצמו ב - 100 אחוזים, זה עלול לגרום לו לתחושת ייאוש ואף דיכאון. לכן הוא מדחיק ומעמיד פנים שהוא אוהב את עצמו, מה שמונע ממנו להשתנות בפועל. אליעד מוסיף ומסביר שאדם כזה צריך למצוא נקודת איזון פנימית: לא לשנוא את עצמו יותר מדי, ולא לאהוב את עצמו באופן מוחלט שיגרום לו לקיפאון. כלומר, כדי לשנות את עצמו, האדם צריך לאהוב את עצמו מספיק כדי להכיל ... או בחוסר שביעות רצון עמוק יותר. לדוגמה, אדם שטוען שאין לו בעיה עם המשקל שלו יכול להחזיק בשנאה עצמית גדולה כל כך, שהוא בוחר להכחיש זאת לחלוטין. מצב זה גורם לכך שהוא לא משתנה, כי הוא לא מסוגל להתמודד עם הרגש השלילי החזק של ... רשת ביטחון המאפשרת לו להכיר בחסרונותיו, ובכך מסייעת לו להשתנות. האם אפשר לאהוב את עצמך ולשנוא את עצמך בו זמנית? אליעד כהן טוען שהמצב האידיאלי לשינוי הוא איזון בין אהבה ושנאה עצמית. הוא מסביר שהמצב הבריא ביותר הוא לאהוב את עצמך באופן כללי, אך גם לא לחשוש להכיר בחלקים שאתה שונא או רוצה לשנות. איזון זה ... שהוא פחות אוהב. לסיכום, ההרצאה של אליעד כהן מספקת הבנה מעמיקה לגבי הקשר בין אהבה עצמית, שנאה עצמית ומוטיבציה לשינוי, תוך הבהרה כיצד איזון בין תחומים אלו חיוני לתהליך של התפתחות ושיפור אישי. למה להשתנות אם אני אוהב את ... מול שיפור עצמי האם אפשר לשנוא ולאהוב את עצמי בו זמנית? איך לפתח אהבה עצמית ללא תנאים? האם שנאה עצמית יכולה לעזור בשינוי? ...
אהבה עצמית ושנאה עצמית, למה לא לאהוב את עצמך? מה רע באהבה עצמית? איך לא לשנוא את עצמך? למה אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? איך לקבל את עצמך? איך לא לשפוט את עצמך? שיפוטיות עצמית, למה לא להעריך את עצמך? למה לא לעוף על עצמך?
אהבה עצמית ושנאה עצמית, למה לא לאהוב את עצמך? מה רע באהבה עצמית? איך לא לשנוא את עצמך? למה אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? איך לקבל את עצמך? איך לא לשפוט את עצמך? שיפוטיות עצמית, למה לא להעריך את עצמך? למה לא לעוף על עצמך?
... עצמית ושנאה עצמית , למה לא לאהוב את עצמך? מה רע באהבה עצמית? איך לא לשנוא את עצמך? למה אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? איך לקבל את עצמך? איך לא לשפוט את עצמך? שיפוטיות עצמית, למה לא להעריך את עצמך? למה לא לעוף על עצמך? למה לא כדאי לאהוב את עצמך? אליעד מסביר שכדי לא לשנוא את עצמך, עליך קודם כל להיזהר מאוד להתחיל לאהוב את עצמך. זה נשמע אולי מוזר, כי רוב האנשים רוצים לאהוב את עצמם, להעריך את עצמם, ... עם מי שהם. אבל אליעד מדגיש שוב ושוב שהמחיר של אהבה עצמית הוא תמיד שנאה עצמית. מדוע אהבה עצמית יוצרת שנאה עצמית? לפי אליעד, ברגע שאתה קם בבוקר ומתחיל לחשוב על כל הדברים שבהם אתה טוב, על ההישגים שלך, על התכונות הטובות שלך, ... פחות טובים, או כשמישהו אחר יהיה טוב יותר ממך במשהו, אתה מיד תתחיל לשנוא את עצמך, להרגיש כעס עצמי, רגשות אשמה ותסביכים פנימיים. לדוגמה, אם אתה מתגאה בכך שאתה מוצלח מאוד בעבודה שלך, מתלהב מזה, מרגיש שאתה טוב ... טעות, או כשתראה שמישהו אחר מצליח יותר ממך - אתה תיפול מיד לתחושה של שנאה עצמית, כעס ותסכול עמוק. איך אפשר להימנע משנאה עצמית? אליעד מציג שתי דרכים שבהן האדם יכול להסתכל על עצמו: דרך אחת היא הפרספקטיבה שלפיה האדם אומר: אני מה שאני, לא טוב ... הזאת האדם לא יכול לאהוב את עצמו, אבל מצד שני הוא גם לא יכול לשנוא את עצמו. הוא נמצא בנקודת איזון שבה אין משמעות לשיפוט עצמי. הדרך השנייה היא הפרספקטיבה שבה האדם כן שופט את עצמו. הוא מגדיר ... רעים בעצמו. מי שבוחר בדרך הזאת, חייב לדעת שאהבה עצמית תוביל בהכרח לשנאה עצמית. לכן, אם אתה באמת רוצה להפסיק לשנוא את עצמך, הפתרון שאליעד מציע הוא פשוט לא לאהוב את עצמך מלכתחילה. זאת אומרת לא להתלהב מעצמך, לא להתנשא מעל אחרים, לא לחשוב שאתה ... שבו כל טעות הופכת לאסון, וכל נפילה הופכת לכישלון אישי שמוביל אותך לשנאה עצמית חזקה מאוד. כך נוצרת מעין מנה - דיפרסיה, מחזוריות בלתי פוסקת של גאווה, יהירות, ואחר כך כעס עצמי ותחושות אשמה. האדם שנמצא בלופ הזה מרגיש תמיד מתוסבך, כי הוא לעולם לא יכול לשמור לאורך זמן על התחושה הטובה של אהבה עצמית - תמיד מגיע הרגע שבו הוא נופל שוב לשנאה עצמית. מהי הדרך לקבל את עצמך בלי לשפוט? הדרך שאליעד מציע היא אימוץ פרספקטיבה לא שיפוטית. במצב כזה, אתה פשוט מקבל את ... מהם. ברגע שאתה נמצא במקום שבו אתה לא מגדיר את עצמך בכלל, אין מקום לשנאה עצמית וגם אין צורך באהבה עצמית. זהו המקום היחיד שבו האדם יכול להיות באמת רגוע ושליו לאורך זמן. אליעד מדגיש שכדי להגיע ... את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי? איך לא לחוש את עצמך? איך להפסיק כעס עצמי? איך להימנע מרגשות אשמה? למה לא להתנשא על אחרים? איך להפסיק להיות יהיר? איך לאהוב את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי? איך לא לחוש את עצמך? גאווה, ענווה, יהירות, להתנשא על אחרים, כעס עצמי, רגשות אשמה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
ביטחון עצמי ושקט נפשי אמיתי - הספר על: שנאה עצמית, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, לאהוב את עצמך, הערכה עצמית, אהבה עצמית, להעריך את עצמך, להיות בטוח בעצמך, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: הערכה עצמית, שנאה עצמית, איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אהבה עצמית, האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Self-Confidence.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הערכה עצמית, ביטחון עצמי, דימוי עצמי בתחום שנאה עצמית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Self-Confidence.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 01_07_2025 השעה 07:07:15 - wesi11